7 Mayıs 2010 Cuma

Alkışlar Beşiktaş'a



Beşiktaş:2 - Manisaspor:0

----------------Hakan-----------
Rıdvan--Toraman--Sivok--İsmail
---------Fink-------Necip-------
--Nihat------Tabata-------TelLo
------------- Bobo---------------

İş ahlakı,Ciddiyet,Hırs,Devamlılık,
Sezonun Son Şeref BEy gecesinde Lige havlu atan bir büyük takımın fitbolcularında ender görülecek özellikler..

Bu performansı gören ve bundan mutlu olan seyircide maç boyu;
fenevle dalgasını geçti,
Pascal'ı kapalıya çağırdı,
QUaresma'yı istek TEzahüratı YapmaDI,
maçın sonlarına doğru ise isim ayırdetmeksizin tüm fitbolculara sevgi gösterisinde bulundu.

Bu gece canımızı sıkan tek olay Rıdvan'ın ayağının kırılmasıydı.İyi gününde olan Rıdvan'a nazar değdi.Denizli'nin beyanatına göre Hem Bilek bağlarında kopma varmış,hemde ayağında kırığı varmış.İnşallah,Tez zamanda sakatlığı geçer ve sahalara eski formuyla döner.

Diyarbakır maçında ortaya koydukları performansla övgü alan genç fitbolcularımız bugün biraz daha üstüne koyarak oynadılar.

Öncelikle İsmail,Çağdaş bir Solbek gibi hücuma gitti geldi.
Maçın II.yarısında Üzülmez'in oyuna dahil olmasıyla Ortasahaya geçen İsmail eskiden kalma 10 Numara alışkanlığıyla Ortasahadan Nihat'a Harika bir asist yaptı.Bu pozisyonu iyi değerlendiren Nihat topu kafayla ağlara gönderdi.(dakika 69 1-0)

Alın size Quaresma değil yerli malı yurdun malı İsmail..

91 doğumlu Rıdvan sakatlanana kadar Sağ bekte büyük bir Fitbol zekası ortaya koydu.Hem Hücumda Hem de savunma da usta olgun fitbolcu davranışları sergileyen Rıdvan bugün sakatlanmasaydı gelecek sezonun Sağbekte Banko oyuncusu olurdu.Takım adına büyük kayıb oldu.

Necip,Kurdun peşine takılmış Kangal Köpeği gibi..
Bazen bu özelliğinden dolayı yerini boşaltıp olmadık yerlere kadar çıkabiliyor.Top kapmaları harika Ancak topu hızlı oynayacam diye verdiği acele paslar hep yanlış adrese gidiyor.Necip'in bu takımda devamlı oynaması lazım.Üst üste oynacağı bir 5 Maç bize yeni bir Atom karınca kazandırır.

93'lü Atınç Rıdvan'In sakatlığı sonrasında oyuna dahil oldu.Stoperde pozisyon alması beklenmedik şekilde hatasızdı.Bir pozisyonda rakibini kaçırdı o da Normaldir.Oyuna topu nasıl sokuyor o tarafını henüz bilmiyoruz.Bugün Hata yapmamak amacıyla topu hep Garanti pasla oynadı bu da ilk maç için Normaldir.
The Others,Diğer topçularımız;

--Tabata maçın en kötü oyuncusuydu.Maça pas hataları ve top kayıblarıyla başladı İlk yarı sonunda oyun dışı kaldı.

--Toraman her zaman ki gibi dar alanda oynama becerisi olmadığından,sarkık oynamayı tercih etti,takımın boyunu uzattı rakip ataklara davetiye çıkarttı.Uzun Top hastalığı sahaya yansıtarak bol bol top kaybetti.

--Fink maça ortasahada başladı,sağ bekte bitirdi.Ortasahada Hızlı oynamak uğruna çok top kaybetti.Ancak ortasahadan gelip defansın açıklarını kapatması büyük Öngörü Özveri isteyen işlerdendir.6 pastan kaçırdığı Gol bile güzeldi.Takımda kalmalı..

--Tello bir kaç top kaybı dışında denediği 2 öldürücü pası,2 pozisyondaki harika çalımlarıyla alan katetmesi nefisti.Tello ya Harika işler yapıyor ya da pOziyonu sonunu göremeyip topu kaybediyor.Arası Yok,Pozisyonu bittiğinde garanti oynamak diye bir düşüncesi Yok adamın,Gönderilmeli.

--Bobo'nun İsmail'in soldan gelen sert ortasına vurduğu bir Acaip kafa var ki Yuhhh..Bu pozisyonda Aklıma hemen Carew,Ferdinand,Nouma ile Batuhan geldi.İşte Beşiktaş'ın Santraforu o sert topları kaleye göMEn oyuncudur.Bizim Bobo' da yok..bunun dışında Bobo'nun Sağ kanada geçip arkadaşlarına Özellikle Nihat'a pozisyon hazırlaması güzeldir.Zaten yaptığı en iyi İş bu Bobo'Nun.Talibi varsa üçe beşe bakmadan hemen Postalanmalı.

Bıktım Artık Topa Vurmayan Santraforlardan..

--Sivok en az paraya oynayan Ancak gıkı çıkmayan Profesyonel.Her zaman işini yapan adam..Yıllık parası artırılmalı,sözleşmesi uzatılmalı..Defansta oynayabilen bir Önlibero bulmak bugünlerde Zor.

--Nihat geçen hafta başlayan kıpırdaklığı bu hafta da devam ettirdi.Attığı goldeki takipçiliği ve vuruşu I.sınıftır.Takım savunmasına katkısının sıfır olması en büyük handikapı.Yok mudur İspanya'dan bir talibi AceB.

--Ernst her zaman her yerde.Yedek klubesinden sahaya girdiğinde takımın fizik gücünü % 25 oranında artıran Adam.Seneye bir Alman daha mı alsak ? Sağ kanada olabilir.

--Üzülmez unutmadım üzülmez'i..Ben onun profesyonelliği karşısında gene pes ediyorum.Bu Üzülmez seneye de Banko oynar.Bir gitse çoşacaz ama kimse kesemiyor adamı..Kazara Ashley COle'ü transfer etsek onu keser bu Üzülmez.

Hakem;Özgür Yankaya Maçta varlığını hiç belli etmedi,oyunun temposunun düşmesine izin vermedi.İlk yarı kartlarına başvurmayan hakem Belki de Rıdvan'ın sakatlığından dolayı İkinci yarıda daha sık sarı kart gösterdi.
Sonsözler;

Sezonu kupasız kapatacak olmamıza rağmen Seyircimizin,takımın,Hocamızın saçtığı pozitif enerji inşallah bizi seneye daha iyi yerlere taşır.

Forzi ROMA..Urfanın etrafııııııı dumanlı dağlarrrrrrr ammman amman.....Dımbır dımbır..

Hiç yorum yok: