8 Ağustos 2010 Pazar

Villareal:2 - Beşiktaş:2

Beşiktaş Maça 4-2-3-1 sistemi;

.........................Cenk...................
Ekrem...Ferrari...Zapo...İsmail
...............Fink........Guti..............
Hilbert..........Nihat..........Q7.....
......................Bobo.......................

Ve Onbiriyle başladı.

İlk onbirde 7 yabancı oyuncu yer aldı.

Sonradan oyuna giren oyuncularımız; Tabata,Onur,Holosko,Nobre,Necip,Ersan,Uğur

Goller 31.dakika Bobo,40.dakika Q7
77.Dakika Cani,80.Dakika Altidor

Öncelikle,Shuster'i biraz Övmek isterim.
Uzun zamandır Beşiktaş'ı taktiksel yönden bu kadar çok doğruyu bir arada yapmak isterken görmemiştim.

..Takımımız Oyunun her bölümünde inatçı bir disiplinle oyunu dar alanda oynamaya çalıştı.

..Saha içinde oyuncularımızın devamlı yer değiştirmesi güzeldi.
Örneğin
Nihat Sağ kanada gelip çizgiye indiğinde Hilbert'in Demarke vaziyette rakip cezasahası içine koşması,
Takım defsantayken Sağ Kanatta bek oynayan Ekrem'in ortalanda prese katılması veHilbert'in sağ bekte Ekrem'İn yerine gelmesi,
Q7'nin bir Sol bekten Ziyade zaman zaman sağ kanada geçip özellikle hücumda Bobo'ya yakın oynaması ve Villareal'lileri tedirgin etmesi,
Çok güzel hareketlerdendi...

Fakat,
Bu güzel işlerin çoğunu yarım yamalak yapabildik.
Bunun sebebleri;
..Fink,Guti,Cenk gibi bazı oyuncularımızın bu sezonda ilk kez sahaya çıkması
..Bazı oyuncularımızın ilk kez beraber oynaması
Örnek kaleci dahil geri beşli
Örnek İsmail'in sol bekte defans anlamında Q7'nin yükünü taşımakta zorlanması
..Nihat ve Bobo gibi topsuz oyunda yokolan etkisiz iki elemanın sahadaki varlığı
..II.yarıda takımın Oyuncu değişiklileriyle takımın Komple değişmesi
Bu gece Beşiktaş'In sahadaki arızalarının başlıca sebebleridir.

Bence bu Arızalar üzerinde fazlaca durulmamalı..
Çünkü,
Gördüğüm kadarıyla Shuster bu Arızaların farkında ve ivedilikle giderme telaşında..

Bir İki haftaya kadar sistemi işleten iyi bir Santrafor'la Özlenen Beşiktaş'ı izlemeyi umut ediyorum.

Oyuncularımızın Performansları;

Kaleci Genç Cenk,
Oyuna kötü başlayan,daha ne oluyorum demeden kalesinde ard arda gol pozisyonları veren Beşiktaş'ta tek bir adam Villereal'e dur dedi o da Cenk'ti.İki tane % 100'lük topu çıkardı skorun bir anda 2-0 olmasını önleyere Beşiktaş'ı sahada ayakta kalmasını sağladı.
Mükemmel reflekslerinin yanında,hava toplarındaki hakimiyetiyle usta kaleci görüntüsü çizdi.Bana Efsane kaleci Tatar Rinad Dasaev'İ hatırlattı..

Ferrari,
Yeni sezonun ilk çalışmalarından beri gidecek kalacak tartışmalarından hiç etkilenmeden bu gece Kalitesini ortaya koydu.Defasntaki sağlam duruşu son toplardaki kesiciliği ile umarım Shuster'in artık gözüne girmiştir.

Zapo,
Toraman'La birlikte Oynarsa Her An Takımı Yakabilir,FErrari İle birlikte oynarsa nerde duracağı bilir.Attığı gol pası müthiştir Ancak topu attığı Nihat yanlış seçimdir..

Ekrem ve Hilbert,
Ben Hilbert'İn iyi oyuncu olduğuna VE Beşiktaş'a yararlı olacağına inananlardanım.Bugün taktik disipline elinden geldiğince bağlı kalmaya çalıştı zaman zaman Ekrem'le anlaşmazlığa düştü ki sezon başında bunlar çokk Normal..

Ekrem=Enerji nerede oynarsa oynasın az çok takıma katkı sağlıyor..Geçen sezon Sağ bekte oynamaz dediğimiz Ekrem bu gece bu mevki de fazlaca sırıtmadı.

Nihat-Bobo
Nihat'ın bu gece Zapo'nun pasıyla girdiği pozisyonda kaçırdığı bir Gol var ki akıllara zarar..Defansta Yokları oynayan Nihat bu gece Ofansta da yoktu.BEşiktaş Kadrosunun EN BÜYÜK Kamburlarından...
Bobo,
Beşiktaş'In Santarafor yokluğunda,hala sistemi İşltemeYEN adam olarak sahada yer alıp,attığı gollerle taraftarın kafasını karıştıran,bazen değerli oyuncusu görüntüsü çizen ama bence Beşiktaş kadrosundaki bir başka Kambur oyuncu.

İsmail,
Genç oyuncularımız içindeki En yetenekli Oyuncumuz..Bu gece önündeki Q7 varlığından sol bek bölgesini özellikle maçın başında Rezil biçimde savundu.İlerleyen dakiklarda oyuna ısındı ve II.yarıda Guri ve Q7'nin olmadığı dakikalarda takımı karşı sahaya taşıyan yegane oyuncuydu.
Üzülmez'in yerine mutlaka İsmail oynamalı yoksa oynamaya oynamaya bu çocuğun defansif yönü hiç gelişmeyecek.

Guti,
İlk 20 dakika da ki ısınma turlarından sonra Ortasahada Sazı eline aldı.Arkadaşlarını Liderliğiyle yönlendirdi.İlk golde attığı pasın etkisi büyüktü.Oyundan çıktığı andan sonra Beşiktaş ortasahası Eski Kalitesizliğine geri döndü..
Q7,
İlk yarı boyunca oyunda kaldı.
Oyun içindeki Pirevari Yer değiştirmeleri rakibin başını döndürdü.Bu yer değiştirmelerin Meyvasını boş kaleye attığı Golle aldı.

Fink,
Takımın en iyilerindendi.Ortsahadaki gösterişsiz oyunuyla zaman zaman yaptığı profesyonelce faullerle olgun bir takım oyuncusu görüntüsü çizdi.Uzun zamandır Oynamamasına rağmen oynadığı topla ben burdayım dedi.Kesinlikle Kalmalı..

Necip,
Guti'Nin oyundan alınmasından sonra oyundan düşen Ortasahayı toparlamak içinn oyuna girdi Ancak maç sonuna kadar İsmail'İn bölgesine yardım etmek zorunda kaldı.Hızlı olmayan ayakları sebebiyle bazen rakiblerine gereksiz fauller yapmak zorunda kalıyor,yer tutmaları biraz daha geliştirebilirse Pirlo gibi Büyük oyuncu olacak.

Gecenin en kötüsü Verilen paraya göre Tabata..Bu takımın iyi oyununu bozacak Delgado ile birlikte iki büyük tehlikeden biri.

Turgay Demir Delgado ve Tabata'dan biri Beşiktaş ortasahasında oynarsa Guti SAntRafor arkasında daha iyi oynar diye bir Laf etti..
Bence Yanlış konuştu.Şu memlekette hala Tabata,Delgado tarzı forvetleri ortasahada oynasın düşüncesinde olan fitbol yazarlarını gördükçe Şaşırıyorum.Ya hu sizler hiç mi Avrupa Liglerini izlemez sinzi ? veya İzlersiniz de birşey mi anlamazsınız ?

Uğur İnceman bir diğer kötü...Bu gece Bizim cezasahamız içinde rakibe yaptığı bir asists var ki tam evlere şenlik..Beşiktaş'ta Oynama isteğini çoktan yitirmiş.

HolOsko olmuyor Holosko..Hastayım vurAmadığın kafa toplarına..Yükselipte vuracan o toplara.Tam anlının ortasına topa göre ayarlayıp vuracaksın topa yön vereceksin.

Ersan ?
bir iki pozisyonda rakibe yaptığı sert sağlam müdahaleleri,
gene bir pozisyonda ceza sahamızdan topu soğukkanlılıkla çıkarması bana umut verdi.
Ancak kafası önde ortsahadan Villareal sahasına bir dalışı var ki ! Bir stoperin en son yapacağı işlerdendi.

Sonsöz;
Beşiktaş'I güzel günler bekliyor.Kesinlikle Beşiktaş'ın en iyi transferi hurdaya çıkmış demode sistemle Beşiktaş'I oynatan Mustafa Denizli'nin Bu takımdan gitmesidir.

Viva Kosova Köftecisi Shuster !

Hiç yorum yok: