4 Mayıs 2010 Salı

La Havle !

3 hafta önce,
İlk Quaresma haberleri Mümtaz Fitbol basınımızda çıktığında bu transferle alakalı görüşlerimizi yazmıştık.
http://janitschar-besiktas.blogspot.com/2010/04/quaresma-mistemezuk.html

Bugün ise Quaresma'nın Beşiktaş'a transferi sonuçlanmış gibi görünüyor.
Bu transfere karşı biri olarak bugün diyeceğim tek Şey Hayırlı olsun :)
Artık bundan sonra Quaresma Denizli'nin sisteMsizliği içinde nasıl faydalı olur bu derdine düşeceğiz.

Fener'li Alex'in Türk fitbol dünyasında açtığı Onarılamaz 10 numara hastalığının sonuçlarıdır bunlar.
Alın size Bursa'Nın şampiyon olması için bir başka neden.Bursa şampiyon olursa Belki Türk fitbolu 10 numara hastalığından kurtulur.

Bursa'da Alex ,Delgado,Alanzinho,Yusuf,Tello,Tabata,Elano,Santos,Arda tipi Oyuncu olmadığından(belki yarım tane Batalia) adamlar bugün Süper Lig'te II. durumdalar..

Biz ise hala On Numaramız olmadığından şampiyonluk yarışından koptuğumuzu sanıyoruz.

Hala ilerleme YOk.Galatasaray'ın durumu bizden beter..
Bir Alex bulma uğruna harcanan Harcanan Milyon Avrolar ve Kafa olarak yerinde saymaya devam.

Avrupa'da Bizden başkası da almazdı Quaresma'yı..Zaten Quaresma dolaştı Avrupa liglerini ve yapamadı.Yukarıdaki Link'te hepsi mevcut.

Hızlı Oynayacaksın ŞU fitbolu,Arsenal gibi Hızlı yerden oynayacaksın.
İLLA ki yıldız istiyorsan Alacaksın Degen'i Liverpool'dan Sağ kanada,Alacaksın Sol kanada Hazard'I sonra hızla rakip sahaya akıp baskın yapacaksın..Bakın Güney Amerakalılarla bugün Liverpool'un düştüğü hale..

Nihat,AleX,Delgado,Alanzinho,Diego,Tabata,Quaresma ile Olacak iŞ değil bunlar.

Kaç yabancı Oldu ? 15 olmadı mı daha ? Federasyon yap bir Babalık ! yabancı sayısını sınırsız yap Batır Türk fitbolunu..Sonra Her günümüz havalimanında Fitbolcu karşılamakla geçsin.

Bu Quaresma'nın parasını nasıl ödeyeceğiz ?
Kadro Şişkinliği Nasıl azaltacağız ?
Hangi Enayi klub bizim fason Yıldızlara Talip olur ?
Ammmannn Derdi bize mi düştü yaparız Bir senet Veririz Quaresma'nın eline Olur biter.

Ayranımız Yok içmeye Tahtevaranla gidiyoz.........La Havle

Transferin Olumlu tarafları,
..Adı Sanı olan bir topçu ilerde elden çıkarmakta zorlanmayız
..İş yapmasa da en azından Kahve de havamız olur
..Kombine,Forma satışlarını inşallah Patlatır..

Eeee daha ne ?

Herkes şimdiden Havalimanına...Heyoooo

1 yorum:

BJK4EVER dedi ki...

Hocam yazilarini okuyorum ara sira, ama inanilmaz saplantilarin var ve celisen cok sey yaziyorsun.

Bir defa 10 numara hastaligi konusunda tamamen katiliyorum, ama 10 numara deyip sonra Quaresma, Alanzinho gibi adamlari elestirmek sacma. Bunlar bir defa winger, 10 numara degil. Messi, Arshavin neyse Quaresma da odur. Yerden oynanan hizli futbol istiyorsun, ama nedense Quaresma'yi begenmiyorsun! Quaresma senin o begendigin Hazard tarzinda oyuncu, sadece aradaki fark su an Hazard'i Turkiye'ye getiremezsin, ama Q7 gelebilir.

Ayrica Liverpool ne hale dustu diyorsun, ama adamlarin son 3 sene CL'de yaptiklarina bir bak istersen? Ki gecen sene sampiyonlugu son haftaya kadar kovaladilar, bu sene de bu kadar sakatlik ve kotu baslangic olmasa yine ilk 4'e girerlerdi.

O cok begendigin Arsenal peki neden son 5 sene 1 kupa bile alamadi?

Ayrica CL'de oynanan futbolu ornek gosteriyorsun, sonra BJK'yi ve Denizli'yi begenmiyorsun. CL'de oynanan futbol alan savunmali, 3 orta sahali, kontra ataga ve hizli forvetlere dayali 4-3-3'tur. Ki Bayern ve Lyon 4-5-1 oynuyor, Inter ve Barca ise 4-3-3, ama format ve sistem ayni. Denizli'nin de formati ayni. Defans saglam, uclu orta alan ve 3lu forvet, ozellikle kontrol futbolu. Ama bizim basarisiz olmamizdaki temel neden ileri 3lude kenarlarda oynayacak adam olmamasi. Bizde tek winger S.Ozkan, ki o da kalite olarak yeterli degil, hadi bunlarin yanina bir de Holosko'yu da ekleyelim. Onun disinda bu mevkide oynayanlarin tamami devsirme, ilk aklima gelenler Nihat, Yusuf, Ismail, Ekrem ve Tello. Ve bu eksikligi giderme yolundaki en onemli adim Quaresma'dir, ki kendisi bu formatta Porto'da harikalar yaratmistir. Ben Q7 transferini bu yuzden olumlu buluyorum, ki sisteme uymasi disinda bizim yillardir eksikligim rakiplere korku salan, derbilerde belirleyici olacak klas bir ofansif orta saha oyuncumuz idi, ki Sergen'den beri yillardir buraya alinan oyuncularin hicbiri (Delgado, Ricardinho, Tabata, Tello) buraya cozum olmadi. Insallah Quaresma olacak.

Birde Denizli senin dedigin gibi modern futboldan uzak cagdisi bir adam olsaydi dikerdi ileriye Nobre/Batuhan'dan birini, yanina koyardi Nihat/Bobo'yu, arkasina Tabata, sonra tek onliberolu sistemde ileriye top sisirirdik, ayni Gerets'in GS'si veya Daum'un ilk FB'si gibi. Ama tam tersi Denizli 4-3-3'lu kontrol futbolu oynatiyor, bunun uzerine iyice dusun bence....