27 Mart 2012 Salı

İ.B.Belediye:2 - Beşiktaş:2

Zulümpiyatta,çılgın CarvalhaL'ın fantezilere kurban gittik.

Bir İsmail'sizlik,bir Tanju'suzluk Hoca'yı olmayacak fantezi kaşınmalarına itmiş.

İstikrar abidesi defans tandemini;Egemen'i sol bek'e iterek,Sivok'un yanına kötü topçu Toraman'ı monte ederek bozan CarvalhaL,

93.dakika Egemen'in sol bekte aksadığını,Toraman'ın Sivok'u bozduğunu göremedi.

Yediğimiz ilk gol Toraman'ın hediyesi iken,yediğimiz II.gol Egemen'in yavaşlığından ofsaytı bozup,gene yavaşlığından rakip oyuncuya doğru kademeyi yapamamasının sonucudur.

Egemen'in sol bekte defansif zaafiyet yaratması bir kenara,hücumda sıfır verimle oynaması duble verimsizlikti.

Defansta derinlik yaratma meraklısı Egemen'in yanına aynı zihniyetli Toraman gelince hatlar arası mesafe iyiden iyiye koptu.

Orta alanda saldıracak top arayan,bir topu üç kişiyle preslemeyi ekol edinmiş Belediye karşısında Beşiktaş bölündü,

Pektemek,Simao,Kaplan bir uçta...Veli,Fernandes aradaki mesafenin koşan topçuları....ve bozuk defans tandemi..olarak ortaya hastalıklı bir görüntü çıktı.

Hatlar kopuk olunca Hilbert bile hücuma çıkamadı..

Bu sistemsizlik en iyi adamımız Fernandes'in boşa koşarak,haybeye enerji harcamasına yol açtı.

Maçtan önce Koka yaprağı çiğnediğinden şüphelendiğim Carlos Hoca kafa olarak uçmuş maça başladı,kafa olarak uçmuş halde maçı bitirdi.

Shining in the sun Shineeeee CarvalhaL,içindeki romantizimle altmışların çiçek çocuğu egosunu tatmin amacıyla II.yarının sonlarında Bebe,Mehmet Akyüz,Edu'yu aynı anda sahaya sürerek Nirvana'ya elini öptürmüştür..

Maçın pozisyon analizleri;

Dakika 6.İstanbul belediye bizim sağ bek bölgemizden taç atışı kullanır.Top Toraman'ın arkasına sarkan Webo'ya gelir,Webo topu Holmen'e çıkarır,Holmen'de Efe'yi görür.Efe ceza sahamız yayından topun gelişine şutunu yapıştırır.Top direğin içine çarparak ağlarımızla buluşur. (1-0)

taçtan yenilen gol...Beşiktaş'ın yerleşim sorunlarının had safhaya ulaştığının,Toraman'ın yetersizliğini ortaya koyması bakımından anlayan için derslerle doludur.

golün ardından 12.dakika Belediyespor'un geliştirdiği kontra atakta Holmen 35 mt'reden şansını dener,top gene kalemizi tutar topu Cenk çeler..Veli gördün mü elalem ne şutla çekiyor.
dönen topu ceza sahamız içine dolduran Belediyesporlular'dan Wisca ceza sahamız içinde şutunu çeker,top defansımızdan döner.

15.dakika'da Burak Kaplan'ın nefis ara pasına koşan Veli,tam rakip kaleciyle karşı karşıya kalacakken Efe tarafından yere indirilir.Efe sarı kart görür.
Kazanılan Serbest atışı Simao kötü bir vuruşla auta yollar.

34.dakika'da Toraman defanstan top çıkarayım derken işi eline yüzünü bulaştırıp topu belediyesporLular'a kaptırır.Topu alan Wisca 35 mt'reden şutunu çeker top gene kaleyi tutar ve topu Cenk bu sefer zor çeler.
Veli ağla oğlum !

36.dakika'da gelen golümüz...Belediye kalecisi Oğuzhan oyunu eliyle başlatma amacıyla topu orta alandaki arkadaşına yollamak ister,araya giren Fernandes ayağını uzatarak topu kapar.Topu süren Fernandes Mustafa Pektemek'le verkaça girer,topu tekrar önünde bulduğunda Belediye kalesi önündedir.Ve Fernandes fevkalade bir vuruşla topu ağlara yollar.(1-1) GOLLL
Gol öncesi kalabalık Belediye defansı arasında Pektemek'le Fernandes'in yaptığı verkaç olağan dışıdır.
Golün ardından CavalhaL sempatikçe sevinir :) (Carlos çok büyük Hoca ! biliÇ geliyor biliÇ)

39.dakika'da Webo sağ bek bölgemizden ortalar altı pastan Tom golü atamaz..Kademeye girmekte geç kalan Egemen'in pozisyonun en son sorumlusudur.

43.dakika'da sihirbaz Fernandes,sağ açıktan kopup gelen Hilbert'e nefis bir pas atar.Hilbert ceza sahasına yaklaştığında topu yerden kesip Pektemek'i görür,Pektemek'in vuruşu kaleci Oğuzhan'dan döner.
Belediyesporlular topu kornere gönderir.

Korner'i Fernandes kullanır,zor durumda Pektemek topa kafayı yapıştırır,Kaleci Oğuzhan topu tekrar kornere çeler.

İlk yarı 1-1 sona erer.

49.dakika'da sahne gene uzaylı sihirbaz Fernandes'indir.
Orta alanda topu kapan Fernandes topla rakip yarı alanda biraz alan katettikten sonra topu sol açıktan kaçan Simao'ya çıkarır.Simao topla buluşur buluşmaz tek pasla ceza sahası içinde Pektemek'e topu çıkarır.
Pektemek kötü bir vuruşla golünü atar..(1-2) GOL
Fernandes gol sonrası pek bir gururludur :) Golün ardından CarvalhaL havalara uçar :)

51.dakika Webo bizim sol bek bölgemizden çizgiye kadar inip topu Tom'a çıkarır.Tom'un çok sert şutu yan dikte patlar.CarvalhaL kenarda sahada olup biteni sempatik sempatik izliyordur..

55.dakika SOL BEK bölgemizden bindiren Tom,topu ceza sahamız içinde bomboş pozisyondaki Efe'yle buluşturur.Efe'nin altı pastan vuruşunu Cenk çıkarır.
Gol sol bek bölgemizden geliyorum diye bağırırken CarvalhaL kim bilir ne düşünüyordur.

56.dakika'da kornerden gelen kafa vuruşunu Cenk gene süper bir refleksle çıkarır.

58.dakika'da sağ bek bölgemizden Visca topu ortalar,Webo topu indirir gene beceriksiz Efe golü yapamaz.
CarvalhaL bu aralarda iyicene uçmuştur :)

62.dakika'da kral Fernandes'in kullandığı kornerde,Egemen ön direkte topa kafayı yapıştırır.Kaleci Oğuzhan topu güçlükle çeler.

65.dakika Belediyespor'un kullandığı serbest atış sonrasında top ileri doğru açıldığında Fernandes bir depara kalkar üffffff zannedersin Hüseyin Bolt koşuyor..50 mt depar sonrası rakibinden önce topa yetişen Fernandes rakip ceza sahasına topla yaklaşır,topla sıfıra inmek üzereyken rakibin müdahalesi sonucu top kornere çıkar.
Maçı boşverin bu pozisyonu izleyip izleyip duygulanın....Ben bu pozisyonun ardından gözyaşlarımı tutamayıp tam ağlayacaktım sonra klasiğe dönüp güldüm gene...

69.dakika'da büyük kabiliyet Veli Kavlak orta alanda kazara eseri bir top kapar.Veli topu Pektemek'e çıkarır.Pektemek topla rakip cezasahasına yaklaştığı anda tekrar Veli'yi topla buluşturur,Veli boş kaleye golü atamaz.Atsaydı şaşardım zaten.
Bu pozisyon maçın dönüm anıdır.

70.dakika'da Belediye'nin golü gelir..Belediyesporlular orta alanda top çevirirken ani bir pasla yerleşik Beşiktaş defansının arkasına bir top atarlar.Ofsaytı bozan Egemen'dir.Egemen'in arkasında topla buluşan Efe Egemen'in yanından sıfıra inerek topu bizim arka direğe ortalar,boş pozisyonda Visca golü atar.(2-2) gol
Rahatladın mı Hoca ?

71.dakika'da Pektemek'in getirip Simao'ya servis ettiği topa,Simao kötü bir vuruş yapar.

Ve CarvalhaL'ın komedi oyuncu değişikleri gelir.75.dakika'da Simao çıkar Edu oyuna dahil olur,77.dakika'da sahanın iyilerinden Pektemek çıkar,Bebe oyuna dahil olur.
Bu oyuncu değişikliklerinin yorumunu sonuçlar bölümünde yazdım.

80.dakika'da Edu Bebe'ye 50 mt'lik bir pas atar...Bebe topla rakip ceza sahasına girer,şutunu çeker ancak şut rakip kaleyi tutmaz.

85.dakika'da görünmez oyuncu Burak Kaplan yerini Mehmet Akyüz'e bırakır..yani Carlos Hoca oyunu bir kez daha okur :)

89.dakika'da Visca defans arkamıza atılan uzun bir top sonrası Hilbert'le başbaşa kalır.Hilbert sarı kartı olduğundan Visca'yı serbest bırakır.Visca boş pozisyonda Velivari bir şut çeker top kalemizi tutmaz.

91.dakika'da Tevfik Köse Sivok'u geçtikten sonra harika bir şutla topu kalemize gönderir.Top neyseki kalemizi tutmaz.

Oyuncu Performansları;

Maçın sahanın yıldızı Fernandes bu gece sahada resital verip,döktürdü.
1 gol,4 tane nefis derinlemesine pas,1 tane olağanüstü depar...Youtube'tan Fernandes şovu döndürüp döndürüp izleyin.

Maçın diğer iyisi Pektemek...İlk golde Fernandes'e yaptığı asist olağanüstüdür,attığı golde yaptığı kötü gol vuruşu,gol sevincinin kısa süreli olmasına yol açmıştır.

Maçın bir diğer iyi adamı Ernst...Forvet'le bağı kopan defans hattını tekrar bağlamaya çalışan adamdır.

Defans tandeminde fitbol bilgisi zayıf Toraman'la top oynayan Sivok,azami ölçüde iyi top oynamaya çalışmıştır.

Toraman defans tandeminin en kötüsüydü.Bu akşam bir stoperin yapmaması gereken tüm hataları yaptı.Arkasına bol bol adam kaçırdı,hava toplarını arkaya sektirdi,defanstan top çıkarırken rakibe top kaptırdı.Bu Toraman belasından en kısa sürede kurtulmayı diliyorum.

Sol bek Egemen :) Egemen Trabsonspor'da solbek bölgesinde en az 15 maç oynadı diyen fitbol cahilinin alnını karışlarım.Egemen'i veya Toraman'ı bek bölgesinde kullanmak bir fitbol cinayetidir.
Forumlarda;Beşiktaş taraftarları arasında sağ bek Toraman'lı,sol bek Egemen'li kadro yapanları görmek üzücü.
Egemen'in bugün rakip korner vuruşlarında bol bol adamını kaybetmesi oldukça şaşırtıcıydı.Egemen'in önünde oynayan Simao'nun savunmaya hiç yardım etmeyişini de es geçmeyelim.

Hilbert,uzun mesafede top oynayan Beşiktaş'ta,Hilbert zaman zaman bek bölgesini savunmakta zorlandı.
İleriye nadir çıktığı bir anda Pektemek'e verdiği pas harikaydı.

Veli :) Belediyesporlular'un maç boyu kalemize çektiği şutların tümü çerçeveyi buldu...Veli'nin sezon başından bu yana denediği 300 şuttan bir tanesi kaleyi bulmadı.Bugün gene boş kaleye atamadığı top galibiyetimize mal oldu.Bu adam kabiliyetsizin önde gideni..Sabri Veli'nin yanında Pele kalır.

Burak Kaplan değil süt dökmüş kedi..Bugün oynadı mı oynamadı mı ben fark demedim..tam 85.daika sahada kalması bir CarvalhaL-Koch ayıbıdır.

Cenk'te iyiye gidiş devam ediyor.Bugün çıkardığı üç top büyük kaleci işidir.

Simao bu akşam geniş alanda oynanan oyunun kurbanlarındandır.Hatlar arası mesafe büyüdükçe Simao'nun sahadaki verimi düşüyor.Egemen'in sol bekte yalnız kalması da gene bundandır.

Bebe'nin oyuna girdikten sonra varlık gösterememesi doğal.

Edu ah Hoca ah !

Mehmet Akyüz'ü bir beş dakika izledik,sezon başında yaptığım yorumu tekrarlayayım bu adamın fitbol zekası gelişmiş değil.

Sonuçlar;

1.Bu akşam maçın ardından basın toplantısına katılan bir muhabir olsaydım CarvalhaL'a şu soruları sorardım.
Hocam ! maç öncesinde Belediyespor'u analiz etmeyi denediniz mi ? maç sahada oynanırken maçı izleyebildiniz mi?

Egemen'in sol bekte,Toraman'ın tandemde aksadığını yazımızın en başında irdeledik.

Peki ya maç içi ? Belediyespor ikinci yarının başından 70.dakika'ya kadar sol bek bölgemizden bağıra çağıra gol için gelirken,CarvalhaL hangi akla hizmet oyuna müdahale etmemiştir ?

Ya Hoca ! en azından maçın II.devresinde Ekrem'i sol bek'e sürer,Toraman'ı çıkartır,Egemen'i de tekrar Sivok'un yanında tandeme verip klasiğine dönerdin.

Ya maç içi oyuncu değişiklikleri ? Hakikaten yuh !

Hocam Belediyespor karşısında en etkili atakları kanatlardan geliştirirken Simao'yu oyundan alıp özürlü Edu'yu oyuna sürmek neden ?

Hocam maçın en iyi oyuncularından Pektemek tam gol için kendini bulmuş iken,bu sezon hiç forma giymeyen Bebe'yi oyuna almak niye ?

Burak Kaplan'a 85.dakika sahada göz yummak niye ?

Mehmet Akyüz'e bir şey demiyorum hadi...

Sonuç;Beşiktaş teknik kadrosu Belediye maçıyla iflas etmiştir.

Koch'tan CarvalhaL'e,Carvalhal'den Zafer Hoca'ya,Zafer Hoca'dan Tayfur Havutçu'ya kadar teknik ekible kimin bağlantısı varsa derhal yollar ayrılmalıdır.

Ben Ömrü hayatımda maç içinde bu kadar hata yapan bir teknik ekip daha görmedim.

CarvalhaL kalmalı sebep ? çok sempatik çok yakışıyor Beşiktaşımıza diyenler kendini bir zahmet Sarayburnundan denize atsınlar.

2.Boluspor karşısında yokları oynayan Beşiktaş Belediyespor karşısında neden bu kadar çok pozisyon buldu ?

Pektemek'in ve Fernandes'in sahada ışıldamasının sebepleri arasında oyunun geniş alanda oynanamsı,özellikle maçın ikinci yarısında her iki takımında oyun disiplininden kopmasının da rolü vardır.

Biz Veli Kazmasıyla golü atıp farka gidecekken,onlar golü bulup maçı beraberliğe bağlamışlardır.

3.Fernandes gitmesin :) Tabata,Nobre,Nihat'la fahiş fiyata sözleşme yenilenirken ses etmeyen taraftarın bugün Fernandes gitmesin demeye hakkı yoktur.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Bilic ?

Basar dedi ki...

Yazının sonları çerçeveletip duvara asmalık.

"Fernandes gitmesin :) Tabata,Nobre,Nihat'la fahiş fiyata sözleşme yenilenirken ses etmeyen taraftarın bugün Fernandes gitmesin demeye hakkı yoktur."

(Fernandes'e 17 milyon veriyorlarsa derhal satılsın. Adam yoklukta parlayan bir güneş gibi. Ona da yazık)

(Dün Tabata,Nobre,Nihat'a para verenler bugün Edu, Bebe, Sidnei, Aurello ve Rüştü'yü tüm yıl boyunca beslediler! Alves'e kamyonla bonservis verip paf takımına transfer ettiler. Bu da yazına ilavedir.)

"Koch'tan CarvalhaL'e, Carvalhal'den Zafer Hoca'ya,Zafer Hoca'dan Tayfur Havutçu'ya kadar teknik ekible kimin bağlantısı varsa derhal yollar ayrılmalıdır." (Koch kondüsyoner olarak kalabilir aslında ama sanırım kendisini kondüsyoner olarak görmüyor)

JANiTSCHAR dedi ki...

biliç geliyor biliç geliyor derken dalga geçtim biraz...

JANiTSCHAR dedi ki...

Basar,

Akıl hastanesinden seçilecek üç beş deli bile dün Beşiktaş teknik ekibinden daha iyi yönetirdi takımı...

Ben hayatımda böyle bir şey görmedim.

Koch yardımcı Hoca gibi görüyor kendini..

Tayfur Hoca takımın teknik direktörü olarak görüyor kendini..

CarvalhaL'de uzaktan sempatik görüyor kendini..

Teknik heyet olmuş Aşure..

benim Hoca adayım Capello o olmadı Lippi o olmadı Ancelotti,o da olmadı Bünyamin Gezer

yardımcı Hoca adayımda Veli Kavlak..

tırlattım iyicene..

JANiTSCHAR dedi ki...

BAsar,

o zaman ben o lafı bir twitleyim...