12 Nisan 2011 Salı

Kasımpaşa Maçı


İlk On Birler açıklandı,anaaaa bir de baktık Nobre kadroda :)
Yedekler:Hakan,Bobo,Fernandes,Atınç,Nihat,Erhan,Aurelio....

Tayfur Hoca'nın tek Santrafor Almeida arkası Nobre seçimini eleştirenler,sizler eldeki sağ fitbolculardan kimi oynatırdınız ?

Fernandes'i oynatsanız ? Sahada yedi yabancı olur..
Nihat'ı oynatsanız ? Fitbol hayatı sakatlandığı gün biten,bu halde Beşiktaş'a transfer olan Nihat'tan hala bir verim bekliyorsanız vay halinize..
Bobo'yu oynatsanız ? Almeida yanında Bayık Bobo hem karşı kaleye gidemezsiniz,hem de takım savunmasında arızalar çıkar.
Geriye tek alternatif kalır,Aurelio-Necip ikilisini yan yana oynatır onların önünde Ernst'e görev verirsiniz.

Tayfur Hoca günün koşulları içinde en doğru seçimi yapmış,fitbol katili Nobre'yi Ernts-Necip ikilisinin önünde oynatarak en azından takımına savunma yönünde verimini garanti altına almıştır.

Schuster'in Guti-Aurelio ikilisini defansın önünde oynatıp önlerine de Nobre'yi yer verdiği kadroların bizlere galibiyete muhtaç bıraktığı günleri hatırlayın.

Sağ bek Hilbert ! her maç rakibe bir gol hediye eden Ekrem'in sakatlığında veya sağlığından Sağ BEk bölgesinin tek adamı Hilbert'tir.Hilbert uzun süre oynamamanın verdiği formsuzluktan bu gece özellikle hücumda aksasa da her zaman bu takımın birinci adamıdır.

Üstüne,
''Sivok yerine Atınç oynasın,Sivok'tan boşalacak yabancı kontenjanı Fernandes ile doldurulsun...Nobre hiç sahaya girmesin.Atınç bugün oynamayacak da ne zaman oynayacak''dediğinizi duyar gibiyim.
Cevabım;
Galibiyeti unutmuş,Ernst'in,Q7'nin kafaca yeni yeni kendine geldiği bu takımda zaman Atınç'ı kazanma zamanı değildir.Zaman Schuster depresyonundan bizi çıkaracak art arda alınacak seri galibiyetleri alma zamanıdır.

Atınç'lı defansın alacağı bir mağlubiyet,takımın düzelmeye başlayan özgüvenini zedeleyeceği gibi Türkiye Kupa'sının henüz kazanılmadığı bu zamanda,Tayfur Hoca'yı basın önünde tartışmaya yol açabilir.Ve birbirini izleyen önlenemeyen küçük felaketler,Türkiye Kupa'sının kazanılamaması halinde Beşiktaş'ı gelecek sezon Avrupa sahnesinden de edebilir.

Beşiktaş takımının şu an istim üzerinde olduğu hakikatini görün.Yorumlarınızı da lütfen bu doğrultuda yapın.

Hatta ! Ligin II.yarısı başladığından bu yana Bursa maçı hariç,diğer hiçbir maçta maceraya girmeyen,ligin en düz Hoca'sı Aykut Kocaman'ın,Süper Lig'in II.yarısında aldığı seri galibiyetlerle zirveye nasıl tutunduğunu hep göz önünde bulundurun.

Düz Hoca'lıkla,kadro ve sistem istikrarını asla birbirine karıştırmayın.

Atkut Kocaman Bursa maçında Fantezi deneyerek Semih,Niang ikilisine aynı anda sahada yer verdi sonuç gol pozisyonuna giremeyen Fenevbahçe iki puan kaybederek,maç sonunda lig liderliği tekrar Trabzon'a terk etti.

Altidore'un transfer edildiği gün bu blogta Altidore,Miller yanyana oynamaz demiştik..Ertuğrul Hoca'da inadına Altidore'u sağ açık,Miller'ı Santrafor oynattı üstüne kendisini şampiyon fitbolcularına sırtını döndü.Sonuç Zirve yarışından kopan bir Bursa..

Jaja,Burak,Alanzinho,Umut dörtlüsünün arkasında Colman-Selçuk ikilisine orta sahada İnatla yer vererek takımın tüm yükünü Selçuk'un üstüne yıkan Şenol Güneş,fenerle Trabzon arasında ki Dokuz puanlık farkın kapanması yol açtı.
Ve Selçuk'u yavaş yavaş formdan düşürmeye başlayan bu inat yakın gelecekte Trabzon'u şampiyonluktan edecektir.
Trabzon için iyimser olunacak tek yan Ceyhun Gülselam'ın maçların II.yarılarında oyuna dahil olmasıdır.

Demem O ki Fitbol fantezi ve ukalalık kaldırmaz..

Aragones,Rijkaart,Bosque,Skibbe,Toschak,Schuster,Hagi,Tigana tecrübelerinden sonra bile..
Hala daha yurt dışından gelecek yabancı dahi bir Hoca'nın,Çükümüze Kuş konduracağını sanan arkadaşlar !
Her gün açıp bakıyorsunuz.Hani O kuşlar nerede ?

Bu günlerde Beşiktaş'la ismi geçen,
Real Madrid'ler de çalışmış dahi Toschak'ın Beşiktaş'ını çıplak gözle izlediğimden dün gibi hatırlarım.
Toschak İspanya'dan yüklü paraya üç adam getirmişti;Ohen,Del Solar,Sellami :)
Atla gel Şaban'da çok sevdiğim bir sahne vardır,At yarışı başlar atın biri perondan çıkar çıkmaz geri geri koşmaya başlar :) Ahanda bu üç topçu da böyleydi.Topla geri geri giden üç adam,hem de ayaklarında top,sırtları bizim kaleye dönük haldeyken.Hiç abartmıyorum bu üç adamı izleyenler hatırlayacaktır.


Uyanın silkinin,
Beşiktaş için en iyi Hoca alternatifi de Tayfur'dur..Elin yabancısı Türkiye Ligine gelip diğer Türk takımlarını analiz etmez.Hatta kendi takımının geçmiş maçlarını bile izlemez.(Lucescu hariç)


Bu gece ki maç için kısa kısa;
Q7'nin isteği formu harika,
Tayfur Hoca kenardan takımına tam hakim,
Defans çizgisinin biraz daha geriye çekilmesiyle uzayan mesafe de,Ernst'in maçın II.yarısının ortalarına doğru fiziken oyundan düşmeye başlaması,Hilbert-İsmail ikilisinin hücumlara fazla çıkmayışı doğal sonuç,
Bobo,Nihat bu takımın kamburları,
Ernts-Necip alternatifsiz,
Kasımpaşa stadının mimari yapısı gecekondu tarzı....
Kasımpaşa:0-Beşijktaş:1
Galibiyet güzel.

1 yorum:

isaac newton dedi ki...

savunmada sivok'un yanında atınç'a forma verip toramanı sağ beke çeker futbol katili nobre yerine de bobo ya da ortasahada fernandesi oynatırdım. hem atınçı görür hem de nobreye katlanmazdım günü kurtarma çabası yerine