20 Nisan 2009 Pazartesi

Hava topları


Escude Sevilla'nın Ajax'tan transfer ettiği Fransız asıllı defans oyuncusu..
Geçen haftasonu oynanan Valencia-Sevilla maçında soldan gelen ortaya yükseldi ve adeta havada asılı kalarak topu kalecinin solundan 90 tabir edilen yerden ağlara gönderdi.

Valencia-Seviila maçının özetlerini izlerken işte Beşiktaş'taşın eksik yönlerinden bir tanesi de bu dedim..Bizim takımda kafa hakimiyeti olan oyuncu YOK.

Toraman,Zapo,Zan boşuna biz korner atarken rakip ceza sahası içine geliyorlar.
Kafa vuruşlarında etkisiz olduğu dün Toraman'ın ikinci sarı kart pozisyonunda herkes gördü.Kafa Vuramadığı topa ancak idmanda yapılacak laubalilikle eliyle dokunmaya kalktı.Zaten terlik yüzünden kavga çıkaran adamdan akıllı bir hareket beklemek saflık olurdu.

Düne kadar sadece Sivok var diyordum onu da Bursa maçından sonra eledim.Nedense Sivok'un kafa ve ayakla yaptığı vuruşların çoğunluğu kalenin üstünden Avuta çıkıyor.Bursa Maçında da böyle bir kafa vuruşu yaptı..Yandan Avuta çıksa yada kaleci kurtarsa şaşırmayacam adamın her vurduğu top kalenin üsütünden avuta çıkıyor.ÇOk acaip.

Bobo'nun dakika 90.dakika da yaptığı kafa vuruşuna geliyorum.Çuval gibi yükseldi sert gelen topa (Darbeli vurmuş Rıdvan Dilmen'in sözü) kalecinin üzerine düz kafa vuruşu yaptı.Kaleci de Zorlukla da olsa topu çıkardı.Bir Hakan Şükür,Bir Pascal,bir Carew,bir Carlton Cole,Bir les Ferdinand olsaydı yükselirdi havada asılı kalırdı ve kalecinin olmadığı boş köşeye topu gönderir golü yapardı.

Şu kafa topları o kadar önemli ki rakip ceza sahası içine yerden gönderdiğiniz pasın takım arkadaşınızla buluşma olasılığı çok düşük.Oysaki kafa toplarına hakim bir oyuncu havadan sert kavisli bir ortaya kafayı yapıştırıp takımının kaderini değiştirebiliyor.Örnek mi Juve'li Chiellini adam kornerden çok kolay gol atabiliyor.

Bizim takımda kafayle Topu istediği yere gönderen tek oyuncu Nobre..zıplaması zayıf ama kafa tekniği yüksek diğer oyuncumuz ise Delgado..İşte bu ufak farklar şampiyonu belirleyecek.Duran top zaafının had safhada olduğu bir ülkede kafa toplarında etkisizlik sizi bir adım geride bırakır. Batuhan mı dediniz ? Küçük bir çocuğu idare edemeyenler kendini kadro dışı bıraksın.

Hiç yorum yok: