15 Şubat 2012 Çarşamba

Braga:0 - Beşiktaş:2


Deplasmanda Braga'nın pekmezini akıttık.

Maç öncesi galibiyet yönünde en ufak umudum yoktu,galibiyet benim için büyük sürpriz oldu.

Beşiktaş'ın santraforsuz ilk on biri belli olduğunda,CarvalhaL'ın oyun planını görebilmek için maçın başlama anını bekledik.

Başlama düdüğü çaldığında Q7'nin en uçta,ona en yakın oyuncu olarak sol açıkta Simao'yu gördük.

Fernandes maçın başlarında defansın önündeki Ernts'e yakın oynarken,oyunun ilerleyen dakikalarıyla rakibin eksik kalmasıyla birlikte ileri uca daha çok çıkmaya başladı.

Necip sağ açıkta görev aldı,sağ açıkta önündeki boş alanı topla bol bol katederek değerlendirdi.

Ernst güvenlik çıpası olarak defans önünü maç boyu hiç boş bırakmadı.

Veli orta alanın sağ iç bölgesinde yer aldı.

Defans hattı bilindikti.


Maçın önemli anları;

15.dakika'da Necip sol açıkta bekleyen Q7'yi uzun topla buluşturdu.Q7 rakibini geçtikten sonra sağ ayağıyla topu mükemmel şutladı,top kaleyi tutmadı.

27.dakika'da 35 mt're den Viana'nın kullandığı firikik topu barajın üstünden geçti,kaleyi tutmadı.Top kaleyi tutsa Cenk'in yapacağı hiç bir şey yoktu.

29.dakika'da Barbosa bizim ceza sahamızın yayı üzerinde topla buluştuğunda Toraman'la omuz omuza mücadele halindeydi.Barbosa'nın karşısına Egemen Gulyabani gibi çıkınca,Barbosa topla daha fazla gidemeyeceğini anladı ve kendini yere bıraktı.
Hakem zırt diye düdüğünü çaldığında,maçı izleyenler sarı kartlı Egemen'in faul yaptığı ve birazdan hakemin ikinci sarı kartıyla oyun dışında kalacağını sanaraktan eyvah çekmeye başladılar.
Düdüğü çalan Hollandalı hakem'in hedefi Egemen değil,Barbosa oldu.Hakem kendisini yanıltığı gerekçesiyle Barbosa'yı çift sarı karttan oyunun dışına attı.

37.dakika'da Fernandes'in kullandığı sert kavisli korner topunu,Sivok kafasıyla ağları yolladı.(0-1) GOLLL

58.dakika'da Braga atağı sonrasında topu tutan Cenk,topu oyuna hızlıca sokup,topu Fernandes'le buluşturdu.
Önündeki boş alanı değerlendiren Fernandes topla mesafe katederek rakip yarı sahaya geçtiğinde koşu yoluna top atılmasını bekleyen Simao,ofsayta kalmamak için durmaksızın yan hakeme bakıyordu.
Fernandes Simao'nun önüne tam kıvamında derinlemesine müthiş bir top attı.Topla rakip kaleye yönelen Simao önce topu düzeltti,iki rakibinin sıkıştırmasına aldırmayarak öne çıkan kalecinin sağına doğru bir plase denedi,top rakibine çarpıp kalecinin solundan ağlarla buluştu.GOLLLL (0-2)
Top kaleciyi geçip ağlara doğru aheste aheste giderken,kale yanındaki fasulye hakemin hareketleri çok komiğime gitti.

73.dakika'da oyuna girer girmez topla buluşan Cesar çaprazdan kalemize sert bir şut çekti.Cenk tutması zor bu topu sektirmeden kontrolü altına aldı.

76.dakika'da rakip alanda topla buluşan Fernandes önünde bol bol boş alan bulunmasına karşın rakip kaleyi şut çekmeyi tercih etti.Fernandes'in şutu kalecide kaldı.

90.dakika'da Fernandes'in pasıyla sağ açıkta topla buluşan Necip,rakibi ikiye bir yakalamışken topu ayağından fazla açarak topu kaybetti,gollük pozisyon heba oldu.

Oyuncu performansları;
Maçın yıldızı Fernandes'tir.
Oyunu istediği gibi hükmeden,morallendiği anlarda çoşan Fernandes,maçı bir asist ve ilk golümüzde Sivok'un kafasına kondurduğu sert topla tamamlamıştır.

Q7 maçın başındaki bir pozisyon dışında oyundan alındığı 66.dakikaya kadar ortalarda pek görülmedi.Hafif göbekli Q7'ye gözlerimiz pek alışkın değil.

Veli maç içinde rakip kaleyi yoklayan güzel bir şut çekti.Maç boyu çalıştı,didindi fakat ortaya herhangi bir kalite koyamadı.

Simao'yu gol attı diye övecek değiliz.Maç içinde çok koşan Simao hücumda üretkenlikten ziyade,Tanju'ya sık sık yardım ederek savunma da verimli göründü.

Ernst maç boyu defans önünü bir kez olsun terk etmedi.Maç boyu Necip,Veli,Simao,Fernandes dörtlüsünün ortaya çıkardığı pres enerjisinin kaymağını yedi.

Necip sağ açıkta topla buluştuğu anlarda enerjisinin verdiği tazyikle sık sık ileriye doğru koşular yaptı.Bu koşulardan birinde topu asist olarak Almeida'ya atamadı,90.dakika'da ise kontrol edemediği topla Beşiktaş'ı olası üçüncü golden etti.

Toraman sağ bek'i,Tanju sol bek bölgesini iyi savundu.İki bekin hücuma destek sağladığı söylemek mümkün değil.

Egemen erken bir sarı kart görmesine rağmen,savunmada kesicilik görevini kusursuzca yaptı.Maçın kart meraklısı Hollandalı hakemine dikkat ede ede oyun dışı kalmadan maçı bitirdi.

Sivok Beşiktaş'ın yeni golcüsü....Meşhur isimlerden kurulu Beşiktaş forvetlerinin yapamadığını,stoper Sivok Fernades'in sert korner toplarını golleyerek yapıyor.

Cenk tutması gereken tek topu maç içinde tuttu.(Cesar'ın şutu)Bunun yanında II.golde topu oyuna hızlıca sokarak gole katkı sağladı.Tüm bunlara rağmen Cenk'in vücut dili güvensizlik mesajı veriyor.Kafa olarak toparlanması lazım.

Almeida oyuna girdikten sonra hücumda iş yapmadı.Almeida daha çok rakip kornerlerde,kafasıyla çıkardığı toplarla akıllarda kaldı.

Sonuçlar;
..Bugün alınan şahane sonuç sizleri yanıltmasın.
CarvalhaL geçen sezonun UEFA Avrupa Ligi finalisti Braga'ya karşı defans zaafiyeti sıfıra indirgenmiş bir takım sahaya sürerek rakibi sündürmüş ve şahane galibiyet hücumda fazlaca üretken olmayan bir fitbolla gelmiştir.

Beşiktaş'ın bu akşamki fitboluyla Türkiye Süper Şike Ligin'de galibiyet alması zordur.

Yani alınan bir galibiyeti gelecek için genellemeyin diye yazıyorum.

Gerçek olan şudur;Beşiktaş rakibin on kişi anlarda bile ayağa pas organizasyonunu gerçekleştirememiştir.

..CarvalhaL'ın oyuncu değişiklikleri akla yatkın değildir.

Beşiktaş kontra atağa yatmışken,66.dakika'da Q7'nin yerine oyuna girmesi gereken oyuncu Almeida değil Pektemek'tir.

88.dakika'da sol bek Tanju-Ekrem değişikliği defans ahengini bozma olasılığından dolayı hatalı bir oyuncu değişikliğidir.Nitekim kenardan tabela kalktığında Tanju ben mi diye sorarak şaşkınlığını dile getirmiştir.

90+1'de Simao'nun yerine Pektemek'in oyuna alınması da hatalıdır.
Pektemek'in aklında Hoca Simao'yu alkışlatmak için beni kullanıyor fikri doğabilir.
Dahası ben 90+'lı dakikalarda yapılan oyuncu değişikliklerine karşıyım.Bu değişiklikler hem rakibin soluklanmasına,hem de hakemin oyunu beklenildiğinden daha fazla uzatmasına yol açıyor.

..Maçın Hollandalı hakemi rakibi haklı şekilde 29.dakika'da on kişi bırakarak Beşiktaş tarihine geçmiştir.
Ben ömrü hayatımda böyle yağlı hakem görmedim.

..0-2'lik skor şimdiden gelecek tur için kim gelsin muhabbetlerinin başlamasına yol açtı.
Kesinlikle Atletico Madrid gelsin..Lazio gelirse bu İtalyanlar saha içinde kesin pislik yaparlar.

..Bu akşamki galibiyet mali kongrenin ibrazcı çıkarcıları tarafından önümüzdeki hafta kullanacaktır.
''Aman Beşiktaş'ımızı ibraz etmeyip de mahkemelere düşürmeyelim.''
''Aman Başgan'ı protesto edip de takımın yükselen grafiğine çomak sokmayalım.''
Diyenler bilin ki Beşiktaş düşmanıdır.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Tebrikler Besiktas...

Kadro aciklaninca, Takimin sirtinda tasiyacagi oyuncu sayisinin ( yarim Q7 + Yarim Simao) ile sadece 1 Oyuncu oldugunu gorunce, maci kilitleyecegimizi dusundum.. nitekim dogru da cikti..

Quaresma bile Haziran daki Avrupa Sampiyonasindaki Milli Takimlarinda yer almak icin, son derece saygili ve temiz bir futbol oynamaya calisti.
Oysa cok degil 10 gun once kendini attirmisti sahada.
Fernandes zaten o formayi cok istiyor o nedenle ayni performansi Spor Toto Liginde de surdurmekte. Q7 nin yerine Almeida nin girisi ise, Carvalhal in Almeida yi da o milli takim icin vitrine cikarmak istemesindendir..
Sonucta,
Y€T€R D€MIROR€N Y€T€R diyorum..(hala)
Galip Gelsek bile BJK nin kurtulusu icin para babalari, para yikama makinalarinin Kulup den el cektirilmesi gerektigini dusunuyorum... Kendi Ozkaynak duzenimizi gelistirip Yeni Metin Ali Feyyaz Sergenler cikarip onlari degerlendirerek yurtdisina satislarindan kulubu cevirmek gerek.
Lig deki maclarda da bu Portekiz Cetesi icerisinde Fernandes disindakilerin ilk 11 de baslamamasi gerektigini dusunuyorum.. bu sikeli lig, bu tarafli hakemlerle dogal olarak onlarda konsantre olamiyor... Tanu bence Ismail den daha saglam bir defans.. hucum tarafi icinse ozguven gerekli..
Burak Kaplan,Mehmet Akyuz, Alves ve Pektemek li bir 11 istiyoruz hafta sonu...

cunku bu Portekizlilerle ( Fernandes, Alves Haric) Genclerbirligi maci hala 3 Ihtimalli Mac...

Luksemburg dan...

Basar dedi ki...

Bence dün geceki kurgu (sadece kurgu) yanlış değildi. İlk yarıda çıkışa geçtiğimiz dönemlere bakarsak orta sahada Ernst-Veli-Necip-Fernandes oynadığını Q7'nin daha serbest olduğunu ve ileride tek forvetimizin (Mustafa veya Almeida) olduğunu görürüz. Bu kurgu, orta sahayı çok dirençli yaptığı için Q7 veya oynarsa Simao'ya bir özgürlük sağlayabilecek bir yapıydı.

Uzunca bir süre, Beşiktaş'ın maç kazanma formulü dirençli orta saha + Q7 ile Simao'nun aynı anda sahada olmaması oldu. Dün de benzer bir yapı vardı fakat süpriz, forvette göbekli Q7'nin olmasıydı. Bence ilk etapta forvette Holoşko veya Mustafa olsa bu maç çok daha erken kopabilirdi. Sağda da belki Necip yerine Ekrem Dağ tercih edilebilirdi. Yinede bu maç sabaha kadar oynansa, 11-11 de olsa Braga bize zor gol atardı.

Ben gelecek için çok ümitsiz değilim ama şu forvet mevzusunu hala çözemedik! Sanıyorum hoca forvette kim formsuzsa onu oynatmayı seviyor! Yeri gelmişken, Beşiktaş'ın en uç adamı Pektemek'tir!

JANiTSCHAR dedi ki...

Luksemburg'lu,

çok güzel yazmışsın...

JANiTSCHAR dedi ki...

Başar,

O zaman benim ideal On bir'im şöyle olur.

Defans hattı belli olduğundan yazmıyorum.

Orta üçlü Fernandes-Ernst-Necip..

Sağ açık Q7,sol açık Veli...

Ve tek Santrafor tabi ki Almeida :)

Pektemek'te Q7'nin yedeği olsun.


Simao yedek otursun.
Edu sahaya adımını dahi atmasın.
Hilbert-İsmail ikilisi çarçabuk iyileşip geri dönsün.

Ersan şu güçsüz adale dönemini sakatlanmadan atlatırsa çok süper olacak.

Yarın ki Lazio-Atletico Madrid maçını merakla bekliyorum.

Ne kadar KIL takım varsa UEFA Avrupa Ligi'ne toplanmış...

http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/season=2012/matches/round=2000273/index.html