21 Kasım 2009 Cumartesi

Kara Delik (episode 2)


Beşiktaş:3-Fenerbahçe:Sıfır

..............................Rüştü.....................

....TOraman...Sivok.....Ferrari.....Üzülmez

........................Fink........Ernst......................

.......Serdar............Ekrem............Yusuf...

..............................Bobo..............................

Maçı anlatan tek cümle;

Sönük yıldız Fenerbahçe,Mustafa Denizli'nin oluşturduğu Ekrem'li,Fink'li,Ernst'li Karadeliğin içinde yokoldu gitti.

Bu karadeliğin yuttuğu kurbanlar;
1.Alex;Sadece 1 kere etkili oldu,geriden gelip top almaya çalıştı ama Karadeliğin sınırları fener ortasahasına kadar ulaşıyordu.Söndü..
2.Emre;Pas yapar gözüktü ama Üretkenliği sıfıra yakındı.Yapamadıkları sinirlenmesine ve sonunda sakatlanmasına yol açtı.
3.Fistan Kazım;Bu Karadeliğin en belirgin Kurbanıydı.Fink'le mi uğraşsın Ernst'le mi yoksa Son Hat Ferrari-Sivok'u mu geçmeye çalışsın bilemedi.Uzaktan bir iki şut denedi.Sonunda küfürle oyundışı kaldı.

Mustafa Denizli bu taktiğin bir benzerini geçen sene İzmir'de kupa finalinde gene Fenere karşı uygulamış ve başarılı olmuştu.(episode 1)


Gelelim güzelliklere;

Maçın yıldızı;Üzülmez (bunu yazdığıma inanamıyorum)
Sol tarafta tek oynadı,Fenerli GökhanVe Mehmet Topaç ikilisini sildi süpürdü.
Sağ ayağıyla Fink'e yaptığı asist harikaydı.Üzülmez ne zaman sağ ayağıyla topa vursa sonucunda iyi şeyler oluyor.(hatırlayınız 100.yılda sağ ayakla Cincona Alisamiyen'de attığı Gol)
III.golden önce ayaklarıyla yaptığı oyunlar sonrasında verdiği pas gene müthişti.

Adamım Fink;Rıdvan,Güntekin bir alay Fitbol yazarı sene başından beri Cisse cisse diye sayıklıyorlardı..Bin defa yazdık Fink Cisse'den daha iyi topçudur diye.DünKü Marsilya-Paris Saint Germen maçının 19.dakikasında CİSSE oyuna dahil oldu.Gol atsaydı bizim sipor basını bugün Cisse'yi göklere çıkarırdı.

Fink..Önlibero görevini tam yaptı.Alex'i bitirdi.Ferrari-Sivok'u rahatlattı.Ernst'in performansını katladı.Bugünkü maçın kilit adamıydı.Berezilyalı Cristian mı Fink Mi ? herşey apaçık ortada..Ama Onlar Görmezlerr yazmazlaarr çünkü onlar kördürler..

116 Km hızla Volkan'ı deldiği an,Fink işte bu..O topa öyle vurmak her baba yiğidin harcı değil.

Ernst;Hatların yakın olduğu bir Beşiktaş'ta az efor sarfederek özellikle takımın hücuma çıkmasına katkıda bulundu.

Toraman bugün performansının üstüne çıktı zaman zaman daha ortasahada rakibe basması beni şaşırttı.Hücumlarda gene etkisizdi.Ben her zaman sağ kanatta Erhan'ı tercih ederim.

Sivok-Ferrari...
Ferrari her geçen maçta ders veriyor.Gökhan Zan'dan muzdarip Beşiktaş taraftarı yıllardır sıfır hatayla oynayan bir Stoper'e alışkın değiller.Kazım'ın ayağından ceza sahası içinde çaldığı top Usta işiydi.Alex'i gole giderken son anda indirmesi ve sarı karta razı olması mükemeldi.

Sivok;Bayıldım bugün..Ayakları o kadar hızlı ki Kazım veya Alex onu geçmeyi denedi beceremedi.
Sivok hep kapattı.Alex ve Kazım'da hep geriye oynamak zorunda kaldı.
Ekrem;Sol kanatta çoğu zaman Üzülmez'i yanlız bıraktı.Hızlı ayaklarıyla Ortasahaya yardım etti.
Fenerin en çok gol attığı bölgeyi yasak bölgeye çevirenlerin başında geliyordu.

Rüştü;Kendisine güvenmeyenleri yanılttı diyemeyeceğim.
Bugün yanlış yumrukla ceza sahası içine düşürdüğü top,
Uzaktan gelen Roberto Carlos şutunu göğsünden sektirmesi alıştığımız Rüştü hatalarındandı.

Bobo ve Yusuf;Ortasaha sağlam olunca ve forvete yakın oynayınca Bobo ve Yusuf'ta bir anda işlerlik kazanıyor.Tello'nun asistine Bobo'nun topu yumuşatarak dönüp vurduğu top Volkan'ı gafil avladı.Fink'in şutunu göremeyen Volkan Bobo'nun Şutunu da göremedi.Bu pozisyonda bariz hatalı olan Pandomimci Lugano golden sonra Yıkıldı.

Serdar Özkan;Bu çocuğun vuruş tekniği sıfır.Çok çok çalışması lazım.

Nobre ??? Ofsayt Ofsayt Ofsayt..Boş Ofsayt pozisyonunda vurduğu topu gene direğe nişanladı.

İnceman'I,Tello'yu unutmadım.TEllo'da biraz kıpırdanma var ama İnceman'In temposu çok düşük.

Mustafa Denizli;Bugün sahadaki elindeki elemanları en iyi oyun planı ile sahaya sürerek galibiyetin mimarı oldu.21 gün takımına maç yaptırmayan Daum ise saha kenarında çaresizdi.

Sonsözler;Bu galibiyet Beşiktaş'ı tekrar şampiyonluk yarışına sokarken Fenerbahçeyi tartışılan takım durumuna itti.Belki de yarın lider değişecek.

2 yorum:

HoolEagle dedi ki...

webkartallarını da takip ediyorum, yazılarınız için teşekkür ediyorum.

Cisse dünkü maçta oyundan çıkmadı 19. dakikada oyuna girdi.

Bizim spor basını evet maalesef gol attığında göklere çıkarıyor. Beşiktaşta gol atmıyor diye beğenilmedi hem basın hem Beşiktaşlılar tarafından.

Cisse çapadır pozisyon alır, ortasaha ve defansa pozisyon aldırır. Beşiktaşta şu an öyle bir oyuncu yok, olmasını isterdim.

Beşiktaş yendi. İlk önce oynatmadı, oynadığı bölümlerde de golü buldu.

Evet başta Ernst-Fink-Ekrem üçlüsü sayesinde oynatmadı ortasahada. Beşiktaşın oyun felsefesi oynatmamaya mı dayalı olmak zorunda? Büyük maçlarda olabilir.
Her maç olamaz ama, olmamalı. OYNAMALI! Oynayabilmek için bu üçlüden birisini çıkarsak başarılı olunamayabilir oynatmama konusunda. Ki ortasahada kontrolü oynayabilmek de bu oyuncularla mümkün değil.

Yani bana göre Beşiktaşın Cisse tarzı (DM veya CM) bir oyuncuya ihtiyacı var; ortasaha kontrolünü sağlamak ve oyunu iki yönlü oynayabilmek, pozitif futbol üretmek, hücum varyasyonları adına daha fazla ofansif-kanat futbolcuları oynatabilmek dolayısıyla (elinizde çok iyi forvet kombinasyonu yoksa)hücumu sadece forvetlere bırakmamak ve gol üretimini sadece forvetlerden beklememek adına..

Saygılar,,

JANiTSCHAR dedi ki...

CiSse'nin geçtiği cümleyi düzelttim.

Çok doğru Cisse Alan kaplar alan kapatır.

Peki,Fink'in bunu yapamadığını kim iddia edebilir.DÜN,Hızlı bir fenerbahçe Kontraatağını topu kafasıyla taça atarak kesti.Zamanlaması müthişti.

Cisse BEşiktaş gol atmadığından değil Baygın Tembel fitbolundan ötürü beğenilmedi.
Benimde en sinir olduğum oyuncu tipidir.

BEşiktaş'a CİSSe değil İniesta tarzında oyuncu lazım...Aslında NEcip böyle bir oyuncu ama henüz kimse farkında değil.Bir oyuncu daha var Bu tipte Ümit Milli takım oyuncusu adını vermiyecem çünkü o oyuncu hakkında geniş bir yazı yazmayı düşünüyorum.

Beşiktaş 11'i oynatmama üzerine kurulu..Bu bizim KAdronun Kazmalığından kaynaklanıyor.Kadronuzda Üzülmez,Toraman,Serdar,Bobo,Ekrem,Uğur,
Tello varsa siz sahada pas yapamazsınız Tıpkı Kasımpaşa maçında olduğu gibi.