25 Ağustos 2011 Perşembe

Şampiyon Trabzonspor !

UEFA başmüfettişi Pierre Cornu'nun,dün Savcı Berk'le yaptığı görüşmelerinin sonuçlarını bu gece görmeye başladık..

UEFA akşam saatlerinde TFF'yi maşa olarak kullanaraktan Fener'i Şampiyonlar Ligi'nden şutladı...

Azize'nin adamı TFF başkanı Fenerli Maydınlar kameralar karşısında kem küm ederekten bu kararı açıklamak zorunda kaldı.

Maydınlar açıklamasında ilk önce Şampiyonlar Ligi'ne Fener'in gitmeme kararını TFF aldı dedi hemen akabinde gelen sorular üzerine UEFA'nın baskısıyla kararın alındığını yarım ağızla söyleyip kendisini makam aracına zor attı.

Bu görüntü Maydınlar ve güruhunun kalıbların adamı olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi...

Sevgili Maydınlar istifa gibi şahane bir yol varken her gün kendinizi kameralar karşısında bu kadar rezil etmenizin sebebini koltuk sevdası mıdır ?

Bu açıklamanın akabinde,Fener Medyası bu kararı ağlayarak karşıladı..

NTVspor Canlı yayınına bağlanan fanatik fenerli Gürcan Ukala ağlayarak,UEFA'nın verdiği kararın hukuksuz olduğunu,UEFA'nın İtalya şike davasının sonuçlanmasını beklediğini,Türkiye'de ise UEFA'nın aynı yolu izlemediğini söyledi :)

Ulen sevgili Gürcan ! Bir kere İtalya'da şike davası devam ediyor,

İkincisi İtalyan fitbol federasyonu Serie A başlamadan zaten kararını vermiş.Küme düşürülecek ve Avrupa Kupalarına gidecek takımları belirlemişti.

İtalyanlar şike işini şipşak temizlediler,bizimkiler gibi işi sıçıp sıvamaya kadar götürmediler.

Gürcan'ın beyanatı esnasına 20 Milyon fenevbahçe taraftarı,büyük fenevbahçe camiası sözlerini gene söylemeyi ihmal etmedi :)

Bu sözlerin şike davasıyla ne gibi bir ilgisi varsa..

Aslında UEFA bastırmasıyla TFF'nin almak zorunda kaldığı karar Fenev camiasının gelecek beş sezonunu kurtardığından bu kararın sağ duyulu fenevliler tarafından alkışlanarak karşılanmasını bekliyordum.

Yanılmışım..

Bu camia en alt katından en üst katına kadar toptan Denyo.Bırakın sürünsünler..

Şaibesaray ? Türkiye'de şike davasında fırtınalar koparken cin con'un bu işten yara almamasının nedenini söyleyeyim..

Şans.....Bu şikeci camia ezelden şanslıdır.Bu tip olaylardan bir taraflarından akan balın verdiği etkiyle her zaman yırtarlar.

Play-OFF;bizim başgan'ın kameralar karşısına geçip play-off müjdesini açıkladığı an gözlerimin önünden gitmiyor.


Yangından mal kaçırırcasına alınan play-off saçmalığını anlaşılmaz bir gururla açıklayan başgan,haydi çocuklar decoder almaya diyerekten,çizilmekten yorulan karizmasını bir kez daha çizdirdi.


Acaba Başgan'ın kafasında Beşiktaş şike davasından EKSİ PUANLA sıyırırsa piley-off sistemiyle şampiyonluk şansımızı devam ettiririz gibi bir kurnazlık mı taşıyor orası bilemiyorum. 
Başgan'ın ''Decoder Alın'' sözlerini eleştirenlere ise hiç kulak asmayın.Şayet yarın Beşiktaş'ta başkanlık seçimi olsa bu eleştirenler gene bu tüpçüye oy atarlar.
Bu camiayı içten çürüten başkan etrafında kümelenen çıkar kardeşliğidir.

SONUÇ:

UEFA Kuralları;
Türkiye Şampiyonu şampiyonlar ligine direkt katılır der.

UEFA Fener'i Şampiyonlar Ligi'nden şutladığına,Trabzonspor'a direkt Şampiyonlar Ligi yolunu açtığına göre siz söyleyin bakalım geçen sezonun Türkiye ligi şampiyonu kim ?

Şampiyon Trabzon ,Helal Olsun Uşaklar !

3 yorum:

Ilyas dedi ki...

basligi okugudumda biraz baska düsüncedeydim, cünkü ne UEFA ne de TFF, Fenevbahcenin sampiyonlugunu elinden almadilar, ama yaziyi okuyunca sana hak verdim ;), her konuda haklisin, sonunda kurali iyi kullanmisin.

Bizim basgan zaten adam mi? Esrarciya benziyor, Adali olmasaydi biraz zor alirdik Quaresmalari Gutileri, bak Adali Metrisde, bizim basgan yine eskisi gibi kendi bildigini okuyor, Genclerin haklarini Mendese satmaklar, Limalara, alkolik ve Barci Sercanlara talip olmaklar ve büyük bir ihtimalle bu bes para etmeyen oyunculara Milyonlar ödemeler, nasil olsa Basgan parayi verip, koltugunu bir kac sene daha saglama aliyor, adam cakal, o koltugunu ogluna hazir tutuyor o tüpcü....

ercanodul dedi ki...

tam da 2 önceki postta belirttiğiniz olay gerçekleşti.

ben fenerbahçeli olsam açıkçası bu karara kızmak,feveran etmek yerine 5 yıl avrupaya çıkamamak cezasından kurtulduğumuza sevinirdim.

bu konuda en beğendiğim açıklama trabzonspor başkanı ve şenol güneşten geldi.sadri şener başkan "başkalarının mutsuzluğu üstüne bir mutluluk koyamayız,şampiyonlar liginde Türkiyeyi temsil etmekten başka düşüncemiz yok" dedi.Güneş “Çok üzüntülü ve sinirliyim. Uzun yıllarını futbola vermiş biri olarak, Türk futbolunun bitme noktasında olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte çok kötü yönetildik ve yönetiliyoruz” dedi.gerçekten kendilerine yakışan omurgalı bir yaklaşım.rakiplerinin bile kendilerine saygı göstermesinin nedenlerini böylece anlayabiliyoruz.

beşiktaşın türkiye kupasını iade etmesini de önemli bir jest olarak karşılamış uefa.o an için popülist bir tavır olarak gördüğüm bu hareket bir iyiniyet olarak değerlendirilmiş uefa nezdinde.en azından bir kazanım olduğunu ifade etmeliyim.

playoff konusunda ben biraz farklı düşünüyorum.geçen sezonun sonunda fenerbahçe ve trabzonsporun şampiyonluk maçının son maça kalması ve doğrusu fenerbahçenin şampiyon olması sonucuna kendi içimde itiraz etmiştim.vicdani olarak kendi aralarında bir maç daha oynamalarını istemiştim.herkesin gönlünün ferahlaması için bir tek maç yeterdi.şampiyonluk o maça göre verilmeli,herkes elindekini göstermeli demiştim.etrafımdaki insanlardan bir kısmı bana katılmış bir kısmı katılmamıştı.

şimdi geldiğimiz durumda digiturkun zorlamasıyla alınan playoff kararı tartışılıyor.kimsenin içine sinmediğini gözlemliyorum.oysa ciddi olarak ilk 4ün arasında oynanacak birkaç maç ile lig 4.sü bile şampiyonluğu kazanma ihtimali kazanıyor.çok heyecanlı ve çekişmeli olabileceğini düşünüyorum.tabii daha doğru dürüst kamuoyu oluşturmadan tepeden inme olarak uygulanması herkesin içine sinmeyen durum.

bütün bu doneler ışığında çok net olarak yapılacak yorum şudur; aydınlar ve ekibi bu süreci yönetemedi.Türk futbolu yönetim zaafiyeti ve prestij kaybı ile karşı karşıya.

JANiTSCHAR dedi ki...

Güzel yorumlarınız için teşekkürler.

Biraz zaman bulabilirsem bende yorumlarınıza bir iki şey eklemek istiyorum...