2 Ağustos 2010 Pazartesi

StarCraft II: Wings of Liberty

İlk Star Craft'dan bugüne tam 12 yıl geçmiş.
Efsanenin yeniden dirildiği tarih 27 TEmmuz 2010..
Arkadaş çevremde Star Craft hayranı çok olduğundan oyunun elime geçmesi fazla uzun sürmedi.

Şimdi Yeniden Star Craft evreninin içindeyiz.

Wings Of Liberty,İlk Star Craft'ın devamı gibi..
Binalar,bazı birimlerin konuşmaları hemen hemen aynı olsa da Askeri birimlerin çeşitliliği sizi memnun edecek.Bildiğiniz üzere Askeri birimler ne kadar çeşitli olursa Oyunda o kadar çok taktik geliştirme şansına sahip oluyorsunuz.

Oyunun Ana menüsü biraz karışık..Bridge,Armory,Cantin ve Labaratuar'dan oluşan 4 ana Mekan var..Bu mekanlarda dolaşıp askeri birimlerize yeni birimler ekler veya bu birimleri upgrade edebilirsiniz.Gene bu mekanlarda oyunun ana karakterlerinin konuşmalarına şahid oluyoruz.Eski dost Jim Raynor geminin kaptanı amiral custo ile beraber Vır vır vır birşeyler anlatıp bazen sizi sıkıyorlar.

Oyunu oynadığınız yer Bridge yani Ana geminin köprüsü..Cantin'de ise köşede duran eski oyun makinesini tıklayıp eğlence için Lost Viking adlı eski bir oyunu oynayabiliyorsunuz.Bu Ayrıntıyı bile düşünmüşler.

Wings of Liberty'de Terran ırkına ait 26 tane görev var.Bu görevler içinde az biraz Protoss ırkını yönetseniz de çoğunlukla Terransınız..Wings Of Liberty'den sonra Blizzard Protos ve Zerg'in görevlerini heralde 1-2 sene ara ile piyasaya sürmeye başlar.

Wings Of Liberty'de İlk Star Craft'Tan farklı olarak istediğiniz kadar asker üretip istediğiniz kadar askeri kontrol edebiliyorsunuz.Ve bir Askeri biriminiz yara aldığında mineral toplayıcılarınız otomatik olarak hemen tamir işine girişebiliyor.

Grafikler pek gelişmiş olmasa da bence oldukça güzel..Oyun arası videoları her zaman gibi Blizzard özeniyle yapılmış.Videoları izlerken biraz dikkat ederseniz, küçük ayrıntılar da saklı esprilerin gizini kolayca keşfedebilirsiniz..

Oyunun müzikleri de bir başka güzel.

Oyunun en büyük Handikapı Multiplayer'İn LAN üzerinden oynanamıYor olması..
Öyle Şirkette iki üç makineyi birbirine bağlayıp korsan Star Craft oynama dönemi böylece kapanmış oluyor.Oyunun Multiplayer özelliğini sadece İnternet üzerinden Battle.Net'ten kullanabiliyorunusuz.Ne kadar çok oyuncu o kadar çok Orjinal CD.
Anladığımız Blizzard WoW'da paranın dibini vurmuştu.Wings Of Liberty'de gene bunu tekrarlamak istiyor.


Sonsöz;

Beklediğimize gerçekten değmiş.

Oyun ilk birkaç bölümü sizi hayalkırıklığına uğratsada 5.bölümden sonra tekrar eski Star Craft tadını almaya başlıyorsunuz..

Hiç durmadan bir yerden temin edin ve oynayın..

Hiç yorum yok: