10 Kasım 2010 Çarşamba

Inception (2010)

2010 Abd yapımı bilim-kurgu türü film..

Haftalardır merakla beklediğim Inception'u iki günde zor bitirebildim :)
Cumartesi gecesi sıkıntıdan yarım bıraktığım filmi,pazar sabahı kahvaltı yaparken lakayt biçimde izleyip zorla sonlandırabildim.

Filmin konusu sıradışı,konunun işlenişi ise berbat.

Filmin evrenini kuran,bizim buradan salladığımız yönetmen de The Prestige,The Dark Knight ve Memento gibi İyi filmlere imza atmış olan Cristopher Nolan.

Filmin'de gerçek dünyadan rüyalar sanal evrenine girerek ve rüyalar arasında bağlantı kurarak insanların bilinçaltını etkilemeye çalışan bir çetenin hikayesi anlatılıyor.

Yani biraz 13.floor biraz The Matrix..İnception'da,Matrix Rüyalar alemi :)

Film 148 dakika...
İlk 70 dakika yönetmenin izleyiciyi rüyalar konusunda bilgilendirmesiyle geçiyor.
Bir birifing havasında geçen bu bölümde içsel olarak ''ulen bir saattir izliyorum,bu film dandik galiba demeye başlıyorsunuz''
Üstüne birde Cobb ve Mall'In ilişkisi derinliklerine kadar anlatılmaya başlanınca Pes deyip filmi bırakma noktasına rahatlıkla gelebiliyorsunuz.
Sonlara doğru hareketlenen filmde özellikle rüyalar arası bağlantılar kaçırılmamalı..Yoksa Ne olup bittiğini anlamak biraz güçleşebiliyor.

Film hakkında ağır reklam taarruzuna maruz kaldığımdan mıdır nedir,beklentilerimin altında kalan İnception bence büyük hayal kırıklığı..

Neyse herkesin beğenisi ve algısı farklı tabii..

Filmin efektleri harika ötesi.
Özellikle Arthur'un uyuyan çete elemanlarını toparlayıp asansöre götürdüğü sahneler Müthiş.

Oyunculuklar ? Filmi İzledikten sonra Arthur dışında aklımda kalan bir karakter yok.

İnception'u kötü izlerinden bir an önce kurtulmak için Alfred Hitchcock Dayı'nın (dayı bu aralar moda oldu) 1958 tarihli Vertigo'su bir kez daha izledim..Ve bir kez daha hayran kaldım.

İnception'a benden 10 üzerinden 5, 5'te efektlere..Sakın kaçırmayın,Mutlaka İzleyin :)

1 yorum:

menderes mete dedi ki...

Bende pek beğenmedim filmi.Gereksiz sahnelerle dolu.Görsel açıdan gayet iyi.İnsanlar bu filmi çok abartarak anlattılar fakat bence yönetmenin diğer filmleri daha iyidi.Bu filmle aynı dönemde Mr.Nobody diye bir filmi izledim açıkcası bundan çok daha güzel bir film.Tavsiye ederim..