14 Kasım 2010 Pazar

Gençlerbirliği:0 - Beşiktaş:2

Ankara 19 Mayıs Stadında Schuster Dayı'nın Beşiktaş'ı,ilk otuz iki dakika;
oyunu dar alanda oyna,oyunu rakip sahaya yık,ayağa paslarla oyunun kontrolünü elinde tut prensiblerini sahada başarıyla sergiledi.

Otuz ikinci dakikadan sonra oyundan düşmeye başlayan Beşiktaş takımı ortadan ikiye bölünerek, Forvetiyle-Ortasaha arasındaki bağlantıyı kopardı ve maç sonuna kadar oyunu kendi sahasında kabul etti.

Bu OLUMLU Otuz iki dakika da Beşiktaş Gençlerbirliği kalesini Muhasara altına almasına rağmen SANTAFORSUZLUKTAN gol atmaya muvaffak OLAMAdı.

Yok efendim Fatih ilkonbir de olsaymış,yok efendim Bobo olsaymış,yok efendim Nobre oyunun daha oyunun başında sahada olsaymış.

Geçiniz bunları !

Biz Nobre'Li,Bobo'Lu,Fatih'Li,Nihat'Lı kadrolarının oynayacağı Fitbolun hangi kalibrede olacağını da az çok tahmin ederiz.

Her maç yüzümüze vurulan acı gerçek;Beşiktaş kadrosunda bırakın gol atmayı,sistemi işletecek Santafor yokluğudur.

Beşiktaş karşı kaleye şut çekmiyor ? diyenlere..Topu rakip cezasahası yayı civarında tutamayan bir takım rakip kaleye nasıl şut çeker diye soruyorum..

Bobo top kaybı,Holosko top kaybı,Nihat top kaybı,Geçimsiz Fatih Tekke top kaybı,Tabata top kaybı...peki böyle bir takımın sistemi nasıl işleyecek ?

Tek bir adam,bu sezon Villareal'de kadroya zor giren bir Altidore kadromuza sene başında kadroya katılmış olsaydı,Beşiktaş şampiyonluk yarışından bu kadar uzakta kalmazdı.

MAÇ;

5.dakika'da Q7'nin vuruşundan seken topu Tabata golü yapamaz.Sebebi;Q7'Nin hızına uyum sağlayacak,Beşiktaş'ın bu golleri atacak Santraforunun Olmamasıdır...

11.Dakika'da Üzülmez'in sol kanattan ortasına sağ kanatta kafayı vuran adam Q7...

18.dakika'da Guti itirazdan sarı kart görerek cezalı duruma düştü.

19.dakika'da Tabata'nın serbest vuruştan gelen yumuşak topunu Serdar Kulbilge kolaylıkla çeldi.Tabata Serbest vuruş kullansa ne olur? kullanmasa ne olur ? Tabata kalecinin uzanamayacağı yere topu gönderiyor ama Tabata'nın vuruşları Balon yavaşlığında.

Bu dakikalarda üst üste gelişen ataklarımıza rağmen akılda kalan anlatılacak bir pozisyon yok.
Gelişen ataklarımız sonunda rakip kale önünde atılan bir şut yok,yaratılan bir tehlike yok atağı sonlandırma yok..

44.dakika'da Üzülmez sol çizgiden sıfıra iner Tabata'ya güzel bir orta çıkarır.Tabata kafayı vuracakken rakibin müdahalesine maruz kalır hakem penaltı noktasını gösterir.
Penaltı kararı bence doğru..Bu pozisyonun akıllarda soru işareti bırakma sebebi Türkiye Liglerinde hakemlerin böyle pozisyonlar da penaltı düdüğü Çalamaması.

Geçen hafta penaltıyı kaçıran Guti gene topun başına gelir ve topu kalecinin uzanamayacağı yere gönderir.(1-0)

Gole kadar taraftara gol atar umudu vermeyen Beşiktaş'Imıza,bu Gol ilaç gibi gelir.

II.yarıya Beşiktaş aynı Onbirini koruyarak sahaya çıkar.

Schuster Dayı'Nın İlk yarı boyunca sahada dökülen Holosko'Yu kenara almaması garibime gider.Kenarda bekleyen Onur herhalde Holosko'dan daha kötü top oynayamaz.

49.dakika'da Q7 inanılmaz çalımlarla cezasahasına girer.İyi de kime çıkarsın topu.Cezasahası içinde olamayan Holosko'ya mı yoksa Tabata'ya mı yoksa geride kalan Ernst'te mi ? Q7'nin hızına takım ayak uyduramayınca işte böyle güzel pozisyonları da Mundar olup gidiyor.YA ADAM İKİ KİŞİYİ ÇALIMLIYOR ARTIK BELLİ TOPU ORTAYA ÇIKARACAĞI AMA RAKİP CEZASAHASI İÇİNDE TOPA VURMA ŞANSI OLAN TEK BEŞİKTAŞ'LI KALABALIK İÇİNDE KALMIŞ GUTİ :) Nerdeeee ön direğe koşu yapacak bir İlhan Mansız veya Nouma !

55.dakika'da HURŞUT Q7 variye özenmiş olacak ki bizim sol kanadımızdan çalımlarla sıfıra indi pasını Serkan'a çıkardı Serkan'In şutundan sonuç çıkmadı.

62.dakika'da Gençlerbirliği'nin arkada bıraktığı boş alanda Q7 Guti'yi tek pasla gol pozisyonuna sokar.Guti Serdar Kulbilge ile karşı karşıya kalacakken Rakip savunmanın müdahalesi sonucu pozisyonunu kaybeder.

64.dakika'da Hilbert'in sert ortası diğer kanattan taca çıkar.BU POZİSYONDA HİLBERT ORTA YAPMAYI BİLMİYOR DİYENLERE SÖZÜM BEŞİKTAŞ RAKİP CEZASAHASI İÇİNDE ÇOĞALAMIYOR OLACAKTIR.

73.dakika'da Tabata yerini Necip'e bırakır,düşmeye başlayan Ortasahamız için doğru fakat geç kalınmış bir değişikliktir.

79.dakika'da Serkan Çalık'In şutunu Rüştü çeler..Direğe çarpan top kornere çıkar.

83.dakika'da Guti-Nobre değişikliği gelir Nobre maç sonuna kadar kalemizi savunur :)

87.dakika'da Schuster Dayı nihayet oyunun başından beri sahada dökülen Holosko'yu kenara alır ve Erhan Güven'i sahaya sürer.Erhan Güven sağ bek mevkiine geçerken Hilbert asıl mevkii sağ açıkta oynamaya başlar.

İşte bu değişiklik Beşiktaş'a 90+'larda II golü getirir..

Sağ kanattan kaçan Hilbert'e Q7'nin verdiği pas,Hilbert'in kaleciyle karşı karşıya kalışı ve golü rahatlıkla yapışı.(2-0) Holosko'nun oyunda kaldığı 87.dakika boyunca yapamadığı hareketi Hilbert yapar.

Sezon başından beri Hilbert'in sağ açıkta oynaması konusunda ısrarlıyım.Sağ bekte ki fitbolcuların sakatlanmasından ötürü zorunlu olarak sağ beke çekilen Hilbert bu bölgede resmen harcanıyordu.Bugün Erhan kadrodayken,Schuster Sağbekte Erhan'a görev verip sağ açıkta Holosko yerine Hilbert'le oyuna başlasaydı oyun Beşiktaş lehine çoktan kopardı.

Hilbert gol vuruşu,devamlılığı,Ciğeri,fitbol aklı ve profesyonelliği ile Sağ Açıkta oynamalıdır.

Taraftar Bobo'ya gösterdiği ilginin Onda birini maalesef Şu Hilbert'e göstermiyor.

Bir Bobo hayranlığıdır gidiyor,Yazık gerçekten !

Maç bu skorla sona erer.(0-2)
Oyuncu performansları;

...Q7 ? Beşiktaş sözde 3 forvetle oynuyor,Sahada forvetlerden iş yapan tek adam Q7..
87.dakika'da Q7'nin yanına başka bir iş yapan adam Hilbert geldi maç 2-0 oldu.
Q7 hızı ve oyun aklıyla Türkiye liglerinin çok çok üstünde bir oyuncu..Q7'nin en büyük handikabı Bobo,Holosko,Tabata,Nihat gibi kötü topçularla beraber oynaması.

...Ersan ? İki kişilik oynadı.Toraman'ın tüm hatalarını süpürdü.

...Toraman ? Ayıp sana ! bu kadar kötü top oynanmaz.
Adam kaçırma,pozisyon alamama,kendi arkadaşlarına el kol hareketi yapma Toraman'da ne ararsan var.
Rakipten kendi ceza sahası içinde yediği bir çalım var akıl alacak gibi değil.En büyük şansı Ersan'la birlikte oynaması.

...Üzülmez ? Kendi bölgesini savunmakla yetindi.İki kere atağa çıktı birinin sonucunca penaltı geldi.

...Aurelio ? Beşiktaş bugün eğer gol yemediyse bunun Birinci sebebi Ersan,İkinci sebebi Aurelio'nun müthiş pozisyon bilgisidir.Rakip ataklarında defansımızda açılan bölgelere hızla kanalize oldu.Bazen Bek oldu bazen Stoper.Biraz enerjisi toplarsa çok süper olacak !

...Hilbert ? Sezon başında bir türlü kimseye beğendiremediğimiz adam.O kadar övgü yazıp arka çıktığımız Hilbert'e şu Blog'Ta Bobo'ya verilen desteğin yarısı gelmedi.90.dakika aynı istikrar ve enerjiyle oynayan,Stutgart'la Bundesliga şampiyonluğu yaşamış,Alaman Milli takımı formasını giymiş gerçek istikrar abidesi Hilbert.
Bugün golü attığı dakika 90+...Herkesin yerlerde süründüğü dakikada Hilbert depar atıp takımının II.golünü atıyor.
Beşiktaş Taraftar forumlarında yapılan Hilbert hakkında yorumları okudukça kendimden şüpheye düşüyorum :)

...Tabata ? Penaltıyı Beşiktaş'a kazandıran bıdı bıdı topçusu..
Oynatmayın şu adamı artık.

...Holosko ? Bugün Gençlerbirliğinin öne çıkıp arkada boş alan bırakmasına rağmen Holosko gene sahada yoktu.Eleştirilemeyecek kadar Kötüydü!

...Guti ? RAKİP KALEYE Olabildiği kadar YAKIN OYNAMALI.
Enerjisini ortasahada boşa koşup harcamamalı.
Tabata'nın yerine Necip,Tabata'Nın mevkiinde Guti olmalı.
Guti bugün Tabata Ve Holosko'nun varlığından sadece Q7'ye pas atma durumunda kaldı, vasattı..

...Ernst ? Aurelio'nun en büyük yardımcısı..Beşiktaş 32.dakika'da ikiye bölündükten sonra ileri çıkmayıp kalesini korumayı seçti.

...Rüştü ? Maça konsantrasyonu Hakan'In çok üstünde.Rüştü'Nün sakatlığında Schuster'in Hakan'I tercih ettiğini unutmayın..

Sonsöz;
Gençlerbirliği galibiyeti Schuster Dayı'nın sadece bugününü kurtarmıştır.Takımın toparlandığı söylemek zor.Bu takım ligin I. devresinin sonunu nasıl getirir ? hakikaten bilmiyorum.

8 yorum:

bacon1903 dedi ki...

Kardesim tribundeydim bu macta.Hilbert 2.yari onumde oynadi resmen.Agzim acik kaldi boyle bir ciger olamaz.Adam deli ibonun gencligi ya!!!Hilberte bende atip sallayanlardandim.Gittim canli canli seyrettim ve sadece sunu soylemek istiyorum.Ekremmm nerelerdesin!!!!Bu adamin sagacik oynamasi orta sahaya ve ofansa kesinlikle dinamizm kazandirir pozisyon bilgisinin diger oyuncularamiza gore yuksekligini soylemeye gerek yok!!!!Teknikde olsaydi pardon ama adam real-barca-manudaydi kesin!!!!!

bacon1903 dedi ki...

2.yari oyun merkezi geri cekildi.Ama kesinlikle ceza sahasinin icine degil.Takim yine 40-50 metre yakin oynadi.Sikinti kesinlikle holosko-tabata ve gutideydi.(Guti acik alan oyuncusu degil gibi geldi bana oyun kurma onun isi)Q7 daha form tutmaya calisiyo sakatliktan sonra formda q7 kesin gol atardi bugun.Sen Altidore diyosun ya makakulayi manisa transfer etti!!!!!Tamam agir ama striker mi degil mi????

cagatay dedi ki...

bende maçı maratondan seyrettim. holoska çıkarken gençler taraftarı mı bjk taraftarı mı bilmiyorum ama uğultu ve ıslık vardı. gerçekten üzüldüm. holosko yeteneksiz bir oyuncu değil. dribling yetenekleri şutu ve fizik gücü olan bir oyuncu. açıkcası atletik yetenekleri altidore nin altında değil. ama hep çok geride oynatılıyor. dün maçın büyük kısmını bizim yarı sahamızda geçirdi. altidoreyi dün oynadığı yerde düşünemiyorum. bence q7 nin pozisyonunda o olsaydı başarılı olurdu. bu adama takımın ileri ucunda şans verilmeli ben birşeyler yapacağına gerçekten inanıyorum.

ve bu adam beşiktaşımızın futbolcusudur kesinlikle kötü niyetli değildir ne olursa olsun ne yaparsa yapsın hiç bir futbolcumuz gibi ıslıklanmamalı

JANiTSCHAR dedi ki...

Sezon başında sağ bekte oynayan Ekrem'de sağ bekte yeterli verim vermediğinden eleştirilmişti..Bu bölgedeki açık büyük.

Ben bu bölge için tek isim söyleyecem David Degen....

takım içinde bu bölgeyi dolduracak adam Rıdvan..Rıdvan Schuster'in tam istediği adam.FAkat Rıdvan'ın fizik gücü düşük ötesi.

Hoca Fink'i bu bölgede oynatmayı neden hiç düşünmez ?

Galatasaray Nonda gittiğinden beri tek Santrafor mevkiini dolduracak bir adam bulamadı.
Bizim Süper Lig'te Baros,Kewell,Bobo,Guiza,Trabzonlu Kaçak Teofilo,Eski fenerli Kezman gibi pıypırık Santaforlar başarılı olamıyor.

İlla Arap-Zenci tarzı olacak,İlla ki fizik gücü yüksek olacak..Striker Makukula'nın geçen sezon Süper lig kralı olması tesadüfi değildir.
Semih'ten yılarrdır vazgeçilememsinin nedeni budur.

Altidore'u önerme nedenim sistemi işletecek adam olmasıdır.Şu adam gelse yada Fransa liginden zenci arap tarzı bir Santafor alınsa hepimiz kurtulacaz ama Klupte bunu anlayacak adam yok.(NiaNg santafor değildir)


Şu anda Transfer konuşmak için çok erken..Ben Ligin I.yarısı sona erdiğinde Trabzonla Beşiktaş arasındaki puan farkının 10 puanın üstünde olacağını düşünüyorum.

Bu kafayla,
Devre arasında Bobo'Yla sözleşme yeniler gelecek sezonları da tehlikeye atarız diye düşünüyorum.

Gelecek 3 sezonda Beşiktaş'tan bir başarı beklemeyin..

Holosko 4-3-3 sisteminin sağ kanadında oynayacak adam değil.Holosko'yu salacaksın geniş alana arkasına Guti'yi koyacaksın anca öyle oynar ama Beşiktaş'ta değil Manisaspor'da...

BJK4EVER dedi ki...

Nasil kadro yaptin anlamadim. Tabata sagda Holosko solda Q7 sahte 9 olarak oynadi, Guti ise solic degil sag icti her zamanki gibi.

Ayrica Bobo ve Baros mu basarili olamadi? Adam oynadigi sezonda 25 gol atti daha ne yapsin, Bobo da kisir defansif takimimizda hep 15 civari gol atiyordu. Bu takimin ihtiyaci santrfor degil iyi bir kanat oyuncusu, 4-3-3 sistemini isletebilecek.

Fiziksel guclu forvet falan diyorsun da, Nobre'nin de fizigi guclu, sonuc?

JANiTSCHAR dedi ki...

BJK For Ever Tablo Dizilişi göstermiyor.Beşiktaş'In yarattığı gol pozisyonlarında fitbolcuların nerelere koşu yaptığını gösteriyor.

Yoksa Maçta Holosko'yu sol bekte sol açıkta
Q7'yi Santafor mevkiinde sağ açıkta sol açıkta
Guti'yi Sol içte Sağ İçte deplase olurken gördük.

Maçta yeri sabit 5 oyuncu vardı.
Defans dörtlüsü ve önlerinde Aurelio...

Beşiktaş Katı bir 4-3-3 veya 4-6-0 oynamıyor.. Maçtaki diziliş için ayrı bir yazı gerekli..

Kaldı ki Tabata,Nobre,Holosko gibi oyuncuların olduğu bir takımda Dizilişin bence pek önemi yok.

Önemli olan Maç sırasında fitbolcuların kollektif olarak hareket etmesi.

Q7 soldan rakibi ipe dizerken diğer kanatta fitbolcuların yanlış yere koşması Pozisyonu mundar etmeye yetiyor.

Santraforları değerlendirirken sadece attığı gollere bakıp değerlendirme yapmak yeterli değil..Baros Gollerini attı ama Sonuçta Galatasaray O geldiğinden beri Şampiyonluk yarışında tutunamıyor.

Beşiktaş Bobo'yla Şampiyon oldu fakat Bobo sistemi işletecek adam değil.

Topsuz alanda Santaforların ne yaptıkları hep gözardı ediliyor.

Boş Bomboş bir fitbol sahasında Nobre'nin ayağına Topu ver..Gidip karşı kaleye gol atmasını söyle..Nobre 70 mt'de kendi ayağına çelme takar Top taça çıkar atakta ölür :)

Şimdi Bayram öncesi Nobre'yi tartışmayalım burda :)

İyi bayramlar..Nobresiz sezonlar..

BJK4EVER dedi ki...

Galiba sen golcu degil de futbol oynamasini bilen oyunculari seviyorsun. Bende isterim elimizde Drogba Torres falan olsun da zor be abicim. Alacagimiz golcu maksimum Makukula olur. Capimizi bilmeliyiz.:)

cagatay dedi ki...

Boş Bomboş bir fitbol sahasında Nobre'nin ayağına Topu ver..Gidip karşı kaleye gol atmasını söyle..Nobre 70 mt'de kendi ayağına çelme takar Top taça çıkar atakta ölür :)

abi güldürdün beni. ama takım o kadar kötüydü ki pazar günü nobre girse diye düşündüm şerefsizim.