22 Aralık 2010 Çarşamba

Beşiktaş:3 - Konya Torku Şekerspor:2

Konya Torku Şekerspor'un mücadele ettiği Lig Bank Asya I.liginin bir altındaki Sportoto II.Ligi.Bu Ligin Kırmızı grubunda Mücadele eden Konya Torku lider Elazığ'ın ardından II.sırada...

Üzülerek söylemeliyim ki !
Bu akşam Mardan'da;İsimsiz topçulardan kurulu Konya Torku,Takım Oyununu Beşiktaş'tan çok daha iyi oynamıştır.

Bu akşam Beşiktaş II.ligten bir takım karşısında dahi 3-0 öne geçmesine rağmen oyunun sonunu zor getirmiştir.Son dakika'da Konyalılar girdikleri gol pozisyonlarından gol üretseler maç 3-3 bitecekti.

Ya Dayı ! ya ileride presle alan daraltırsın ya da geride bekleyip alan daraltırsın..Senin takımın bunların ikisini de yapAmıyor.Takımın önü başka,arkası başka oynuyor.Takımın maç içinde kollektif uyumu YOK.

Schuster Dayı'nın sakatlıklardan elde kalan Takımı birbirinden uyumsuz fitbolcularıyla sahada saçmaladı.

Ali,Tabata,Nobre,
hücum da ne bok yedikleri belli olmayan bu üçlü oynadıkları oyunla Q7 ve Guti'yi saha içinde bunalıma soktu.

Kaptanlık pazubantını taktıktan sonra Guti maç içinde arkadaşlarını bol bol fırçaladı.

Q7 baktı sahada pas alışverişi yapacak adam yok kızgınlıkla,inatla,hırsla şahsi fitbolun dibini buldu.Yaptığı her hareketle de başarılı oldu :)

Ligin II.yarısında,
Almeida,Simao,Fernandes'in Beşiktaş'ın çehresini değiştireceği kesin de Schuster Dayı ve ekibini ben biraz daha ciddi olmaya davet ediyorum.
Forvet Hattı,fitbol tarihinin en uyumsuz üçlüsü;Ali,Nobre,Q7

Sağ Açık Ali Kuçik,
Kendisinden iyi fitbolcu olmaz dediğimiz Ali Kuçik,her geçen maçta kötü fitbolculuğundan örnekler sunmaya devam ediyor.Bu akşam kaleciyle karşı karşıya kaldığı bir pozisyonda kötü vuruşuyla topu kaleciye çarptırdı bir başka pozisyonda yumuşak gelen ortayı altı pastan gol yapamadı.
Forvet oynayan Ali'nin vuruş tekniği sıfır..

Ortada Nobre,
Rakip savunma içinde çürüdü.Rakip ceza sahası önünde yaptığı gereksiz kalabalıkla Beşiktaş ataklarını önledi.
Altıpastan boş kaleye yaptığı vuruş üstten Auta çıktı :)
OHARİ !

Sol Açık Q7,
Maça keyifsiz ve tutuk başladı,dakikalar ilerledikçe açıldı..
II.golde Sol kanattan akıp Guti'ye attırdığı gol müthişti.O topu Ali'ye,Nobre'ye çıkarsa sanki gol olmayacağını biliyordu..O da ta gerilerdeki Guti'ye topu çıkardı.
III.golde çok zor bir hareketle Aurelio'ya muazzam bir pas attı.Aurelio'da gelen pası daha da yumuşatıp Fink'e asist yaptı.
İki kere Ali Kuçik'i gol pozisyonuna soktu :) Ali atamadı.
Bunları hep şahsi yetenekleriyle yaptı,pozisyonların çoğunu yoktan var etti.

Orta Üçlü Tabata,Guti,Aurelio

Sağ kanatta Schuster'in prensi Tabata,
Maçlardır Dayı'nın Tabata'da ne bulduğunu,neden sahaya sürdüğü bir türlü anlamayadım :) Başkanın hediyesi Tabata bu takımın başında ki en büyük belalardan..

Defansif ortasaha  Aurelio,
Sağ kanatta Tabata,Sol kanatta Guti,arkada tecrübesiz Furkan olunca Aurelio II .yarıda Fink oyuna dahil olana kadar kendi alanını korudu ofansif anlamda fazlaca girişimde bulunmadı.
Attığımız ilk golde ki kafa vuruşu güzeldi.
Attığımız III. golde bencillik etmeyip Fink'e çıkardığı pas profesyonelceydi.

Sol kanatta Guti,
Guti'yi sahada anlayan tek adam Q7...Gerisi GURU kalabalık.İlk yarıda Ali Kuçik'in kötü pasından ötürü oyuna küstü :)
II. yarıda Üzülmez'in oyundan çıkmasıyla kaptanlık pazubantını taktı ve sahada daha fazla sorumluluk almaya başladı.Kaptan olmanın verdiği havayla maçın ehemmiyetine bihanen fitboldan bihaber arkadaşlarını bol bol fırçaladı.
İlk golümüzde Q7'nin çıkardığı topa yaptığı vuruş harikaydı.

Defans Hattı,Ersan,Furkan,Erhan,Üzülmez-İsmail...

Ersan-Furkan Tandemi,
Ersan-Furkan tandemi maç boyu uyumsuzdu.Furkan'ın bilinçsiz öne çıkışlarında,Ersan arkada yakalarak ofsaytı bozan adam oldu..Bu durumdan yararlanan Konyalılar maçın başlarında bol bol gol pozisyonlarına girdiler.

Furkan'ın oyun kurarken kaptırdığı topu,hava toplarında adamını kaçırmasını Beşiktaş altyapısında verilen eğitimin yetersizliğine bağlıyorum.

Ersan gol çizgisi civarında gezinen topları takibe bayılıyor.Attığımız İlk golde topu takip eden gene Ersan'dı.

Maçın yorumcusu maç esnasında sık sık Beşiktaş'ta ki lider stoper eksikliğine değindi ve bu eksikliğin Sivok'la giderebileceğine DEM vurdu.Bu konuya bir maç yazısında bende değinmiştim.VE Beşiktaş Stoperleri içinde Lider vasıflı tek oyuncunun Ferrari olduğunu yazmıştım.
Sivok hava toplarında iyi fakat pozisyon almada ve geriden oyunu defansif olarak analiz etmede Ferrari'nin çok gerisindedir.

Sol bek Üzülmez-İsmail
Üzülmez ilk yarı sonunda yerini İsmail'e bıraktı.İsmail özellikle hırsı ve enerjisiyle takıma katkı sağladı.Yediğimiz İlk golde rakibine vurdurduğu top büyük hataydı.

Sağ Bek Erhan,
Katkısız eleman..Hayalet,Kadavra..Yaşayan Ölülerin Dönüşü ÜÇ filminden bir karakter.

Kalede Cenk,
Yumuşak gelen topları elinden kaçırmaya başladı.Bir tane çıkarılması zor top çıkardı.Yediği ilk golde hatasızdı.Yediği ikinci golde eğer gözüne Işık gelmediyse bence hatalıydı.35 mt'den üstüne gelen şamrel topu içeri almasını ben başka türlü açıklayamıyorum.

Sonuçlar;
...Melih Gümüşbıçak'ın sürçü Lisan ile Noel tatiline gönderdiği Kaptan Guti sahada takımı için endişe eden en gamlı adamdı.
   Melih Gümüşbıçak'ın bu kadar üstüne gidilmesini anlamsız buluyorum.
...Schuster'li Beşiktaş saldım cayıra mevlam kayıra görüntüsünden ligin II.yarısında bir an önce kurtulmalı.
...Simao,Almeida,Fernandes umarım Q7 ve Guti'yi bunalımdan çıkarır..
...Liglerin tatile girmesi kadar güzel şey yok.

Hiç yorum yok: