23 Nisan 2009 Perşembe

Denizli'in Meşhur sistemi



Rıdvan Dilmen,Güntekin Onay Yüzdeyüz futbol programlarında Beşiktaş maçlarını değerlendirirken Beşiktaş'ın 4-3-3 oynadığımı üstüne basa basa söylüyorlar ki bu büyük hatadır.Dün İnönü'den canlı yayın yapan NTV Muhabiri ilk defa Beşiktaş'ın 4-1-3-2 sistemiyle sahaya çıktığını söyledi ki Kimselerin Anlayamadığı oyun sistemimiz budur..

Bugün de Mehmet Demirkol Beşiktaş'ın çift çapa oynadığını ama ortadan pozisyon verdiğini yazmış ki sistemin ne olduğunun farkında olmadığını belli etmiş. (İlk okuduğum yazı MEhmet Demirkol'un yazısıydı,Çift çıpa lafını okuyunca tepem attı bu yazıyı yazdım bende)

Durum ŞU:
BEŞİKTAŞ Sahaya Çİft ÖNLİBERO ile ÇIKIYOR AmA görev alanı olarak ÖNLİBERO OYNAYAN TEK OYUNCUSU VAR O DA CİSSE....İŞTE BİZ BU YÜZDEN ORTA GÖBEKTEN GOL POZİSYONU VERİYORUZ...KOCAELİ'DEN YENEN GOL ve DÜN ANKARASPORDAN YEDİĞİMİZ GOLÜN SEBEBİ BUDUR.CİSSE TEK ÇIPADIR:ERNST ortasahada mücadele EDEN OYUNCUDUR,ÇİFT ÇIPA OYNAYAN TAKIM FENeRDİR..SELÇUK-JOSİCO veya DENİZ-SELÇUK...

BUnu oynuyoruz biz:
Ekrem.....Sivok......Toraman.....Üzülmez
.....................Cisse...............................
....Delgado....Ernst.........Yusuf
............Holosko.....BOBO....

Bu sistemde en büyük yük Üzülmez İle Ekrem'in üzerinde,hem 70-80 mt re kanatları kullanıp hücuma destek verecekler hemde defansta bek olarak kademeye girecekler..Delgado ve Yusuf'un defans özellikleri malum..

Ernst'i her maçta görüyorsunu nereye koşacağını şaşırıyor adam..
Bobo,Tello,Delgado,Yusuf'la birlikte ortasahada oynamak kolay mı ?
Bu sistem her oyuncuyu mevkisinde tek bırakır..Çok efor sarfetmeyi gerektirir.
Bu sistem rakip takımlar için bulunmaz fırsattır.Hata yapan BEşiktaş'lının kademesine girecek sistem gereği oyuncu yoktur.

Bu sistem Futbolu 70-80 mtre de oynamayı gerektirir.Bu hem efor kaybına yol açar,hemde pas trafiğinin olumsuz etkilenmesine.Bu sistemin Benzerini BArcelona oynar..70-80 mtre de bilerek top oynar..Rakip takımı bu geniş alanda yaptığı paslarla öyle bir açarki bir anda karşı takımı 4'lük yapar.Zavallı rakip takımda pas yüzdeki yüksek BArca'dan top çalabilmek için çok geniş alanda yorulur ve yavaş yavaş gömülür.

BEşiktaş'ımızın kaliteli futbolculara sahip olmamasından dolayı bu sistem koşmayı bıraktığımız anda başımıza iş açar..Örnek:Bursa maçının ilk yarısı..

Sistemin çağdışı olduğunu yazdım kaç defa,en doğru sistemi Zico'lu Fener,Lucescu'lu Beşiktaş ve şimdi de Lucescu'dan devşirme sistemle 4-5-1'le Sivas oynamaktadır.Sİvas'ın esas gücü bu sistemdir...Çıkar MEhmet YIldız'ı koy yerine BOBO'yu Sivas sistemi çöker..

Son söz ; EĞER gelecek Sezon Büyüklerden biri ZİCO,PArerra(şu adamın ismi bi türlü öğrenemedim) veye Lucescu'yu takımlarının başına getirirse gelen adam Türkiye ligini kafadan daha ilk yarıda bitirir.

Hiç yorum yok: