10 Mart 2010 Çarşamba

Beşiktaş:2 - İstanbul BB:0


Beşiktaş:2-İstanbul BB :0

Hocalar;
...Mustafa Denizli
Geçen hafta Kayserispor deplasmanında 3 puanı getiren sistemi Mustafa Denizli bugünkü maçın 25.dakikasına kadar devam ettirdi.
Tek önlibero Toraman rakip atakları karşılayıp defansını rahatlatan fitbolcu olurken Necip ve Fink bu durumdan yararlanıp hücuma destek oldular.
Golün gecikmesi Mustafa Denizli'i sistem değişikliğine itti.
Maça sağ bekte başlayan Ekrem sol açığa geçerken,tek önlibero Toraman sağ beke geçti ve bir anda Beşiktaş ortasahası boşaldı.(dakika 25)
Sistem değişikliği kumardı ama golü getiren de Mustafa değişikliği kararıydı.
Sol açığa geçen Ekrem soldan Belediye defansının arkasına sarkmaya başlayınca Belediyenin savunma kurgusu bozuldu.Arkadan birde Üzülmez bindirince ilk gol geldi.

Sonuç;Mustafa Hoca'Nın tek Çıpa Önlibero Sisteminden 25.dakika vazgeçmesi Beşiktaş'ın gelecek maçları için S.O.S'tir.Hoca BusQuets'in Barca'daki Rolüne uygun oyuncuyu mutlaka defansın önüne Monte etmeli ve asla bu hamleden vazgeçmemelidir.
Mustafa Hoca gene Nihat,Tabata,Yusuf,Tello dörtlüsünden üç tanesini yedek klubesinde oturtma uygulamasını devam ettirmelidir.
Tekrar söylüyorum Mustafa Hoca'ya istikrar konusunda zerre kadar güvenim yoktur.

...Abdullah Avcı
Kesinlikle Ligin en iyi Hocası.Aragones,Daum,Rijkaart,Yılmaz Vural,Rıza Çalımbay bence Abdullah Avcı'nın gerisindeki hocalar..
Abdullah Avcı Takımını sahaya öyle bir yayıyor ki rakip teslim olmak zorunda kalıyor.
2 hafta önce Fenerbahçe'yi bu şekilde teslim alan Abdullah Avcı,bu gece Fink,Necip,Toraman üçlüsünün enerjisine takıldı.İki takımın maçın ilk yarısında ortasahayı ele geçirme mücadelesi izlenmeye değerdi.
Abdullah Avcı'yı Beşiktaş'In başında görmek isterdim.
Bu geceden sonra ise bu imkansız.

Maç;
Maç öncesinde Cesairo'nun sakatlığından dolayı oynamayacak olduğunu öğrendiğimde maç stresim aniden geçti,kendi kendime zorlanmadan 3 puanı alırız dedim.
Berezilyalıları sevmem ama Cesairo'ya onlardan kayırırım.
Berezilya Ümit Milli takım formasını 3 defa giyen bu genç topçu olmadığından defans kurgusu zayıflayan Belediye Beşiktaş forvetlerini durduramadı.
Cesario'nun yerine oynayan Can Arat tel tel döküldü.Zaman zaman tandemdaşı Barbosa'yı zor durumlara soktu.

Abdullah Avcı'Nın alan daraltan sistemi Beşiktaş'In ortasahada oyun kurmasını önledi.
Defans ve ortasaha oyuncuları sık sık geri pas oynamak zorunda kaldılar.
Kararlılığımızla maçı aldık diyebilirim.

İlk yarı;
12.dakikada rakibi kontra yakaladık,Üzülmez soldan aktı ceza sahası içinde Bobo'yu gördü.Bobo'nun vuruşunu Hasagiç kurtardı.

25.dakikada Toraman'ın ortasına Ekrem'in vuramadığı bir kafa vuruşu var ki Yuhhhh yani.

43.dakikadaarkadan bindiren Üzülmez ceza sahası yayından şut çekti rakipten seken top Bobo'ya Pas oldu.Arkası dönükken hızla dönüp topu ters köşeye yollayan Bobo'nun golü müthişti.(1-0)

İkinci yarı;
Mustafa Denizli'nin oyuncu değişikliği yapmadan II.yarıya başladı.
1-0'ın verdiği avantajla ortasahayı rakibe bırakan ve geriye çekilip kontra Gol pususuna yatan Beşiktaş Belediyespor'a maç bitinceye kadar 1 pozisyon dışında öyle aman aman bir gol pozisyonu vermedi.

62.dakika'da Ferrari'den gelen top boş pozisyondaki Holosko'yu pozisyona soktu.Hasagiç'Le karşı karşıya kalan Holosko golünü attı.Bu pozisyonda Ofsaytı bozan gözünü sevdiğim Can Arat'tı.

64.dakikada Üzülmez'in hatasıyla gelişen Belediye atağını Rüştü inanılmaz bir kurtarışla Ali'nin şutunun golle sonuçlanmasını önledi.
Kaleciliğin ulaştığı son nokta.
Fitbolcularımızın Performansları;

Sahanın en iyisi Fink'ti,Ernst'in yokluğunda yeni ekürisi Necip'le ortasahayı domine etti.Fink 90.dakika boyunca bir an olsun maçtan kopmadı hep aynı viteste durmaksızın mücadele etti.Takımda kendisine pirefosyonelim diyenlerin örnek alacağı ilk adam geldiğinden bu yana 2 maç kaçıran Ernst'tir.Onun veliahtı ise Fink'tiR.

Bobo takım 4-3-3'e döndükten sonra rahatlayan adam..Pres yaptı,sağ ve sol kanatlara açılıp rakip sahaya top taşıdı arkadaşlarını gol pozisyonlarına soktu.Attığı gol izleyenlere basitmiş gibi gelsede müthiştir.70.dakikadan sonra ise yoruldu.Maçın sonuna kadar idare etti.

Holosko,bugün çok kötü görüntü çizdi değil mi ? Holosko'nun kötü görünmesinin ilk nedeni Abdullah Avcı'Nın takımına uygulattığı sistemdir.Alan daraltan Beldiyespor karşısında Holosko dar alanda koşacak mesafe bulamadı bol bol top kaybetti,zaman zaman da 3 rakiple aynı anda boğuşmak zorunda kaldı.Attığı golün ise Kıymeti büyüktür.

Üzülmez,ben sana ne diyeyim ki Kaptan.Sol kanatta yaptığı top kayıblarıyla Belediyespor'a Can veren adamdı.Bugün Ferari'yi bile bozdu,rezil bir oyun çıkardı.Hele kendini yere atıp kendisine faul çaldırma isteği az kalsın bize pahalıya maloluyordu.2 sene daha Beşiktaş'ta imiş hayırlı olsun ne diyelim.

Necip,öncelikle Hakemin genç Necip'e göstermiş olduğu önyargılı tavrı kınıyorum.
Ernst'in yokluğunda görevini layıkiyle yapan genç topçunun zaman zaman gösterdiği fiziki düşüş benim beynime elmakurdunu düşürmeye yetti.Sakın Serdar Özkanlaşma NEcip.
NEcip'in ara ara sergilediği hücumcu kimliği ise Ortasahamıza güzellik kattı.Bu çocuğa mutlaka Şans vermeli bugün oyuna sonradan giren bitik Uğur'la ise sene sonunda yollar ayrılmalı.

Sivok-Ferrari bu adamlar için Övgüden başka birşey yazmaya gerek var mı ?

Rüştü,bugün golü önleyen mükemmel bir kurtarış yaptı.Formda olması,riskli işlere girmemesi harika.Rüştü İnönü'de ıslıklandığından beri devamlı çıkışta.

Toraman ? seyircinin pek azı,bu gece herzaman canı gönülden oynayan bu oyuncuya birkez daha sevgi gösterisinde bulundu.Ben Anti Toramancıyım 3 sene daha bu adama katlanmak zorunda kalacağım içinde üzüntülüyüm.Toramanseverlere Ferari'Nin yokluğunda Toraman'ın stoper mevkiinde döküldüğünü bir kez daha hatırlatmak isterim.

Tello,iki müthiş ara pas attı bundan başka ortalıkta fazla görülmedi.

Ekrem sol kanattan bugün rakibi yıprattı..Aynı Ekrem ise Kollektif oyunda Çok aksadı.
Çok iyi boşa kaçıyorda bazen kafasını kaldırıp boştaki arkadaşına basit bir pası veremiyor.

Sonuç;
Çoğunluğun görmezden geldiği Ertuğrul Sağlam Şampiyonluğa koşuyor.Bursaspor Şampiyon olursa geri kalmış Türk fitbol dünyasında çok şey tartışmaya açılır..

Figer,Demirören,Daum,Rijkaart,Denizli,Haldun Üstünel,Aziz Başkan,Para ile Saadet,Alex,Sipor basını gibi, gibi gibi..Bakalım neler olacak..

Hiç yorum yok: