5 Kasım 2010 Cuma

Porto:1 - Beşiktaş:1

Arkadaş !
Ne olursa olsun teknik direktör dediğin Zat-ı Muhterem Sabit Fikirli olmayacak.
Kosova Köftecisi Shuster Dayı'nın geçmiş maçlarda istikrarla kötü top oynayan fitbolcuların performanslarını gözardı ederek,
bu gece sahaya sürdüğü ilk onbiri,ben İnat dan başka bir şeyle açıklayamıyorum.

Şu seçimlere bir bakalım;
Hakan ? Tabata ? gol atmasına rağmen Nihat ? Defansta Toraman ?
Maçtan önce onbeşyaşındaki yüz Beşiktaşlı çocuğa Porto maçı için bir ilk onbir yapın deseler acaba kaç tanesi bu saydığımız oyuncuları ilkonbirlerine yazardı ? Belki yüzde Beş'i

Hakan;Her maçta rakibe gol ikram eden bir kaleci nasıl olurda Porto gibi bir deplasmanda kaledeki yerini alır ? (Rüştü sakatmış Schuster şimdi söyledi Dayı'Nın günahını almışız :) )

Tabata ve Nihat'la takım iki kişi eksik oynuyor bu iki beyzade top rakipte iken defansif görevlerini yerine getiremiyorlar.İyi de bu adamlar neden hep oynarlar ?
Rotasyon onca kurbana doymayan sen ne büyük bir Tanrısın öyle !

Toraman ? bu gece Zapo-Ersan tandemini özlemle beklerken,gene Toraman'ı ilkonbir de görünce derinden hayal kırıklığına uğradım.TORAMAN TANDEM OYNAMAYI BİLMİYOR.
Bunun görülmesi için aradan daha kaç maç daha kaç YIL geçmeli bilmiyorum.

Maçta,İlk gözüme çarpan şey Schuster'in yedek klubesindeki sinirli mutsuz haliydi.
Takıma da yansıyan bu sinirlilik halini Üzülmez alakasız bir pozisyonda rakibine yansıtınca Porto'lu Cristian İkinci sarı karttan oyunda dışına atıldı.Üzülmez ise tek sarı kartla bu pozisyonu atlattı.
İşte Beşiktaş'ın ayağa kalktığı an bu sinirlilik halinin sahada enerjiye dönüştüğü andır.Rakibin 10 kişi kalması ve arkasından gelen golle düzelen Moraller belki takım için bir Milad olur.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen ben Beşiktaş'In özellikle maçın ikinci yarısında sergilediği heyecan verici oyundan son derece memnun kaldım.

İşte bu yüzden kötü fitbolculara YOL,
Schuster Dayı'ya da sonuna kadar destek verilmeli diyorum.


MAÇ;

İlk ciddi atak Beşiktaş'Tan;
3.dakika'da Nihat'ın harika pasıyla buluşan Bobo kaleciyle karşı karşıya kalır,Bobo kaleci Helton'u geçmeye çalışır ancak başarılı olamaz.

25.dakika'da Hulk'Un sağ kanattan vurduğu sert şutu Hakan zorlukla da olsa kontrol eder.

27.dakika'da Üzülmez bir geri pasla cezasahamız içindeki Falcao'yu topla buluşturur .Falcao'nun aşırtma vuruşu kalenin üstünden auta çıkar. (İlker Yasin Gol olmadığı için üzülür)

29.dakika'da Toraman ORTASAHADA rakibine arkadan çift dalar ve sarı kartı görür.Pozisyon sonrasında ağzımdan çıkan ''Bu Toraman II.yarıda çift sarı karttan oyun dışında kalır'' cümlesine maçı beraber izlediğim birader şahit olur..

Ve Meşhur 35.dakika anlat anlat bitmez.
Porto defansından atılan uzun topa Falcao koşar.Toraman Falcao'yu tutmak yerine Falcao'yu ofsaytta düşürmek için öne çıkar.(Toraman'ın Sivas maçında Cihan'ı kaçırdığı ve direkten dönen topla sonuçlanan pozisyonun benzeri ama hata aynı hata) Falcao açılan topun peşinden hızla koşmasına rağmen topa yetişemeyecektir.Kendini yere bırakmak üzere olan Falcao'nun imdadına Panter Hakan yetişir ve rakibine yandan kontrolsüzce dalar.Hakem Penaltı noktasına yürür.Penaltıyı kullanan FalcAo Hakan'I ters köşeye yatırır (1-0)

İkinci yarıya Schuster Tabata'nın yerine Holosko'yu sahaya sürer.Bu değişiklik Beşiktaş'I canlandıracaktır.

57.dakika'da cezasahamız içinde hızla paslaşan Porto'Lular topu Hulk'La buluşturur.Hulk Hakan'ın üzerinden topu aşırtmak ister fakat Panter Hakan GOLLÜK topu çıkarır.

58.dakika'da Rodrigez defansından atılan topa Üzülmez'le birlikte koşar.Top Üzülmez'İn kontrolünde auta çıkar.Sonrasında Rodrigez arkadan Üzülmez'i çeker.Sinirlenen Üzülmez Rodrigez'e karşılık verir.Hakem Olaya müdahale eder,Üzülmez ve Rodrigez'e sarı kartını gösterir ama Rodrigez önceden de sarı kartı vardır ve Rodrigez çift sarı karttan oyun dışında kalır.Porto ON kişi :) Kaptan burada Karizmasıyla Rodrigez'i bitirmiştir.

Bu dakika'dan Sonra Beşiktaş'a bir çoşku hasıl olur ve üst üste ataklarımız gelir.

59.dakika'da Hilbert'in ortasına Holosko gelişine vurur top üst direkten dönüp Ernst'in önünde kalır.Ernst'in vuruşu rakipten döner pozisyon böylece sonuçlanır.

62.dakika'da golümüz gelir.Guti'nin pasını ortasahada alan Nihat topu biraz sürdükten sonra kafasını kaldırıp kaleye bakar Helton'u önde görünce olanca gücüyle topa 35 mt'den asılır ve Paris Helton'u keklik gibi avlar.Müthiş bir goldür.

67.dakika'da Taçtan Kırmızı kartı yedik..Sağ kanattan kullandığımız taç atışı sonrasında topu kaptıran Guti arkadan rakibine sert girer Hakem oyunu durdurmayıp avantaja bırakır.Topu alan Porto'Lu oyuncu Toraman'ın bölgesine girdiğinde Toraman yerden çift dalarak rakibini düşürür.Hakem bir çuval inciri mahfeden ToramaN'ı ikinci sarı karttan oyun dışına yollar.Beşiktaş'ta Porto'da On kişidir.Porto'Nun On kişi oynadığı handikap dakikaları Toraman'In yüzünden 7 dakikayla sınırlı kalır :)

Bundan sonra Ersan'ın yanındaki ikinci stoperliğe Aurelio geçer,Ernst tek önlibero olur.

71.dakika'da Guti güzel pasla üzülmez'i kaçırır.Sıfıra inen kaptan topu yerden ortalar fakat Bobo topa vuramaz.

73.dakika En Çok üzüldüğüm pozisyon..Ortasahada Topu alan Bobo iki Porto'lu dan sıyrılır bir üçüncüsünü peşine takıp hızla rakip sahada yol alırken ta 45 mt're den ani bir Şut çıkarır.Top Üst direkğe çarpıp auta çıkar.Ah ulen ah ! Nihat'ın Golünden daha güzel gol olacaktı.Benim beğenmediğim Bobo beni de ağlara gömecekti.Belki de bu golü atsaydı kısmeti açılıp Beşiktaş ayrılacaktı :) Ballı paris HeLTON

79.dakika aklıma geldikçe gülüyorum..Porto'lular bizim defansımızın arkasına Beto'yu kaçırır.Panter Hakan'la karşı karşıya kalan Beto topu Hakan'In üzerinden aşırır.Top gol olmak üzereyken Ersan gerilerden gelip topu çizgiden çıkarır.Beto Gol oldu diye sevinirken Hakan Gol değil diye yan hakeme itiraz yolundadır hahahah oynasanıza kardeşim :) Pozisyonun devamında topla tekrar buluşan Beto topu ortalar fakat pozisyon dan sonuç gelmez.

83.te Bobo yerini Necip'e bırakır.

Kalan dakikalarda Holosko'nun ayağından girdiğimiz tek gol pozisyonundan gol çıkmaz.

90+3'te maç 1-1 sona erer.

CSKA sofya'Nın Rapid'i yendiği gecede Beşiktaş grupta 7 puanla II.sıradaki yerini korur.

Sonuçlar;
...Oyuncu Performansları;
Beşiktaş'ın bu gece en iyi oyuncusu Ersan, yanındaki oyun bozan Toraman'a rağmen defansta mükemmel işler başardı.İşin komiği Ersan Beşiktaş'ta kiralık.
Aurelio önce Önlibero'da,Toraman'ın oyun dışı kalmasından sonra Defansta Maç eksiğine rağmen bir hayli başarılıydı.
Profesyonellik abidesi Ernst;Tabata,Nihat'ın yükünü Porto karşısında bile taşımasını bildi.
Guti'nin atamadığı harika pasları Nihat'ın,Tabata'nın durağan oyununa bağlıyorum.Guti'nin maçın sonlarına doğru oyundan fiziken düşmesini gene normal karşılıyorum.
Bobo ilk yarıda etkisiz göründü.İkinci yarıda kendisini daha iyi anlayan Holosko ile birlikte çoştu.Bu gece gol atamaması büyük şanssızlıktı.
Holosko II.yarının başında oyuna dahil oldu Sivasspor maçına nazaran daha iyi bir oyun ortaya koydu.Porto defansını zaman zaman karıştırdı.
Hakan ? Rüştü'Nün sakatlığında taraftar saç baş yolduran adam bence bu gece Beşiktaş kariyerine Son noktayı koydu.
Kayıb Nihat şahane bir Golle takımını hayata döndürdü.Yıldız topçu hiç umulmadık anda ortaya çıkan maçın seyrini değiştiren adamdır.Ben gene de Nihat'Tan umutsuzum.
Tabata ? Sağ açık Tabata,Sol açıktan Tabata,Forvette Tabata :) Olmuyor Olmadı Olmayacak..
Necip oyuna son dakikalarda oyuna dahil oldu.Kendini göstermeye vakit bulamadı.
Sağ bekte Hilbert Sol Bekte Üzülmez iyi performans çizen diğer topçularımızdı.
Hilbert'in sert ortalarını değerlendirecek Santrafor maalesef Beşiktaş'ımızda Yok.

Sonsöz;
Porto Deplasmanında Schuster'in ve takımın sinirlerinin gergin olduğu bir maçta kaybetmemek çok güzeldi.
Bakalım Schsuter Kasımpaşa Maçında nasıl bir Onbir sahaya sürecek.

Maçın görüntüleri için TIKLAYIN !

1 yorum:

bacon1903 dedi ki...

Sende mi brutus????Kardesim kimi oynatsin adam holoskoyu oynatsa sifir tabatayi oynatsa sifir nihati oynatsa ayni.Nihata hepimiz onyargiliyiz.Sivas macinda ve bu macta bence istekliydi.Paslarida dogru adam ne yapsin kotunun iyisini oynatiyo.Ideal kadromuz Rustu-Hilbert-Zapo-Ersan-Uzulmez-Ernst-Aurelio-Guti-Nihat-Q7-Bobo Nihat defansif oynamayida unutmamali o oynayamazsa toraman stoper oynamasi lazim!!!