16 Ekim 2010 Cumartesi

Beşiktaş:2 - Manisaspor:3

Beşiktaş 6 puanla ligin 14.sırasında bulunan Manisaspor'a kendi sahasında ilk kez yenildi.

Yenilginin en büyük sebebi,
Q7,Guti,Aurelio gibi kilit oyuncularımızın sakatlığında bu oyuncuların yerini dolduracak kalitede oyuncuların kadroda bulunmamasıdır.

Konuyu biraz daha açarsak;

Necip,Ernst ve Fink'in ilkonbirde olduğu bir maçta çok kişi şu cümleyi okuyunca şaşıracaktır :)
''Beşiktaş bu gece ÖNLİBEROSUZ OYNADI''
Açıklayalım;
Aurelio gelişmiş pozisyon bilgisiyle Beşiktaş kadrosunda defans önündeki geniş alanı kapatacak özelliğine sahip 1 numaralı oyuncudur.
Geçen sezon bu görevini Layıkıyla yapamayan Fink'in öncesinde,bu görevi tembelce de olsa Cisse yapıyordu.
Bu gece Defans önünde sezonun ilk maçına çıkma şanssızlığı yaşayan Fink önlibero da aksamıştır.Bu aksama Ernst'te biraz da olsa performans düşüklüğüne sebeb olmuştur.Fink'İn Aurelio,Guti gibi yumuşak bileklere sahip olmayışı Beşiktaş'ın defanstan top çıkarmasını zorlaştırmış,ayrıca top çıkarma görevini üstlenmeye çalışan Necip,Toraman da yanlış pas tercihleriyle Manisaspor'a Kontra atak şansı vermişlerdir.(ilk yediğimiz Gol)

Sağ Beklerin tümü sakat(Erhan,Ekrem,Rıdvan).Zorunlu sağbek oynayan aslen sağ açık Hilbert.
Bundan dolayı değişen sistemde bu gece Sağ açık gibi oynayan NObre :)

Sol Açıkta Q7 sakat,sistem değişiminden dolayı sol açıkta oynamak zorunda kalan Bobo :)

Guti'Nin yerinde Pahalı bonservisi sebebiyle elde patlayan Zararlı Capon Tabata :) Ondan daha beteri yedek Klubesinde bekleyen Nihat.

İşte bu geceki kadro,
Schuster'in ayağa paslarla oyunun hakimi olma,oyunu dar alanda ve rakip sahada oynama prensiblerini yerine getirememiştir..

Schuster'in bu gece eleştirilecek tek yanı Hakan'ı kaybetmeme uğruna formda Cenk'i yedek klubesine mahkum etmesidir.

Benim en büyük korkum kötü sonuçların devamında,Beşiktaş yönetimin ani bir gazla Schuster'le yolları ayırma düşüncesine yönelme olasılığıdır.Şunu da belirtelim bu gece ki kadronun Porto ve Kayseri maçlarını kazanma olasılığı çok düşüktür.

Bundan dolayı geleceği düşünüp,
Schuster'le en az 5 senelik sözleşme imzalanmalı gelecek sezonda iş yapması beklenmeyen oyunculara yavaştan yol verilmelidir.(Yusuf,Holosko,Tabata,Nihat,Bobo,Nobre,Hakan,Fink gibi)

Schuster'in çağdaş oyun planına yönelik oyuncuların transferine ilişkin planlamalara da şimdiden başlanmalıdır.


Maçın ilk yarısından hatırımızda kalan Anlar;

7.dakika'da Necip ortsahada pas hatasıyla topu kaptırır.Simpson'un pasıyla buluşan İsaac yerden bir vuruşla ağları görür.(1-0) Emektar İbrahim Üzülmez bu pozisyonda Kayıbtır.

11.dakika'da defansımızın arkasına atılan topta Makukula Hakan'la karşı karşıya kalır.Erken çıkan Hakan topu önce alır sonra topu ayaklarına dolaştırıp MakukulaYa kaptırır.Makukula vuruşunda kaleyi bulamaz. Emektar İbrahim Üzülmez bu pozisyonda gene Kayıbtır.

14.dakika'da Bobo'yla golümüz gelir.Necip'in cezasahası içine attığı Pirlovari pası Nobre cezasahası içine çevirir Bobo'nun kötü vuruşu rakibe çarpıp ağlara gider.(1-1)

28.dakika'da Schsuter'in sisteminde geniş alanda koşmak zorunda kalan Ferrari gene baldırından sakatlanır ve yerini Zapo'ya bırakır.

32.dakika'da kendilerine Hızlı denilen Toraman-Zapo tandemi, kendisine yavaş denilen Makukula'dan derslik bir atak Yer.Zapo'dan sıyrılan Makulula'nın vuruşu gene kaleyi bulmaz.

40.dakika kullanılan köşe vuruşundan gelen topu Bobo iki kere rakip kaleye gönderir,defanstan seken topu bu kez Ernst kafayı vurur ancak Ömer Aysan topu çizgiden çıkarır.Bu an belki de maçın dönme anıdır.

45.dakika'da Rakip cezasahası yayında kendini yere bırakan tiyatrocu Tabata hakemden sarı kartı yer :) Tabata hem kalitesizsin,hem de karizmasız.Bir kurtulsak senden, Üfff...
İkinci yarıya Beşiktaş aynı kadroyla başladı,

52.dakika'da Ömer Aysan'In kullandığı serbest atışta Fink'İn kontrolündeki Dixon altıpastan kafayı vurarak Manisa'nın II.golünü atar.(1-2)

54.dakika'da Zararlı Capon Tabata Manisaspor atağını rakibi sakatlamaya yönelik kasti hareketle kesmeye çalışınca II.sarı karttan oyun dışında kalır.Beşiktaş 10 kişi :(

57.dakika'da Üzülmez'in sağ ayakla vurduğu sert Şut kaleyi bulmaz..

61.'de Nobre'nin tuhaf rövaşatası direğin dibinden auta çıkar.

63.dakika'da Schuster maç içindeki en büyük hatasını Fink-Holosko değişikliğiyle yapar.Fink'in çıkışıyla defansımızın önündeki delik daha da büyüyerek Manisaspor 3.golüne vesile olur.

Aynı anda Hikmet Karaman'da Makukula'Yı çıkarıp Yiğit'i sahaya sürmüştür.

İşte O yiğit 69.dakika'da hakemin göremediği çok ince Ofsayttan Manisaspor'un III.golünü atar.
(1-3) Asistİ yapan Murat Erdoğan..Oyunu okuyup doğru oyuncu giderek golde etkili olan bir diğer isim Hikmet Karaman.

75.'te Toraman'ın yerine Onur oyuna dahil olur,Beşiktaş Onkişi devam ettiği oyunda Defansta tek Stopere döner.

81.dakika'da Manisalı Eren II.sarı karttan takımını 10 kişi bırakır.

90.dakaka'da Hilbert'in kulladığı serbest vuruş sonrasında Ernst Beşiktaş'In 2.golünü kafayla atar.(2-3)

Bu dakikadan sonrası ise tam bir heyecan fırtınası şeklinde geçer.

Bobo,HoLosko ve Nobre ile girilen net gol pozisyonlarından Beşiktaş bir türlü golü bulamaz ÇÜNKÜ BEŞİKTAŞ'IN KADROSUNDA TOPU KARŞI KALEYE SOKACAK SANTRAFORU YOKTUR...İzleyiniz bu hafta Podolski'nin Dortmund'a attığı golü...
Sonuçlar;
...Oyuncu performansları;

Hakan güven vermeyen oyunuyla Cenk'i mumla arattı,

Üzülmez'in bölgesinden rakip bu gece 3 kez pozisyona girdi emektar kaptan o aralar ortasahadaydı..Emektar Kaptan hücumda da etkisizdi.

Zapo-Toraman ikilisi Aurelio'nun yokluğundan rakib attaklarından bol bol hırpalandı,bu ikilinin ofanstaki top kayıbları rakibe yaradı.

Aureliosuz-Ernst,Fink'li-Ernst...
Bu gece Aurelio'suz Ernst eski enerjik görüntüsünden uzaktı.Attığı kafa Golü umarız Nobre'ye örnek olur.

Zoraki sağbek Hilbert gene iyi oynadı.
İlk yarıda Üç kez rakip cezasahasına tehlikeli sert orta yaptı ancak o toplara vuracak Santrafor Beşiktaş'ta Yoktu.

Bobo,son 5 sezondur Beşiktaş'ta en formda günlerini yaşıyor.Berezilya'dan İstanbul'a getirttiği fizyoterapisten baya bir yaralanmışa benzer.Bobo'nun bu geceki en büyük şansızlığı kendisine ters gelen Nobre ile birlikte oynamasıdır.Tabiri caizse Bobo 90.dakika boyunca Nobre'nin markajından kurtulamamıştır.Beşiktaş'ın Forvet hattındaki en işe yarar oyuncusu Bobo'dur Ancak Bobo Beşiktaş'In aradığı Santrafor değildir.

Fink;Sezon başından beri bu adama yapılanlar büyük ayıptır.
Fink sıradan bir oyuncu değildir.Geldiği Frankfurt'un kaptanı ve Lideriydi.
Bu gece sezon başından beri ilk kez sahaya çıktı ve normal olarak formsuz bir görüntü çizdi.

Necip ilk kez oynadığı Sol kanatta aksadı.Belki Sağ kanatta oynayan Ernst'Le yer değiştirmeliydi.Manisa'nın ilk Golüne yol açan pas hatası bir ortasaha oyuncusunun yapacağı son iştir.Necip'in İlk Beşiktaş golündeki pası ise harika ötesidir.Bu Çocuk devamlı oynamalı..

Holosko,Tabata,Nobre üzerine klavye oynatmaya değmeyecek oyuncular.Hele Nobre kalitesizliğinde bir oyuncunun Manisa'da bile olmaması çok düşündürücü..

Ferrari'Nin sakatlığı Porto,Kayseri serisi öncesinde Beşiktaş'ın canını sıkabilir yada Ersan'In yolunu açabilir Çünkü ben Zapo-Toraman ikilisine hiç mi hiç güvenmiyorum.

Onur ? Attığı bir pas var umut verici ama henüz et mi balık mı anlayamadık.

Sonsöz;
Beşiktaş bu kadroyla,Bu geceki moral bozucu mağlubiyete benzer mağlubiyetleri ileride daha çokca yaşar.Taraftar olarak bizim yapacağımız sakat fitbolcularımızın iyileşmesi beklemek ve Schuster'e tam destek çıkmak.

Hiç yorum yok: