17 Mayıs 2011 Salı

Beşiktaş:3 - Eskişehir:1


Türkiye Kupasının kazanılmasının verdiği mutluluk,sezonun son Şeref Bey akşamında,tribünlerde ve sahada içten dışa bir daha yaşandı.

Gelecek sezonun resmi Hocası Tayfur Havutçu,İlk On bir de,Cenk-Necip klasiğinin dışında,genç kontenjanından Atınç ve Rıdvan'a şans verirken,66.dakika'da Guti'nin yerine oyuna giren Onur sonradan bu gençler kümesine dahil olan topçumuzdu.

Bilindik Süper Lig maçlarının tansiyonunun olmadığı mücadeleye fazlaca değinmek yerine bir kaç dikkate değer noktayı yazmayı daha uygun buluyorum.

..Beşiktaş'ın defans çizgisi fazlaca riske girilmeden orta sahaya yakın bir yere kurulmuştu.Bu anlayış oyun içinde korunmaya,alan daraltılmaya çalışılsa da bu amaçta maç boyu başarılı olunduğunu söylemek zor.

..Takımın top rakipteyken topluca topun arkasına geçme isteği güzel..İstemekse yeterli değil.
  Q7,Simao,Guti ve Almeida arasındaki koordinasyonsuzluk ve defansif anlayış farklılıkları rakip üzerinde presle baskı kurmaya yetmiyor gene her şey arkadaki Necip-Fernandes ikilisine kalıyor.

..26.dakika'da yediğimiz gol,uyanıklığını sahaya yansıtan bir Bülent Uygun klasiği..Serbest vuruşu kullanan Sezer'in topu kaleye göndermek yerine,Beşiktaş defansını yanıltarak ceza sahası içinde ki Alper'i görmesi,Alper'in topu bekletmeden Beşiktaş barajı arasına saklandıktan sonra kopup gelen Erkan'a aktarması ,Erkan'ın da topu boş kaleye gol yapması güzel organizasyondu.(0-1)

..37.dakika Fernandes golü :) Adama yanlamasına attığı çalımlar,hücumda ki pasifliği yüzünden yengeç dediğimizden bu yana Fernandes diklemesine oynayıp oyun skoruna direkt etki ediyor.Bu gece Ceza yayı civarında aldığı topu ciğer,kas gücüyle rakip topçular arasından taşıması ve topu kalecinin ters köşesine bırakması sıradışıydı.Fernandes attığı bu golle transferi konusunda Beşiktaş'ın iştahını iyicene artırdı.(1-1)

..İlk yarının son dakikasında bir hava topu mücadelesinde sakatlanan Sivok yerini Aurelio'ya bıraktı.
  Ferrari,Sivok,Ersan ve topuğundan gene ameliyat olan Toraman...Türlü türlü sakatlıkları değişik zamanlarda yaşayan Cenk,Rüştü,Hakan üçlüsü..Defansta sezon boyu yaşanan ahenksizliğin sebebleri..
  Defans bloğunun en istikrarlı adamı sağ açıktan bozma sağ bek Hilbert'i yabancı kontenjan sorunu nedeniyle yedek bırakma zorunluluğu..
 Acı çıkarım Yobo,Lugano istikrarında bir stoperimizin olmayışı..diğer Acı çıkarım bizim üç kalecimizin aksine Fenerli kaleci Volkan'ın sezon boyu kalesini sakatlanmadan istikrarla koruması.

..49.dakika'da Erkan'ın vuruşunda top direğin içine çarparak Cenk'te kalır.Burada dikkati çekmek istediğim nokta Cenk'in ne kadar ballı bir kaleci olduğudur.Adam doğuştan kaleci şansına sahip ve oynadığı her maçta bu gözümüze çarpıyor.

..57.dakika'da Guti'nin falsolu korner vuruşunda ön direğe çok iyi koşan yapan Almeida kafayla topu ağlara yollar.Harika bir Santrafor golü.(2-1)Üzülerek yazıyorum,Beşiktaş taraftarı ve Forlan peşinde koşturan yönetim ne yazık ki Almeida'nın değerini bilmiyor.Almeida.. Bobo-Nobre-Nihat hatta henüz gelmeyen Forlan kümesinin içinde ki en değerli oyuncudur.Almeida bu takımı ayakta tutan en güçlü kolondur.Almeida gider de Forlan gelirse bu takımdan seneye başarı Bek-le-me-yin.
 Soru ? Almeida transferinde ortaya para koyan,KAR'a ortak olan fon Forlan transferinde niye ortalarda görünmüyor ? Çünkü,Adamlar hangi fitbolcuya yatırım yapacaklarını çok iyi biliyorlar.
 Bobo gitti diyen Adsız kardeş,nereye gitti Bobo,hangi klube ? Bobo transferine el atan Bizim başkan ne yapar ne eder Figer'e kanar şu verimsiz Bobo'ya imzayı attırır,bizi de yakar.Bobo gitsin Lokma döktürecem..

..86.dakika'da şahsi mücadelesiyle rakip defansın başını döndüren Q7 penaltıyı almayı başarır.Q7'nin topla cambazlıklarına daha fazla dayanamayan Nadareviç topa elle müdahale eder hakem penaltıya yürür.Topu başına gelen Simao harika bir penaltı vuruşu kullanır top direği yalar ağlarla kucaklaşır.(3-1)

..Rıdvan ? sağ bek Rıdvan'I fiziki açıdan geçen seneye göre daha kuvvetli gördüm.Top hakimiyeti tekniği harika olan rıdvan sağ kanatta özellikle Q7 ile çok iyi anlaştı.Gelecek sezonda Sağ bek bölgesine talip olduğunu gösterdi.

..Atınç ? Havadan yerden ilk müdahalelerde başarılı fakat rakibe tam yapışıp kucağa alamıyor yani İtalyan stoper hinliklerini tam öğrenmiş değil.Atınç ilk yarı boyunca topu oyuna sokarken en ufak sorumluluk almadı,topu hep en yakın arkadaşıyla oynadı.Maçın devre arasında sanıyorum teknik ekibinde ikazıyla hücumda daha fazla oyuna giren Atınç hücuma katkı yönününde olduğunun işaretlerini verdi.

..Onur ? Hala güçsüz.Bu çocuk nedense fiziki anlamda herhangi bir ilerleme kaydedemiyor.Bu şekilde devam ederse Beşiktaş'la yolları ayrılır.

Sonuç;
Defansif anlamda ciddi sıkıntıları olan bu takıma gelecek sezon için,doğru yerlere doğru transferler yapılmazsa bu takım şampiyonluk yarışından gene kopar.

..Defansif aklı gelişmiş,yumuşak bileklere sahip,daha öncesinde ciddi sakatlık yaşamamış,istikrarla tüm sezonda oynayacak bir stoper bu takımın en büyük ihtiyacı..
  Bu stoper tipi Kemal,Egemen,İbrahim değil...

..Forlan transferine yönelik Adalı'nın henüz kesinleşmedi açıklaması takım için büyük umut.

..Almeida'nın gitme,Bobo'nun kalma olasılığı beni geleceğe yönelik umutsuzluğa sürükleyen kötü haberler.

Transfer sezonunun başladığı bu günler,Beşiktaş'ımızın gelecek sezonunda ki kaderini şekillendirecek önemli günler.Gelişmelere göre öngörülerimizi yazacağız.

Ha bir de genel seçimden sonra İnönü stadının yıkılması durumu ortaya çıkabilir.

Böyle bir durumda yıldızlarla dolu bu kadro maçlarını neden süper Lig'te temsilcisi olmayan İzmir gibi büyük bir şehirde oynamasın ?

2 yorum:

NaMsO dedi ki...

Dunku oynanan mactan sonra Bobo nun durumu kafami karistirdi..

Tayfur hocamizi az cok bildigimi var sayarsak eyer Dun Bobo nun Inonude taraftarin onunde son maci olsa idi kesinlikle Tayfur 3;5 dakika olsa dahi oyuna sokardi son Kez taraftarlarla vedalasmasi icin..

Benim anladigim kadariyla bu Bobonun son maci degildi Insallah yaniliyorumdur

Dunku transfer haberlerin fos cikti olmuyor biraz ciddiyet =))

Son olarak Blogun sikca takip edildigi belli oluyor baksana Fernandes sana cok kizmiski adam Her Mac ustune koyuor Boyle devam ederse senin dahi sempatini kazanacak !

Yalan Yok bende Paris'te cevremdeki butun Besiktasli kardeslerime tavsiye ediyorum blogu reklamin saglam ;)

Bir kereye mahsus bu seferinde s'en bana guven Onur.B hemen yabana atma gercekten muthis yetenek bileklerine oldukca Hakim oyunuda oldukca guzel okuyor !

JANiTSCHAR dedi ki...

Onur'un tekniğini,oyun zekasını zaten eleştirmiyorum sadece fizik gücü yetersiz ve gelişmiyor diyorum.

Sporting Lizbon Bobo'dan vazgeçmek üzere..
Bobo döner dolaşır gene bizim elimizde patlar.
demedi deme :)

Yönetim Bobo'ya teklif yaptığına göre,Tayfur Hoca Bobo'nun kötü fitbolcu olduğunun farkında değil.

Yazık..

Bobo'yla sözleşme imzanlasa Bobo-Cenk Tosun,Bobo-Pektemek takası teklifi sunulsa ne Gençlerbirliği de,ne de Antep takas teklifini kabul etmezdi.

Sporting Lizbon'dan başka Enayi Klup yok mu şu Bobo'dan bizi kurtaracak ?

Nerdesiniz Newcastle,Galatasaray nerdesiniz ?