24 Kasım 2009 Salı

BBC'de Çarşı

BBC'den John McManus Mancester United-Beşiktaş maçı öncesinde Çarşı hakkında küçük bilgiler veren güzel bir yazı yazmış..Yazıda Beşiktaş taraftarları Devrim Börcek ve Ozan İlhan'ın sözlerine de yer verilmiş.

Haberden seçtiklerimi yazayım..

....Türkiye'nin üç büyük takımından biri olan Beşikta Halkın Takımı olarak adlandırılır. Beşiktaş taraftarının temsil ettiği kesimde daha çok çalışan ve siyaseten Solda yer insanlardan oluşur.

....1980'de Altı genç tarafından kurulan Çarşı şimdilerde binlerce Müridi olan,gerektiğinde politik bir duruş sergileyen bir sivil toplum örgütüne dönüşmüş durumda..

....Ozan İlhan Almanya'da Otomobil sektöründe çalışan Çarşı Mensubu bir Beşiktaş taraftarı.
O şimdi 1ooo arkadaşı ile Mancester Deplasmanında takımını desteklemeye gidiyor.

....Ozan ilhan ''Karım beni hiç anlamıyor.Neden Beşiktaş'ı desteklemek için taaa Mancester'a kadar gittiği mi soruyor.Onun mantığına göre pekala evde Tv başında oturarak ta Beşiktaş'ı destekleyebilirmişiz.''

....Almanya'dan Devrim Börcek başka bir Çarşı fanatiği ''Çarşı bir Ruha Benzer.Ben İstanbul'a 3000 km uzaklıkta yaşıyorum ama İstanbullu arkadaşlarımla aynı duyguları paylaşıyorum''

....Çarşı üyeleri maça gitmenin yanında nükleer enerjiye karşı çıkmak,işçi bayramında yürümek yada sadece Alkol almak için bile biraraya gelebilirler.

Haberin tamamına ulaşabilmek için yukarıdaki fotoyu tıklayın..benden bu kadar.

1 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

Bu hiyar uc buyuklerin en kucugu diye bir giris yapmis... Biri ona boyutun degil islevin onemli oldugunu anlatmali...