30 Kasım 2009 Pazartesi

Beşiktaş Zirveye Ortak

Sivasspor:0 - Beşiktaş:1

Bugün 4-2-3-1 sistemi ile sahaya yayılan Beşiktaş şu kadro ile sahaya çıktı;

.....................Rüştü..................

...Kaş.....Sivok....FErrari.....Üzülmez....

................Ernst....Fink........................

.Nihat(Tello).....Tabata(UğuR).......Ekrem...

.....................Bobo(Nobre).........

Mustafa Denizli tıkır tıkır işleyen makineye,Rotasyon uğruna çomak sokmaya bayılıyor..
Nihat ve Tabata aslında Beşiktaş'ın kadrosunda olmaması gereken iki oyuncu..

Önce Nihat..
Nihat bugün sahada tek kelimeyle döküldü;
Oyun disiplinine uymadı takım savunmasına katılmadı,
tüm maç boyunca görev aldığı sağ kanadı boş bırakıp,gol atma hevesiyle santrafor mevkiine kaydı..Baba Hakkı'nın 8 numaralı formasının hakkını veremedi.

Tabata;
Geniş sahada oyunu bir Alex gibi okuma kapasitesine sahip değil,
biraz uzaktaki arkadaşına pas atmaktan bile aciz.
Yaptığı top kayıplarından sonra kendisini yere bırakması kötü bir Huy olarak her maçta göze çarpıyor.
İlk yarıda müthiş bir şut çekti sonrası yok.
Belki rakip kaleye yakın oynarsa iş yapabilir ama Beşiktaş sistemini Tabata'ya göre kurar mı ? Tabiki Hayır.

Kısacası Beşiktaş'ın şampiyonluk yolundaki en büyük rakipleri kadrosundaki Kambur oyuncular ve MUstafa Denizli'nin Rotasyon merakı...Bu Kambur oyuncular ne zaman sahaya girse Takım aksamaya başlıyor.
Kim mi Bunlar;Tello,Nihat,Nobre,Delgado (gizli Trojen,sağlam orta sahamızın çökmesine yolaçabilecek en büyük tehlike)
İsim olarak değil ama mevki olarak Sol kanatta oynatılan Yusuf yada Bobo..

Bugün Rotasyonun en mağdur fitbolcusu bana göre İsmail'dir.
İsmail,Beşiktaş fitbol takımında topla Diripling yaparak takımı karşı sahaya taşıyabilecek yegane güçtür.Mustafa Denizli'nin fitbol hayatına 10 numara olarak başlayan daha sonra Antep'te solbekliğe soyunan İsmail'e Mancester deplasmanında sol Açıkta yer vermesi ne kadar doğru ise bugün 90 dakika boyunca kenarda oturtması o kadar yanlıştı.Bugün Aksayan Nihat yerini İsmail'e bırakır,İsmail sol açığa geçer burada oynayan Ekrem ise sağ kanada geçerek Takımın hücum potansiyeli artırılabilirdi ama olmadı.Hocamız gitti Tello'yu oyuna aldı.

Maça dönersek;
Maçın yıldızı;galibiyet golümüzü atan,bir golü ise Ofsayt gerekçesi ile sayılmayan Bobo'dur.
Bobo bugün beni çok şaşırttı.
Rakip ataktayken topun arkasına geçti,alan daralttı,pres yaptı.
Uzun zaman sonra formunu yakalamışken sakatlanarak yerini Nobre'ye bırakması büyük şanssızlıktı.

Beni en çok şaşırtan ikinci oyuncu ise Kaş'tı.
Golün pasını verdi,Nihat'ın vurdumduymazlığında Sivas ataklarına sağ kanatta tek başına karşı koydu.Başına aldığı darbe sonucu Başı döne döne maçı tamamladı.Enteresandır çocuk sağ bekte oynaya oynaya teknik kapasitesini geliştirdi.

Ernst;Büyük oyuncu(bu arada ben yazıyı yazarken Huntelaar 90+3'te Catania karşısında Milan'ı 0-1 öne geçirdi:)) Aha o da ne Huntelaar'ın topu aşırttı Milan'I skoru 0-2 yaptı dakika 90+4..bu golü mutlaka izleyin...)

Ne diyordum Ernst;Bugün İbrahim Şahin'nin kabalığı karşısındaki sakinliği bana geçen haftaki Emre Belezoğluyla girdiği diyaloğu hatırlattı.Hakikaten Çok olgun ve akıllı bir oyuncu..Dakika 90'da Ernst boşa kaçtı Tello'nun pasıyla buluştu (O sırada Nobre KaZması sırtı rakip kaleye dönükken TEllo'ya topu bana at diye bağırıyordu) topu Petkoviç'in üzerinden aşırttı ama golü atmaya muvaffak olamadı.

Fink;tek soru soruyorum: Siz geçen sene Cisse'yi ne zaman rakip kale önünde gol pozisyonu kovalarken gördünüz ? Adamımsın Fink ve tek kelimeyle de Harikasın..

Sivok bugün 2 tane çok büyük hata yaptı.Sonrasında toparlandı ve Müthiş kafa topları aldı.

Ferrari artık pozitif anlamda ince işlere girmeye başladı.Takımın aksayan yönlerini saha içinde arkadaşlarına anlatarak savunma kaptanlığı görevini kusursuz yaptı.Mustafa Hoca ile Muhabbetleri de mÜthiş.

Ekrem,rakip defansın arkasına çok iyi sarkıyorsa sonuca gidemiyor.İnşallah o da olacak zamanla..

Rüştü her maçta mutlaka bir topu göğsünden sektiriyor.Bugünde İbrahim Şahin'in şutunu elinden kaçırdı.Gördüğü sarı karta Hakem Bünyamin haklıydı.

Üzülmez bir hareketiyle bir sonraki hareketi arasında kalite açısından uçurum olan bir oyuncu..Misal rakibinden topu güzelce çalıp hızla rakip sahaya atıyor sonra topu eziyor.
Bugün Sivasspor'u 4'e 1 yakaladığımız Kontra atakta Petkoviç'i çalımlamaYIP terS yöndeki arkadaşlarına geç attığı top da olduğu gibi.Orada İbrahim'in yerinde İsmail olsaydı o pozisyon % 90 goldü..

Uğur ? Üç maçtır üzerine koymaya başladı..Hafif Temposu,sakinliği ile ayağa oynadığı paslar form tutmaya başladığının en büyük kanıtı.

Velhasıl Kelam Bugün en olgun fitbolumuzu oynadık.
Bobo sakatlanmasa ve yan hakem biraz daha düzgün maç yönetse Sivas'tan daha gollü bir galibiyetle dönebilirdik.Rakiplerin döküldüğü bugünlerde şampiyonluk Pusulası tekrar Beşiktaş'ı göstermeye başladı.

1 yorum:

HoolEagle dedi ki...

Bobo bu takımın en kaliteli forvetidir. En kaliteli hücum oyuncusudur. Sonuca yönelik oyuncudur. Her sisteme adapte edilebilir çünkü pozitif futbol oynuyor, futbol üretiyor. Nobre kazmasının, Nihatın milyonlarla euro aldığı yerde küstürülmüştür. Derhal sözleşme yenilenmelidir, barıştırılmalıdır. Sanırım gidecekler listesinden çıkardınız. Benim gidecekler listemde hiç yer almadı. Bobo-Ferrari bu takımın vazgeçilmez oyuncularıdır.