3 Mayıs 2011 Salı

Kısa Kısa...

Şampiyon Göztepe !

Cumartesi akşam üstü kulağımda walkmen,Beşiktaş-Galatasaray derby maçını dinler olduğum halde yayan Göztepe sahiline inip,Göztepe'nin şampiyonluk kutlamalarını izledim.    

İstanbul basınının her zaman görmezden geldiği çoşku görülmeye değerdi.

Yıllardır İzmir'in ağa babası sanayicilerinin Göztepe'ye sahip çıkmayışı,Antep'li Hacı Baba başkanla gelen şampiyonluk aslında İzmir'in yıllardır içinde bulunduğu çıkmazı özetliyor.

Seneye,Bank Asya 1.Lig'te Göztepe-Karşıyaka oynanacak derby maçlarının Türk fitboluna katacağı değer herkesi heyecanlandırmalı.

Manuel Fernandes !


Üst düzey top saklama,yanlamasına çalım ve yan pas yetenekleri gelişkin yengeç Fernandes,oyun tarzıyla Beşiktaş taraftarının kafasını iyicene karıştırdı..  

Fikrim,
Orijini tek çıpa defansif orta saha olan Fernandes,
ne tek santrafor arkasında görev aldığında öldürücü,Gutivari gollük paslar atabilecek bir oyuncudur,
ne de defansın önünde tek çıpa olarak görev aldığında enerjisi ve hırsıyla o bölgeyi doldurabilecek bir oyuncudur.

Fernandes,herhangi bir mevki kimliğiyle tam olarak tanımlanamayan,ham meyvayı koparmışlar dalından tarzı herhangi bir yönü tam gelişmemiş bir oyuncudur.

Fernandes'in maç içinde riskten uzak sağlamcı pas anlayışı onun Defansif Orta Saha orijinliğinden kaynaklanmaktadır.

Fernandes'in bu oyun tarzı Tv başından Beşiktaş'ın pas organizasyonunu iyi yapıyor izlenimi yaratsa da bizim derdimiz olan ''skora direkt katkıya'' herhangi bir derman sağlamamaktadır.

Aptal Valencialılar,Fernandes'i gönderip yerine Mehmet Topal'ı transfer etti,ne enteresan değil mi :)

Schuster'te,Fernandes'i defansif özelliği gelişkin,oyunu iki yönüyle oynayan orta saha olarak görüyordu.
Sonuç,
Guti,Fernandes,Aurelio'nun bir arada oynadığı dönemde Beşiktaş şampiyonluk yarışından koptu :) Schuster istifayı basıp kaçtı.

Bayık,içi geçmiş,ikili mücadelere misafir sanatçı kimliğiyle katılan Fernandes Beşiktaş'ta hangi ortamda BELKİ fayda sağlayabilir ?

4-3-3 sisteminde defans önüne hayvani zenci Etuhu,Toure tipi bir adamın soluna Fernandes'i sağına Selçuk İnan'ı koyarsan bu orta saha BELKİ iş yapar FAKAAAAT Ernst'le-Necip ıskartaya çıkar :)

Bu hipotezi denemek ekonomik olmadığından, Fernandes ilk uçakla İspanya'ya geri yollanmalı.

Dahası
Fernandes'in müzmin sakatlığı neden hiç tartışılmıyor ? Bu adamın kronik diz iltihaplanması sizi en kritik anda yarı yolda bırakır.

Transfer'de Egemen Hamlesi !

''Egemen Beşiktaş'ta'' haberleri başkanımızın ortak olduğu Milliyet gazetesinde yayınlanması transferin ciddiyetini gösterir nitelikte.

Sivok ve Ferrari'nin müzmin sakat iki oyuncu oluşu,
Adanalı Ersan'ın diz sakatlığıyla müzmin sakat oyuncu kafilesine katılması,Beşiktaş'ın bu sezon bozan ve gelecek sezonda defans istikrarını bozmasını beklediğim etkenler.

Toraman kötü stoper olmasına rağmen bu sezon istikrarıyla bu bölgenin değişmezi oldu.

Peki Egemen ?
Egemen gelirse Beşiktaş defansına kağıt üzerinde istikrar kazandırabilir fakat defans kalitesine herhangi bir şey katmaz.
Şöyle ki;
Egemen'le Beşiktaş defansı geriden oyunu daha iyi kurcağını düşünmek ya da Egemen'nin rakip ataklarda Ferrari'den daha iyi pozisyon almasını beklemek saflıktır.

Öngörüm Trabzon'un tersine Beşiktaş'ta daha geniş alanda oynamak zorunda kalacak Egemen Beşiktaş'ta bol bol kart  görür :)

Atınç yedek klubesinde beklerken,
Orman kaçkını,balta Egemen hangi akıllının fikriyse o adamın transferde ki söz hakkı kaldırılmalı.

Beşiktaş'ın Defans sorunu ayağa pas yapan bilekleri yumuşak bir Berezilyalı'yla çözülür.
Ronaldo-Zago sizlere bir şeyler hatırlatıyor mu ?

Benim adayım Belediye'li Marcus Viniscius'tu ama o da bu sezonu sakat geçirdi.

Stad Projesinin Meşhur Mayıs'ı..


Bizim Stad projesi sözde kültür bakanlığından izin bekliyor.


Seçimlere bir ay kala şimdi ki Kültür bakanının tekrardan milletvekili seçilmesi çok muhtemel olsa da zatı muhteremin yeniden Kültür bakanı olması kesin değil..Umuda bakın :)

Ben diyorum ki şu mayıs ayı bir geçsin bizim başkan temmuz-ağustos aylarında ''gelecek sezon mayıs'ta kazmayı vuruyoruz'' namelerine gene başlar.

Hiç yorum yok: