22 Ağustos 2011 Pazartesi

Başmüfettiş Pierre ve Carvalha


UEFA disiplin baş müfettişi Pierre Cornu,şike soruşturması hakkında bilgi almak için Beşiktaş Adliyesine Savcı Berk'le görüşmeye gelmiş.

Lütfü'yü ayağına çağırıp kulağını çeken UEFA,sözünü dinlemeyen TFF'yi kenara iterekten direkt adliyeye gidiyor ve Savcı Berk'le muhattab oluyor :)

TFF başkanı Adliye kapısının önünde ekarte olmuş vaziyete bekliyor :)

Bu Türk fitbol tarihinde bir ilk....

Buna rağmen göbeğinden UEFA'ya bağlı TFF Aydınlar güruhunun reisi kameralara bişii yok bişii yok diyerekten milleti uyutma taktiğini safça devam ettirme niyetinde..

Üzerine bizim Fenerli basın hatta Beşiktaş'lı basın UEFA Türkiye'de ki şike soruşturmasına el koymadı diyerekten hala daha işi sulandırma peşinde...

Topunuz çıldırmışsınız !

Pierre,Türk takımlarının Avrupa Kupa'ların dan UEFA'ca ihracından önce Adliyeye durum tespitine geldiğini yani gerçekleri kimse söyleyemiyor.

Herkes bir yalanın peşine takılmış gidiyor.

Dahası,
Şike soruşturmasının başlamasının üzerinden onca süre geçmesine rağmen,Beşiktaş'la Belediye arasında oynanan kupa finalini örnek göstererekten;''Bu Maçta şike olmaz'',''Maç çok çekişmeli geçti'',''Böyle bir maçta nasıl şike olabilir ki''.... gibilerinden abuk subuk yorum yapanlara her forumda,blogta rastlamak mümkün.

Bu şaşkınlar Şike teklifinin bir takımı düşürmek için yeterli sebep olduğunu nedense bir türlü idrak edemiyorlar.

Güntekin Onay bile bu doğrultu da yorum yaptığını hatırlarsak belki de bu amatör şaşkınlara çok kızmamalı.

Kardeşim maç içinde şike olsun ya da olmasın maçtan önce rakip takıma şike teklifi varsa şike teklifi yapan takım hapı yutar..

Anladınız mı? Do u unterstand ? Verstehen sie? CAPİŞ ?

Fındık yiyin fındık..Belki bir aydınlanma yaşarsınız.Zor ama belki..

Playoff'çu Digitürk'çilerde,TFF'de fındık yesin...
Ulen Şampiyon son altı maçta belli olacaksa ben fitbolsever olarak neden sezon başından itibaren decodere para yatırayım ki..
Zaten LİG TV'ye tav oluyom..

Bu fitbol ortamında Carvalha,Alanyaspor maçı hepsi yalan...

Alanyaspor maçını izlemicem yazmıyacam dedim yazmadım ama kazara biraz baktım :)

Carvalha'ya fitbolunu tek cümle ile özetleyecek olursam ''Küçük Mustafa Denizli''....

Defans dörtlüsüyle tek santrafor arası 85 mt bu büyük alanda helak olan Ernst-Fernandes yanında pas hatalarıyla öne çıkan Guti...

Hoca sevsinler senin 4-3-3'ünü...Geçen Salı günü yaşlanmış Guti'yle 4-3-3 oynanamayacağını geçen sezonun ünlü Belediyespor Lig maçını örnek göstererekten yazmıştık.

Alanya maçında da gördük ki olmadı..Mert Aydın'da Guti formunu artırmalı diye görüş bildirmiş :)

Guti formsuz değil ki ? Guti oynayamayacağı bir sistemde yanlış kullanıldığı için sahada sırıtıyor.

Sevgili Beşiktaşlılar çok bahtsısız...

Tam her şey yoluna girmişken yani;

Tayfur Hoca Beşiktaş için en doğru sistemi bulmuştu...4-2-3-1

Guti iki defansif orta saha elemanı önünde rakip kaleye yakın oynama fırsatı yakalamıştı.

Fernandes ilk onbir oyuncusu olarak sivrilmiş Guti yedekliği kabullenmişti.

Bobo gitmiş yerine Bebe gibi Santrafor bulunmuştu.

Tayfur Hoca defans çizgisini Schuster'le-Denizli defansif çizgilerinin tam ortasına taşımıştı.

Sonra ters bir fırtınayla her şey berhava oldu...

Ağlayın oğlum ağlayın...Tam vites atlayacakken gene ters düz olduk.

Demedi demeyin bu Pierre 342. maddeden yakar bizi.

Ha unutmadan bazı şeyleri de aydınlatayım.Schuster'in Beşiktaş'la çıktığı ilk hazırlık maçından sonra Beşiktaş bu sistemle Süper Lig'te hiç bir maçı kazanamaz demiştik ve üstüne Schuster'le beş senelik sözleşme imzalanmalı demiştik.

Çünkü Schuster ortaya bir fitbol karakteri ortaya koymuştu ama elinde bu futbolu oynayacak fitbolcu topluluğu yoktu.

Ve kendimizi bu Hoca'ya en az beş sene mühlet verilmeli fikrine savunmaya adadık,fakat olmadı.

Sonuçta kendi fitbol doğrusuna bile inanmayan Schuster doğrusundan Belediye maçıyla vazgeçti üstüne taraftara pepino çekip intihar etti.

Bende aynı günlerde Pepino'dan sonra Schuster'e destekten vazgeçtim.

Schuster'de istifasını verip İspanya'ya geri döndü.

Buradan Carvalha'ya dönecek olursak.Carvalha bu çağdışı anlayışla Schsuter'in Beşiktaş'ının yaptığı gibi ligten erkenden kopmaz hatta ligi sonuna kadar götürür ve belki de şampiyonluğu kucaklar fakat Beşiktaş'ın geleceğine fitbol olarak hiçbir şey katmaz.

Tıpkı Mustafa Denizli'nin şampiyonluktan sonra bile bize miras olarak iyi bir şey bırakamadığı gibi.

Eeee Carvalha'ya boşuna küçük Mustafa demedik..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

uzun zamandır blogunuzu takip ediyorum.bu yazınıza kadar yorum yazmaya gerek duymadan içimden size hak vermekle yetindim.fakat bu yazınız kesinlikle noktasına virgülüne kadar doğru.çevremdeki insanlara şike soruşturmasında fenerbahçe ve beşiktaşın kurtarıldığını ve sırf annemizin liginde oynayıp marka değerini yükseltebilmek ve birilerinin cebine biraz daha fazla para koyabilmek için uefadan avrupada 5 yıl oynayamama cezasının göze alındığını anlatıp duruyordum.uefadan gelen görevlinin tffyle görüşmeye bile gerek görmeden savcıya gitmesi de yazıda belirttiğiniz gibi bunun en açık kanıtı.bu durumda ne diyelim;turkcell süper lig hiç bitmesin (:

carvalhal hakkındaki küçük mustafa denizli benzetmeniz de oldukça yerinde.zaten beşiktaşın başına vekil teknik direktör getirilmesi başlı başına skandal iken bunun carvalhal olması kimse tarafından doğru dürüst incelenmedi.carvalhal'in türkçe öğrenme isteğini belirtmesi,birkaç sempatik hareketi,tayfur hocaya biat ettiğini gösteren sözleri hepimizi kandırmaya yetti.defans merkezini bukadar geriye çekmesi sanırım kendisinden ziyade birilerinin tavsiyesi ile olmuştur.85-90 metrelik mesafede güçlü ve fiziksel mücadeleye açık ortasahalarla oynamayı gerektiren bu sistemde guti tabiri caizse taraftarın kucağına atılmış durumdadır.alania maçında da görüldüğü üzere set hücumu yaparken gutiye pres yapan 2 vasatın altında ortasaha bile gutiyi pas hatası yapmaya zorladı.bu sayede guti fiziğinin de yetersizliği ile yanlış pas seçimleri yaptı.maç bitiminde herkes gutinin savrukluğundan,futbol oynamak istemediğinden,beşiktaşı kafasında bitirdiğinden bahsetti.pardon da kimse gutiyi lampard,essien,xabi alonso sanmasın.guti en genç ve istekli zamanında bile kırılgan,fiziki olarak zayıftı ama inanılmaz bir pasördü.yaşlanmasıyla fiziki yetersizliği dahada ortaya çıktı.ama buna rağmen şerefbey stadına gelişi hepimizi gururlandırdı ve heyecanlandırdı.bu durumda yanlış sistem seçimi ile gutinin harcanmasına karşıyım.ama şunuda belirteyim ki gutiyi çok fazla beğenmem (:

JANiTSCHAR dedi ki...

saol,eksik olma...