2 Aralık 2010 Perşembe

CSKA Sofya:1 - Beşiktaş:2

Schuster,sakatlıklardan müzdarip Beşiktaş kadrosunu eldeki sağlardan kurduğu onbirle sahaya sürdü.
Beşiktaş onbiri kimse için süpriz değildi.
Toraman cezalı olduğundan Zapo-Ersan tandemini görme şansımız oldu.
Cska Sofya deplasmanın da alınacak bir beraberlik gruptan çıkmak için yeterli olacaktı.
Bundan dolayı haftasonunda ki hayati Bursa maçını da dikkate alarak Cska Sofya maçında Beşiktaş'tan kontrollü bir fitbol bekliyordum.
Nitekim Beşiktaş ilk yarıyı benim beklediğim şekilde oynarken,İkinci yarıda işler biraz değişti.

Gruptan çıkabilmek için galibiyetten başka şansı olmayan Cska İlk yarıda gücünü bilerek oyunu kendi sahasında kabul etti gol ümidini sadece hızlı sol açık Spas Delev'in ayaklarına bağladı.

Beşiktaş ilk yarı boyunca ayağa paslarla oyunu kendi kontrolü altında tutarken hücumda zorunluluktan aktif olarak dinlendi.Hücumdaki bu aktif dinlenme;Holosko-Tabata-Nobre üçlüsünün pozisyon yaratamayacak kadar kabiliyetsiz olmasından kaynaklandı.

Al gülüm ver gülüm şeklinde geçen amaçsız paslaşmalar...Nobre ve Holosko'ya atılan topların bu fitbolcular tarafından tekrar ortasahaya geri pas olarak verilmesi.Tabata'nın görüntü olarak varlığı fitbol olarak yokluğu.Hilbert ve İsmail'in kanatlardan ataklara pek fazla katılmaması..
Tüm bunların sonucunda Beşiktaş ilk yarı boyunca akılda kalan iki pozisyon üretebildi.

Pozisyonlardan ilki;
Ernst'in uzaktan kaleyi yoklayan enfes şutu ve kalecinin topu köşeden çıkarışı.
İkincisi;Kazma Nobre'nin kayarak kontrolsüzce vurduğu topun kaleyi tutmaması.

Beşiktaş defansının arasına atılacak tek topla Delev'i gol pozisyonuna sokmayı amaçlayan Cska'lılar bunu ilk yarıda sadece bir kere yapabildiler.
Orta sahada Ernst-Guti paslaşmasında kaptırılan top,Delev'e çıkan yerden pas geride kalan Ersan'In ofsaytı bozmasıyla,kaleci CEnk'le karşı karşıya kalan Delev'in kaleyi bulmayan vuruşu.

45+2'de Beşiktaş cezasahasında baskı kuran Cska Çakma Plattini Michael ile bir gol pozisyonuna daha girer.Michael'in vuruşunu Cenk güzel çeler ancak Cenk yere düşerken dikkatli davranmadığından kaburgalarından sakatlanır.Bir kaleci öyle mi Yere Düşer ?
İkinci yarıya Schuster Dayı sakatlıklardan dolayı iki zorunlu değişikliğe gider.
Nobre'nin yerine Ali Kuçik oyuna dahil olurken,Cenk ise kaleyi Hakan'a bırakır.

İlk yarıya göre oyuna biraz daha tempolu başlayan Beşiktaş 58.dakika'da Tabata'nın düşürülmesiyle bir serbest vuruş kazanır.Guti Serbest vuruşu kullanır.Kalecinin geç çıkmasından yararlanan Zapo topu kafayla ağlara gönderir.(0-1) GoL

62.dakika'da Ali Kuçik'in altıpastan yaptığı % 100'lük gol vuruşunu kaleci kornere yollar.

64.dakika'da Ali Kuçik tek başına yaptığı presin meyvesini alır.Kaleciye verilen geri pasta kalecinin ayağının kaymasından yararlanan Ali topu kapar yanındaki Holosko'ya bırakır Holosko boş kaleye golünü ataR.(0-2) GOL

68.dakika'da Defansımızın arasına atılan topta Zapo'nun ayağı kayar..Pozisyonun gelişiminde Michael'in vuruşundan sonuç çıkmaz.Zapo rakibin attığı bu uzun toplarda bu hataları nasıl yapar anlamak mümkün değil.Al Zapo'Yu Vur Toraman'a..

72.dakika'da dizine darbe alan Tabata oyuna devam edemez 76.dakika'da yerini Necip'e bırakır.

79.dakika'da Hakan Arıkan'ın oynadığı her maçta Rakibe yaptığı İkram gelir.Spas Delev'in kullandığı serbest vuruştan gelen topa Hakan çıkmakta geç kalır Michael kafayla golünü atar.
(1-2) Kaptan Guti Gol sonrası ellerini açarak sitemini dile getirir.

Attığı golle ümitlenen Cska Sofya taraftarının desteğiyle beraberlik için Beşiktaş kalesine yüklenir.Bu yüklenme 90+2 MarQuinhos'un kaleyi tutmayan sert vuruşundan başka bir şey getirmez..

Maç 1-2 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erer.

Beşiktaş bu galibiyetle puanını 10'a çıkarırken Porto'ya yenilen Rapid'le,Beşiktaş'a yenilen CSka 3 puanda kalarak elenir.Lider Porto'nun puanı 13
Oyuncu performansları;
...Maçın Yıldızı gene Guti :)
Adam fitbolun kitabını yazmış..Guti'nin ayağına her top geldiğinde bir İspanyol esintisi,kalitesi görmek mümkün.Oyunu rahatlatma,en uygun yere en uygun hızda paslar atma.
Guti'nin oynadığı Basit fitbolun maçın içinde harikalaşması.
İkinci yarıda Nobre'nin çıkışıyla kaptanlık pazubantını takan Guti o pazubantın etkisiyle mi bilinmez ilk yarıya nazaran daha hırslı bir oyun ortaya koydu,zaman zaman pres bile yaptı..

Ersan ?
Yerden havadan çok iyi.Ani rakip ataklarında bazen yerini kaybedebiliyor.
En büyük handikapı topu oyuna iyi sokamaması ama bu haliyle Toraman'nında Zapo'nun da önünde..

Zapo ?
Bu gece kabiliyetsiz forvet hattımızın gol atması mümkün görünmüyordu.Duran topla Zapo bu Makus kaderi değiştirdi.Sanki Zapo veya Toraman sahadayken Beşiktaş'ın stoper sayısı sahada bir kişi eksikmiş gibi gözüküyor.

Zapo-Ersan ikilisinin geriden oyunu kuramadığı anlarda Aurelio ve Guti'nin bu işi üstlenmesi defansta oyunu kurabilen bir Stoper eksikliğindendir.

Cenk ?
Bu gece kendi hatasından dolayı sakatlanan Cenk bu takımın 1.kalecisidir.
Her Avrupa Kupası maçında Rüştü'nün Moda sakatlığı bu gece gene nüksetmiştir.

Hakan ?
Devre arası bu arkadaşla yollar ayrılmalı.Ben hayatımda bu kadar istikrarla hata yapan bir kaleci daha görmedim. Her maçta aynı hatalar.

Hilbert ve Ernst ?
Adamlar Germen kardeşim.Sakatlanmıyorlar,yorulmuyorlar,yılmıyorlar.
Sezon başından beri inişli çıkışlı bir performans sergilemeden çizgilerini koruyorlar.
Her zaman söylerim Alaman olsun çamurdan olsun.

Aurelio ?
Görünmez kahraman.
Tamam Ofansta pek görünmüyor,tamam eski enerjisinden uzak.Fakat defansın önünü kapatan ve Ernst'i oynatan adam.Bu gece eskiye oranla biraz daha enerjikti.

Tabata ?
Hayalet topçu,oyuna katkısı sıfır.Tabata yüzünden,Nihat'ın yolunu gözler olduk.
Antep'e kiralık versek acaba adamlar yer mi ? Orhan Güleç mi ? Tabata mı ?
Sakatlığından dolayı acaba Bursa maçında oynayabilecek mi? İnşallah oynamaz.

İsmail ?
Devamlı surette oynamalı.Üzülmez artık formasını bu çocuğa devretmeli.
İsmail'in her atak girişiminde mutlaka olumlu bir şeyler oluyor..

Holosko+Nobre ?
Bu fitbolcular için Klavye oynatmaya değmez.

Ali Kuçik ?
Santrafor yerine sağ veya sol açıkta oynarsa daha verimli olur.Son vuruşlarda biraz heyecanlı, pres arzusu ve enerjisi fevkalade..Negatif yönü Rakibin ufacık şarjında topu kaybediyor.Guti'den topla rakip arasına nasıl girilir dersini özel olarak almalı.

Necip ?
İsteksizdi..Bu gece gene orta sahada rakibe kaptırdığı bir top var.

Sonuçlar;
..Her ne kadar Cska Sofya kazma bir takım olsa da takımın maç kazanma istikrarını yakalaması açısından önemli bir galibiyet.
..Kenarda Schuster sezon başındaki keyfine tekrardan kavuşmaya başlıyor.
(pasaport nerde Dayı :) )
..Nobre ve Tabata'nın sakatlanması takım için ne kadar büyük şans ise Cenk'in sakatlığı o kadar büyük kayıb..
Haftasonundaki Bursa maçına Hakan'la çıkılırsa istenmeyen bir sonuç alınabilir.
..Tahminim Beşiktaş'In ligin ilk yarısı sona ermeden Şampiyonluk yarışından kopacağı yönünde.Bakalım gelecek 3 hafta bize ne gösterecek.

1 yorum:

bacon1903 dedi ki...

Ne yazikki bende senin gibi sampiyonluktan kopacagimizi dusunuyorum.Ali kucik bugun nobreden cok daha faydaliydi ama nobrenin ilk yariyi kapatmasi benim kafama tek bir sey getiriyor q7 riske atilmalimi????Ilk yariyi kapatma riski varsa bursa macinda oynatilmali yok sezonu felan kapatacaksa riske atilmamali.Bir mucize bekliyorum birde avrupada basariliyiz bursadan farkimizi ortaya cikartalim haydi!!!!!!!!!