15 Mayıs 2010 Cumartesi

2010 FA CUP Chelsea'nin


Final Wembley'de,
Ambians,ortam,Pastel renkler,bu maçı ekran başında izleyenlere büyük keyif verdi.
Bunları düşünürken benim gibiler ister istemez İşi FA Cup finalini bizim Türkiye kupası finaliyle karşılaştırmaya kadar götürüyor.
Belki bizim Trabzon-Fenev Final maçı da en az bugünkü kadar büyük bir maçtı ama arka fon berbat olunca maçta bir anda sıradan hale gelebiliyor.
İngiliz Rejisinin bazı pozisyonları uzaktan yakalayabilmesi ve geç ekrana getirmesi Amatörçeydi.

Maçta Chelsea adına direkten dönen 5 top kaçan 1 penaltı,
Portsmount adına kaçan 1 penaltı ve gol pozisyonları olmasına rağmen nedense ben ekran karşısında Murat Kosova ve Mert Aydın kadar heyecanlanamadım.

Bu maçın heyecanını ve fitbol kalitesini azaltan en önemli faktör,İflas eden,küme düşen Portsmount'un finalde FA CUP'ı kovalamasıdır.

İlk yarı da kendi ceza sahası önüne kadar çekilen Porsmount Chelsea ataklarına davetiye çıkarırken Porsmount'un ilk yarı da kalesinde Gol görmemesi ise Mucizeydi.

14.dakika'da Lampard'ın beklemedik şutu kalenin 90 tabir edilen yerine yakın bir yerde direğe takıldı.

27.dakika'da ise Kalou 6'pastan topu Boş kaleye gönderemedi kaval kemiğiyle yaptığı vuruşun sonrasında top üst direğe çarpıp dışarı çıktı.Bizim Nobre bile atardı bu golü yani o kadar Net bir pozisyondu.Daha ne diyim ben size..

30.Dakikada bu sefer Terry'nin kafa vuruşu direğe çarpıp Auta çıktı.

36.dakikada Boateng'in kasti müdahalesi sonucunda bileğini kırılmaktan belki şansla kurtaran Ballack yerden kalkamadı.Kısa bir tedaviden sonra oyuna dönen Ballack İlk yarıyı tamamlayamadan yerini Belleti'ye bıraktı.Bu pozisyonun sonrasında Boateng sarı kart Gördü.

Aslında tüm suç BallacK'In.Sakatlandığı pozisyondan birkaç dakika önce Porsmount'Lu bir oyuncuya tokat atan Ballack'ın Artizliğini hakem yerine Boateng cezalandırdı.

Şerbetli James,fitbol tanrılarının koruması altında kale direklerinin de yardımıyla ilk yarıyı gol yemeden zorlukla bitirdi.

55.dakika maçın POrsmount'tan Chelsea'ye döndüğü An..
Porsmount penaltı kazanır.Topun başına gelen Boateng topu kaenin ortasına saçma bir vuruşla gönderir Cech zorlanmadan penaltıyı ayaklarıyla kurtarır.23 yaşındaki Boateng kaçırdığı penaltı sonrası bunalıma girer.

59.dakika'da ise Chelsea'nin golü gelir.
Sol çaprazdan kazanılan serbest atışı Drogba Plase bir vuruşla Gol yapar..(1-0) Acaip güzel bir gol.Şerbetli James'in Sonu..

Oyunda geriye düşmesine rağmen Porstmount'ta gene en ufak bir kıpırdanma yoktur.Yedikleri golden öte kaçırdıkları penaltı aslında Porstmount'un tüm umutlarını bitirmiştir.Şuursuzca geliştirdikleri ataklardan herhangi bir sonuç alamazlar.

Oyuna 82.'de giren Cezayirli Nadir'in bir kesme ortası Chelsea kalesinde tehlikeye yol açar ama golle sonuçlanmaz.Nadir'le birlikte oyuna giren Yılların tecrübesi büyük fitbol emektarı Kanu ise takımı adına el freninden öteye gidemez.

88.dakika'da Chelsea penaltı kazanır.
Billica türü hayvanların eşelediği penaltı noktasına gelen Kaptan Lampard topu dağlara taşlara vurur.

Maç 1-0 Chelsea galibiyetiyle sonuçlanır,Chelsea Premier League'ten sonra 129. FA CUP'ı Kazanır.Tebrikler Ancelotti..

AmacıM batan geminin malları olarak Porsmount'lu fitbolcuları izlemekti,gözüme batan topçu maalesef olmadı.

Hiç yorum yok: