28 Ekim 2010 Perşembe

Beşiktaş:3 - Mersin İdman Yurdu:0

Beşiktaş,
Bank Asya Liginde sekizinci sırada bulunan Mersin İdman Yurdu karşısında 120 dakika oyunun hakimi olarak taraftı.
Ancak Santraforsuzluk ve Schuster'İn bazı yanlış oyuncu seçimleri 90 dakika'da Beşiktaş'ın kolay gollerle turu geçmesini önledi.

Ayrıyetten Beşiktaş'ın elenmesini,pençelerinde kına olduğu halde dört gözle bekleyen,tüyleri dökülmüş Akbabalar Çakar,Toroğlu İkilisine maç boyu AYAR olduğumu da belirtmek isterim.
Schuster'in İlkonbir tercihlerine negatif eleştiriler;

...Yusuf rakip Mersin bile olsa orta üçlüde oynamaz.Ya sol Açıkta oynar ya da tek santrafor arkası serbest oyuncu olarak oynar.

...Tabata sağ açıkta oynamaz.Bugünkü kadroda o mevkide oynayacak tek adam Hilbert'tir.

...Fatih sol açıkta oynamaz.Q7'nin sakatlığında sol açıkta İsmail ya da Yusuf oynar.

...Fatih ve Bobo yan yana oynamaz.Oynarsa ikisinden biri saha içinde ıskartaya çıkar.

...Tabata ve Holosko değil bu takımda A2'de bile (gençlere kötü örnek olabileceklerinden)oynamaz.

İşte bu gece olduğu gibi,bu kadar durağan ve ağır adam bir arada oynarsa;
Beşiktaş oyunun hakimi olduğu halde neden 90 dakika boyunca gol atamıyor ? ya da
Guti saha içinde neden pas atacak bulamıyor ? ya da
Fink neden bu kadar çok pas hatası yapıyor diye ?
Tartışılır durulur..
Sivasspor karşısında alınacak bir istenmeyen sonuçtan sonra yani testi kırıldıktan sonra yol gösteren çok olur.Önemli olan bu geceden hatalara dikkat çekmektir.

MAÇ;
3.dakika'da Ersan Adem Gülüm'ün Tabata'nın kornerinden gelen topa kafayı vurması güzel harekettir.

9.dakika'da İsmail'in sol kanattan kestiği sert kavisli topa Bobo'nun yıllardır yapamadığını Fatih Tekke yapar.Topa yükselen Fatih havada asılı kalarak topu sert kafa vuruşuyla köşeye gönderir ancak kaleci Eser golü çıkarır.

İlk yarı boyunca Santrafor mevkinde Fatih oynarken Bobo sol kanatta görev alır.II.yarının başlamasıyla bu ikili yer değiştirir.

21.dakika'da İsmail kaleci Eser'le karşı karşıya kalır ancak Eser İsmail'İn vuruşunu Eser çıkarır.Dönen Topa Tabata kafayı vurur top gene Eser'den döner.

22.dakika'da Tabata sıfıra inip topu ortalar.Top rakip kale çizgisine paralel gider bu topu takip edip dokunup gol yapacak Beşiktaşlı rakip ceza sahası içinde yoktur.

39.dakika'da Tabata'nın ceza yayından sert bir vuruşu Kaleci Eser'de kalır.Topa Tabata vurunca işte böyle boşa heyecan yaşıyoruz.

İkinci yarıda hatırlanmaya değer ilk atağımız gene sol kanattan İsmail'le gelişir.İsmail'in ortaladığı topla arka direkte buluşan Bobo 6 pas içinde topu kaleye göndermek yerine,kafayla topu arkadaşına indirmeyi tercih edince atak ölür.

62.dakika'da Fink'in yerine Holosko-Fatih Tekke'Nin yerine ise Necip oyuna dahil oldu.
Manisa ve Kayseri maçlarında Schuster tek önlibero Fink'İ kenara alıp maçı riske etmiş ve rakip tarafından gollerle cezalandırılmıştı.
Bu gece ise Schuster Fink'in yerine forvet almayıp Necip gibi Fink'e yakın bir orta saha elemanı nı sahaya sürerek orta sahanın düşmesine bu kez izin vermedi.Bravo Hoca !

71.dakika belki çoğu kişinin önemsemediği pozisyon.
Hilbert sağ kanattan acaip bir vuruş yapar Kaleci Eser zor da olsa topu Kornere çeler.Burada altını çizmek istediğim nokta Hilbert'in vuruş yeteneği.
Bir adamın ayağı düzgünse o adamın en Absürd vuruşları bile rakip kaleyi bulur.
Bu yüzden şutör özelliğini beğendiğim Hilbert bu takımda sağ açıkta,rakip kaleye devamlı yakın oynamalı diyorum.Nihat Ve Tabata ile Sağ Açık İş yapmaz diyorum.

72.dakika'da Eser'le karşı karşıya kalan Holosko'Nun şutunu Eser Kornere gönderir.Pası veren Guti.

75.dakika'da Onur Yusuf'un yerine oyuna dahil olur,Ortasahamız biraz daha çağdaş fitbolun istediği şekle yaklaşır.(Guti-Necip-Onur)

81.dakika'da Adem'İn rakip kaleye 28. mt uzaktan kullandığı bir serbest vuruş Var ki Akıllara Zarar :)Neden Adem Neden ?

83.dakika'da Guti'yi arakadan çeken Hasan Üçüncü ikinci sarı karttan oyun dışı kalır.
Mersin İdman Yurdu artık 10 kişi..

Kalan dakikalarda Beşiktaş Holosko'yla gole 90.dakika yaklaşır ama nafile.
SantRaforsuzluk,Forvetsizlik,Şut Kabiliyetsizliği,Hava Toplarında etkisizlik,Kısa Alanda patlayıcı depar atacak oyuncu eksikliği.Kısacası Bobo,Tabata,Holosko verimsizliği maçı uzatmalara taşır.

VE 99.dakika'da Gelen ilk golümüz...
Rakip defanstan dönen topa Guti sert vurur.Top rakip defansa çarpıp ağlarla buluşur.
Mersin İdman Yurdu'nun umutları yıkılır.(1-0)
Çakar,Toroğlu ikilisi ben zaten söylemiştim edebiyatına başlar.

101.dakika'da dağılan Mersin İdman Yurdu karşısında Bobo'yla İkinci golümüz gelir.
Soldan İsmail'in yerden sert ortasından gelen topu rakip markajındaki Bobo ağlarla buluşturur.(2-0)

II.uzatma devresi her iki takım oyuncuları ve seyirci için yağışlı havada oynanan zorunlu oynanması gereken bir fazlalıktır.Seyirci sıkılmamak için kendince eğlenmeye başlar,Nurullah hoca sık sık saatine bakar.

112.dakika'da Sağ kanattan nefis kaçan Onur topu Bobo'nun kafasına nefis keser bizim Berezilyalı bu güzel ikram Asisti Gole çevirir.(3-0)

120 dakikanın sonunda Beşiktaş Ziraat Türkiye kupasında gruplara kalır.
Gecenin süprizini Kayserispor'u kendi evinde 3-2 yenen Karşıyaka yapar.
Havalı Kayserispor Türkiye Kupası dışında kalır.

Sonuçlar;
...Oyuncu performansları:
Beşiktaş adına sahanın en iyileri Guti,İsmail ve Hilbert..
Bu Üçlüyü oyuna II.yarıda giren Onur,Necip ikilisi takip eder.
Bu gece Zapo,Fink,Ersan üçlüsüne pek fazla iş düşmez.
Fatih Tekke oyunda kaldığı süre içinde gene hafif pırıltılar saçar.
Holosko ve Tabata gecenin iş yapmayan Verimsizleridir.
Bobo bu gece iki gol atsada Mersin karşısında bile Beşiktaş'In Santaforu olamayacağını gene fitbol alemine ilan etmiştir.

...Topu karşı kaleye sokamama,gol üretememe,şut çekememe yani Beşiktaş'In yıllardan beri süregelen hastalığı bu geceki maçın ilk 90 dakikalık bölümünde gene kendini göstermiştir.

Nihat,Nobre ve Bobo'dan çoktan umudu kesmiş biri olarak acaba Fatih Tekke bizi ligin ilk yarısı bitene kadar idare edebilir mi diye umut ediyorum.

...Schuster'in Beşiktaş'ının oynadığı fitbolu beğenmeme rağmen En büyük korkum Santraforsuzluğun ve Defansif anlamdaki uyumsuzluğun ileride Schuster'in başını yeme olasılığı.

3 yorum:

bacon1903 dedi ki...

Basini kisa zamanda yakacak schusterin ozellikle forvetsizlik.Bobo konusunda son 4 haftadaki performansiyla tamamen senin yanindayimda fatih tekkede yetersizde ben yinede 1-2 hafta ona sabretmeliyiz derim bobo yerine o oynasin.Sivas-kasimpasa-gencler-konya kolay olmasi gerken 4 mac bu maci seyrettikten sonra kabusum oldular nasil kazancaz hepsini birden????

JANiTSCHAR dedi ki...

Sivas maçını izlerken bir bardak soğuk suyu benim yaptığım gibi yanında bulundur.

Şayet o maçta puan kaybedersek hep beraber sezonun üstüne bir bardak Soğuk su içeriz.

kıvanç yalçınkaya dedi ki...

inan bu takıma yeni bir forvet almak şu an için önceliğimiz olmamalı.Bu ismail köybaşı beni umutlandırıyor.ama sanırım bugün öyle listeye girmiş olmanın verdiği gazla oynadı.yani pazar sivas maçına 11 e koy yine saç baş yoldurur.

İsmail bize lazım çünkü sağ kanadımız da adam yok.İsmaili ibrahimin önünde sol açık oynatıp.Quaresmayı sağ açığa alırsak(kahin değilim ama)takımın çehresinin bir anda değişeceğine inanıyorum.Forvet sıkıntısından daha önemli olan diğer konu defansın göbeği.maalesef sivok sakatlığı bütün planları alt üst etti.Ferraride üzülerek söylüyorum yan gelip yatmaya gelmiş.Geriye zapo ve toraman kalıyo ki.Ben (özellikle toramanın)bu 2 oyunucun stoper yeteneklerinin çok zayıf olduğunu düşünüyorum.

Devre arasında lugano tarzı bir stoper alınırsa,ismail ve quaresmada bu takımın açıkları olursa,gönülden inanıyorum ki fatih de sizin hoşlanmadığınız boboda gayet başarılı bir form yakalarlar.

Birde yazında en karşı çıktığım nokta hilberti beğenmeniz.Bu adam futbolcu falan değildir.Sadece ileride kendini unutturmasını iyi biliyor ve (GEREKSİZ)bindirmeler yapıyor.Sivas maçında adamı bide şu açıdan izleyin;bu adam futbolun temeli olan hareketleri ne kadar yapabiliyor.Kısa pas,top kontrolü,uzun pas(orta)..yapamıyor maalesef bundan dolayıda o yaptığı bindirmeler hiç bir işe yaramıyor.sadece bekteki pozisyonunu kaybediyor.teşekkürler