16 Mayıs 2011 Pazartesi

Tayfur Havutçu'yla 2+1 YIL Daha

  Beşiktaş Resmi İnternet Sitesi'nden yapılan açıklamayla Tayfur Havutçu ile 2 artı 1 yıllık anlaşmanın yapıldığı haberi camiamıza duyuruldu.
  
Öncelikle,Hayırlı Olsun !
  
Flores,Jesualdo Ferreira,Van Gaal,Toshack....son dönemde Beşiktaş'la isimleri anılan fitbolun kitabını yazmış havalı isimler...

Ben Tayfur Hoca'yı yukarıda adı geçen tüm teknik direktörlere tercih ederim.

Beşiktaş'ta Tayfur Hoca'dan daha başarılı olur diye düşündüğüm teknik direktörler ise Lucescu,Fatih Terim,Abdullah Avcı ve belki bir nebze Zico'ydu.

Bugün Tayfur Hoca'yla sözleşme imzalandığına göre artık bu tartışma geride kaldı.

Schuster'in gidişi,Tayfur Hoca'nın teknik patronluğa gelmesi benim açımdan sevindirici bir gelişmeydi.

Ancak Tayfur Hoca'nın Beşiktaş'ın başındaki kısa macerası sırasında yaptığı;

Gençlerbirliği maçında skor 2-1 iken Almeida sahada iken Bobo'yu oyuna alması ve maç skorunun 2-2'ye gelmesi,Son kupa finalinde oyunu geniş alanda oynayan Beşiktaş'ta aksayan Guti'yi 105 dakika oyunda tutması..gibi hatalar Tayfur Hoca hakkında aklıma kurt düşüren gelişmelerdi.    

Bu hatalara rağmen şu an ki durumda,sözleşme yenileyen Tayfur Hoca'ya destek çıkmaktan başka bir seçeneğimiz kalmadı,diye düşünüyorum.
Bu desteği de kimse Tayfur Hoca'nın en ufak hatasını yazmayız diye algılamasın !

İşi iyimserliğe dökünce de Schuster'in yaptığı Delgado'yu orta saha da kullanma,Almeida'yı Nobre arkasında Alexliğe soyundurma,Ernst'i görmezden gelme gibi yanlış yollara yeni gelecek dahi züppe teknik direktörün sapma olasılığı yüksek iken şimdi Tayfur Hoca'yla zaman kazanıldı diye düşünüyorum.

Umarım Tayfur Hoca olmayacak maceralara hiç girmez.
Umarım Tayfur Hoca Ligin İkinci yarısına damgasını vuran Aykut kocaman gibi herkesin kabul ettiği bazılarının düz diye eleştirdiği doğruları sahada uygulamaktan çekinmez. 

Şimdi Tayfur Hoca'nın yapacağı hamle efsane kondisyoner Stefano Morreno'yu teknik ekibine katmak olmalıdır. 
   

Hiç yorum yok: