3 Nisan 2011 Pazar

Napoli:4 - Lazio:3

İzleyenleri fitbola doyuran şahane,film gibi bir maç oldu..

Durgun başlayan,ilk yarı boyunca normal seyirde devam eden maçın ilerleyen dakikalarda heyecan fırtınasına döneceğini kim tahmin edebilirdi Ki ?

29.dakika'da Stefano Mauri rakiplerini bir bir çalımlayarak De Santis'le karşı kaşıya kaldı.Mauri'nin can havliyle ayağının dışıyla yaptığı yumuşak vuruş köşeden ağlarla buluştu..

Lazio 0-1 önde...

II.yarının 57.dakikasın da konuk Lazio'nun golü Garrido'nun kullandığı serbest vuruş sonrasında topa ayağını koyan Berezilyalı Dias'dan geldi..

Lazio 0-2 önde...

İşte ne olduysa bundan sonra oldu..Skora önce Napoli'nin San Paolo stadı tribünleri dolduran seyirci isyan etti.Seyircinin yarattığı sinerji sahaya yansıdı.

60.dakika'da Dossena'dan ilk Napoli golü geldi..Napoli'nin kullandığı serbest atışta topu kafasından sektiren Lazio'lu Dİas'ın topuna arka direkte çaprazda bekleyen Dossena kafayı yapıştırdı.

Napoli durumu 1-2 yaptı..

62.dakika'da Maggio'nun kafayla indirdiği topu Cavani boş kaleye gönderdi..

Maçta skor 2-2'ye geldi..

Bu golün ardından uyanan Lazio üst üste geliştirdiği ataklarla rakip kalede etkili olmaya başladı..

Lazio'lu oyuncunun Yay civarından çektiği şuttan gelen top önce üst direğe çarptı sonra gol cizgisini en az 30 cm geçerek hızla yere çarptı çıktı.Stad o anda sessizliğe gömüldü ANCAK,
Golü süzemeyen HakemLERin kararı devam :)

Bu sayılmayan golün hemen ardından sol kanattan gelişen Lazio atağında sert gelen topu çeviremeyen Napoli'li Aronica topu kendi ağlarına gönderdi..Bir dakika önce verilmeyen Lazio golünün karşılığı İlahi adalet..

Skor 2-3 tekrar Lazio Lehine..

Golden sonra skoru korumak amacıyla Katanacyo genetiğinin verdiği fısıltıyla kendi sahasına gömülen Lazio üst üste gelişen Napoli ataklarıyla hafiften sallamaya başlar.

80.dakika'da Hakem Lazio'lu Biava'nın rakibini ittiğini sanıp penaltı noktasına yürür,Biava'yı da kırmızı kartla oyun dışına gönderir.Pozisyonun tekrarında pozisyonun penaltıyla ilgisi olmadığı açıkca görülür.

Lazio'nun verilmeyen golü,hatalı penaltı kararı sonrasında gösterilen kırmızı kartla Lazio'yu On kişi bırakma..
Buraya kadar Hakemin maçın sonucuna etki eden fahiş hataları..

Penaltıyı kullanan Cavani topu ağlara yollar.

Skor 3-3 Seyirci çılgınca takımını galibiyete iter.

88.dakika'da Lazio defansının arkasına sarkan Cavani bir aşırtma vuruşla takımının galibiyet golünü atar.Bir maçın bir yarısında attığı üç golle Cavani gerçek bir Hat Trick yapar.

Skor 4-3 Napoli lehine..Maçı 4 dakika uzatan hakem maçı bu şekilde noktalar.

Bu öğlen bir fitbolseverin istediği her şey bu maçta vardı.
Oyunun  her daim içinde olan Napoli seyircisi,Napoli lehine bol bol hata yapan bir hakem,sayılmayan gol,hatalı bir penaltı kararı,hatalı bir kırmızı kart,üst üste gelen goller,Hat Trick..

Maçı izlemeyenler çok şey kaçırdı.

Yani La Liga Hikaye Serie A şahane...

Dün izlediğim Beşiktaş Sivas maçını yazmamaya karar verdim..Dünkü maçla ilgili düşüncem aldığımız yenilgiye rağmen Tayfur Havutçu'nun doğru yolda olduğudur.

Hiç yorum yok: