3 Mart 2010 Çarşamba

Türkiye:2 - Honduras:0


Biz fitbolseverlerin klasik Ayyıldızlı Forma özlemini görmezden gelip garabet forma dizaynlarına yıllarca bizi mahkum eden TFF'ye bir kez daha sevgilerimi yolluyorum.
Açıkçası Maçı değil,formayı izledim.

İşte budur,önde kocaman bir Ayyıldız sade temiz bir forma.
Kaleci forması da harikaydı.Yeşilin üzerinde gururlu Ayyıldız.Kaleci formamız benim gibi Yeşil forma hastası (İrlanda,Celtics) bir adamı mest etti.

Dünya kupası biletini cebine koymuş Honduras'La maç yapma fikri hangi dahiye aitse onu kınıyorum.Çoktandır maç yapmayan Milli takımımızın bugünkü rakibi daha marka bir takım olmalıydı.
Zayıf rakibler bizimde karizma puanımızı düşürüyor.
İtalya,Rusya,Berezilya,Arjantin,Fransa,İngiltere gibi Top takımlarla hazırlık maçı yapmak Milli takıma ilgiyi artırır,seyirciyi tribüne çeker,Milli takımımızın Dünya basınında daha fazla yer almasını sağlar ayrıca hazırlık maçlarına Konsatre olmakta zorlanan Milli takım oyuncularına Motivasyon sağlar.
Honduras ?
Bayık,yan pasçı,1 atarım üstüne yatarımçı,bir orta Amerika takımıyla bizim ne işimiz olur ki?
Biraz maçtan bahsedecek olursak;

4-3-3 oynama fikri güzel de bu sistemde Arda,Nihat,Halil,Batuhan gibi oyuncular ne kadar iş yapar orasını Hiddink bilir.Ne zaman bilir ? Ağustosta takımın başına geçeceği zaman bilir.

İlk yarı ve II.yarının ilk yirmi dakikası konsantrasyonumuz ve maç oynama isteğimiz üst düzeydeydi.2-0'ı bulduktan sonra kendimizi sıkmayıp maçı rölantiye aldık.

Arda fazlaca gözükmezken Emre'nin golünde asisti yapan oyuncuydu.

Emre Belezoğlu ise 70.dakikaya kadar canını dişine katarak oynadı.

Mevlüt'ün ilk yarıdaki şutu ve performansı bana Genç Nihat'ı hatırlattı.Sen git yaşlısını pahalıya al gencini görmezden gel Ah Demirören yönetimi ben sana ne diyeyeyim ki !

Sakatlıklarla boğuşan Aurelio'nun durumu bugünlerde çok tartışılan Selçuk ve Cristian'dan iyiydi.Tuhaf :) Ah Fener VAh Fener ne yapsalar olmuyor.Robinho'Yu alsınlar :)

Hamit'in harika bir vuruşla topu ağlara asması güzeldi.

Maçı yorumlayan Rıdvan'In Totenham'lı Palacios'u tanımaması,
Ercan Taner'in Avrupa fitbolundan bihaber Rıdvan'a hafiften dokundurması unutulmaz anlardandı.

İnönü seyircisi ise Milli takımı unutarak Klup taraftarlığı kimliğini ön plana çıkardı.
Federasyon Milli takım maçlarını,Milli takım ruhunu daha fazla yansıtacak şehirlerde oynatmalı.
Rize,İzmir,Urfa neden Olmasın ? İstanbul İstanbul yetti gari.

Hiç yorum yok: