29 Mayıs 2011 Pazar

Bir BARCA RÜYASI

LA MASİA'nın çocukları,
Mancester United'ı kendi topraklarında,net oyun,net skorla yenerek klubleri Barca'ya,4. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazandırdılar.

Maça baskın başlayan beklediğim gibi Mancester United oldu..

Barca'nın pas trafiğine maçın başında çomak sokmaya çalışan Mancester'lılar,pas trafiğinin kaynağı Pique-Mascherano ikilisine ilk alanda pres uyguladılar.

Bu pres ilk dakikalarda çok başarılı oldu.
Pres karşısında zorlanan Barca'lılar,topu orta sahalarına taşımakta zorlanırken,sık sık Waldes'le paslaşaraktan presin etkisini kırmaya çalıştılar.

Bu dakikalarda Waldes,fizik gücü henüz istenilen düzeye ulaşmayan sol bek Abidal sıkıştıkları anlarda topu dağlara taÇlara yollamak zorunda kaldılar..

Bu anlarda Mancester seyircisi çoştu,kısa süreliğine de olsa da kupa için umutlandı.

Bu kadar anlattık da  sahada ki bu vaziyet ne kadar sürdü ? 10 bilmediniz 12 dakika :)
12.dakika'dan sonra oyunun sazını eline alan Barca pas trafiğini sahanın her metrekaresine yayarak sahada etkili olmaya başladı.

Oyunu kendi sahasında kabullenmek zorunda kalan Mancester'da,
Chicharito,bizim Nobre gibi sarkık santrafor olaraktan takımının boyunu uzatıp,takımını eksik bırakınca Rooney'in etkinliği de azaldı.

Ve gene Barca oyununun etkisizleştirdiği,Yaşlı çakal Giggs'de sahada gölge fitbolcu haline geldi.
Giggs'i eleştirmek yerine onu 90 dakika oyunda tutan Alex Ferguson'u eleştirmek sanki daha doğru gibi...

Neyse :)  16.dakika'da Barca ilk tehlikeli atağında Pedro'yla gol sinyalini verdi...21.dakika'da gene bir Barca atağıyla bu sefer David Villa'dan ikinci gol sinyali geldi.

Takımının gol yiyeceğini hisseden Ferguson kıpırdanıp saha kenarına gelse de oyuncularına yaptığı uyarılar hiç bir işe yaramadı.

28.dakika'da Xavi'nin pasında Pedro Barca'nın ilk golünü attı.(1-0)

36.dakika'da gelen Mancester golü,Mancester'lı oyuncuların rakip sahada yaptığı presin mükafatıydı.Abidal'ın kullandığı taç atışı sonrasında kapılan topun verkaçla Rooney'le buluşturulması,Rooney'in harika vuruşu ve gelen beraberlik golü...Bu pozisyonda asisti yapan Giggs'in ofsaytta olduğunu söyleyelim.(1-1)

İlk yarı bu skorla tamamlandı.
Aslında bu skor Alex Ferguson'a takım üzerinde yeterli değişikleri yapması için Allah tarafından verilen ikinci bir şanstı.Şansını değişiklik yapMAMAK üzerine kullanan Alex Ferguson II. yarıya aynı kadro ve taktikle çıkarak bence intihar etti.

İkinci yarının başında yılgın oynayan Mancester United 56.dakika'da Messi'nin ayağından ikinci golü yedi.İniesta'nın pasına ceza sahası yayında buluşan Messi harika bir şutla son maçını oynayan Van Der Sar'ı avladı.(2-1) Mancster'lı Vidiç'in gol esnasında Van Der Sar'ın görüş alanını kapadığı tartışmaları gereksizdir.

69.dakika'da Ferguson ilk oyuncu değişikliğine zorunluluktan kullandı :) sakatlanan sağ bek Fabio çıktı Nani oyuna dahil oldu..Bu değişiklikle Valencia sağ beke geçerken Nani sağ açığa geçti.Bu değişiklik sahada Mancester United adına en ufak verim getirmedi.

Nitekim 71.dakika'da III.Barca golü geldi..
Busquets'in pasına harika vuran Villa maçı erken bitiren golü attı.(3-1)

77.dakika'da yıpranan Garrick çıktı Scholes oyuna dahil oldu :) Kupayı alan şampiyonluğa ulaştıktan sonra izleyiciye amaçsızca gelen değişiliklerden biri..

88.dakika'da bugün yedekliğe soyundurulan PuyoL onore edilmek için Alves'in yerine oyuna alındı..

Maç yenilenin fazlaca üzülmediği 3-1'lik skorla sona erdi.

Final öncesinde konuşulan Mancester United üstün fizik gücüyle Barca'nın pas trafiğine durdurabilecek mi? tartışmasının sonucunu hepimiz gene gördük :)

Mancester'lılar topu kapma uğraşındaydılar fakat,
''Olmaya cihanda toptan hızlı bir fitbolcu'' felsefesini ayağa paslarla bir kez daha uygulayan Barca Mancester United'ı fizik ve mental olarak çökermeyi kolayca başardı.

Gecenin garibanı orta sahada oradan oraya koşmak zorunda kalan Kore'li Park'tır..

Van Der Sar iyi gününde değildi.

Messi muhteşemdi.

Ama Maçın adamı Kanseri yenip sahaya çıkan Abidal'dır.

Hiç yorum yok: