2 Aralık 2011 Cuma

Maccabi Tel Aviv:2 - Beşiktaş:3


Deve Upson 27.dakika'da kendi kalesine attığı golle rakibimiz Dinamo'yu 0-1 öne geçirdiğinde,Maccabi deplasmanında Beşiktaş hafiften sallanıyordu.

Tel Aviv'de ilk yarı biterken skor bir anda Q7 ile 0-1 oldu.Maçın ikinci yarısı başlar başlamaz da duran toptan Toraman skoru 0-2'ye taşıdı.

Hob'baaaa maç bir anda galibiyet yoluna girdi,takımca rahatladık.

Bu anlarda enerji dolu ısırgan Maccabi 0-2'den sonra maça iyiden iyiye asılmaya başlarken,son Trabzonspor maçının ağırlığı da iyiden iyiye Beşiktaş'ın üstüne çöküyordu..

Maccabi 59.dakika'da skoru 1-2'e getirince CarvalhaL orta sahaya takviye niteliğinde Ekrem-Veli değişikliğine gitti.

Bu değişikliği beğenmediyseniz ya da CarvalhaL maç öncesi ilk On bir de revizyona gitmeliydi diyorsanız.

Orada durun ilk On bir'in yanındaki yedeklere bir göz atın;

Rüştü,Sidnei,Alves,Atınç,Veli,Holosko,Pektemek

Siz Hoca olsaydınız,Maccabi maçı öncesinde ilk On bir de revizyona mı gitmeyi tercih ederdiniz yoksa Trabzon maçının kazanan On birini bozmayıp Maccabi maçına da aynı On bir le mi çıkardınız ?

Kadro yukarıda...VE yukarı da ki tablonun bize söylediği CarvalhaL'ın elinde pek fazla seçeneği olmadığıdır.
 
Siz tüm bunları maç analizi yapmak için yazdığımı sanıyorsanız yanılıyorsunuz :) Hayır sevgili kitlem tüm bunları kendimi övmeye,en sevdiğim laf ''Ben Söylemiştim'' demeye yol olsun diye anlattım :)

Sezon başında transferini çok istediğim iki topçu vardı bir tanesi Ceyhun Gülselam diğeri de Barış Özbek'ti.

İkisi de olmadı...Üstüne Fink hangi akla hizmetse Samsun'a gönderildi.

Çağın fitbolunda orta sahaların gladyatör topçuları en çok yıpranan sınıf..Aurelio,Necip bu çarpışmaların bugünün gazileri.

Demem o ki Beşiktaş kadrosu sezon başında düzgün yapılandırılsa ve bu gece kadroda Fink,Ceyhun,Barış Özbek gibi savaşkan topçular olsaydı,Beşiktaş Maccabi deplasmanında sallanıp durmazdı ve Süper Şike Ligi'n de Gençlerbirliği faciasını yaşamazdı.

Sakın bana kariyerinde üst düzey maçı olmayan Alves ilk on bire alınabilirdi demeyin.

CarvalhaL'ın elinde orta saha seçeneği yoktu fakat aynı CarvalhaL leblebi gibi gol kaçıran Almeida'ya nasıl 90 dakika dayandı ?

Bence CarvalhaL'ın Almeida'yı oyundan almaya cesareti yetmedi.

90.dakika'da Fernanades'in yerine Holosko oyuna dahil olurken Holosko'nun moralinin yerlerde süründüğü anlamak için sadece surat ifadesine bakmak yeterli olacaktır.

Trabzon maçının top takipçisi,penaltı yaratıcısı Pektemek'in Holosko oyuna alınırken kenarda kalması bence isabetli karardır.

Ne yani Pektemek'te Q7'nin yerine mi oyuna girmeliydi ? O vakit 90+2'de golü kim atacaktı :)

Beşiktaş Maccabi karşısında top çıkarmakta zorlandı.

Toraman-Sivok-Egemen üçlüsünden ayağı top yapan en tek adam Sivok'tur.

Toraman ve Egemen'in dar alanda paslaşma yeteneği zayıf...Tek adam Sivok'la da geriden oyun başlatılmaz.

Bu durumda Fernandes mi geriye top alsın ? Ona da çağ dışılık denir...

O vakit sezon başında Orta saha planlamanı iyi yapacaksın.Bonservisi elinde olan Alamanya patentli Milli takıma kadar yükselmiş Ceyhun Gülselam'ı Aurelio'nun yaşını göz önünde tutup kadrona katacaksın.

Böylesine zor günlerde de kullanacaksın.

Beşiktaş Maccabi karşısında bile oyuna hakim olamadı.

Hep aynı noktalar üzerinde dolaşıp duruyoruz.Beşiktaş'ın,Fenerbahçe gibi belirli bir oyun karakteri yok

Fenerbahçe'nin maç zora girdiğinde oyuna tutunabilme planı ayağa pastır.

Fener bunu taaaaa Pereira Dönemi'nden beri yapmaya çalışıyor.

Beşiktaş ise maç içinde durmaksızın sabırsızca ileri oynuyor.Topun kıymetini hiç bilmeyip,top kaybedildiğinde topun peşinden deliler gibi koşup haybeye yani boşa enerji harcıyor.

Enerjisi bittiğinde ne oluyor ? Ceza sahasına kadar çekilip,rakip Maccabi bile olsa oyunun kontrolünü rakibine kaptırıyor.

CarvalhaL bu duruma bir çare bulsun :) CarvalhaL'ın çapı maalesef Beşiktaş'a bu fitbolu oynatmaya yetiyor.

Hoca'dan daha fazlasını beklemek saflıktır.

Sallanıp kazandığımız maçlarla Beşiktaş Süper Şike Ligin'de zirveye yaklamış,UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmanın eşiğine gelmiş.

Bu da Carvalhal'a yetip artıyor.

Hatta,bu orta saha kıtlığında CarvalhaL'a Toraman doğrusundan ötürü teşekkür bile edilmeli..

Fitbol Feylesofu Denizli olsaydı defans tandemini bozar,Orta saha'da Sivok'u oynatırdı :)

Ara sıra halimize şükretmekte iyidir.

Maccabi serüveni az daha Sanlı Kaptan'ın meşhur Avrupa Kupası hikayelerinden birine benzeyecekti. 

Q7 buna izin vermedi.

Q7'nin Trabzon maçıyla başlayan tek Santrafor Almeida'ya yakın oynama durumu hem takım savunmasını rahatlatıyor hem de Beşiktaş'a gol yollarını açıyor.

Gole küs Q7'nin iki maçtır gol bulmasının sebepleri bunlardır.

Simao'nun sakatlığı da bazı zamanlar takım yararına sonuçlar doğurabiliyor.

Şunu da şimdiden söyleyelim;Simao iyileşip döndüğünde,Q7 gene kanada yakın oynamaya başlarsa,Q7 verimsiz günlerine geri döner.

Q7'nin bu gece attığı iki golde topla nerede buluştuğu hiç unutulmamalıdır.

Yayın civarından sağ ayağına oturan Ernst'in pasıyla gelen ilk gol ve gene yay civarında topla slalom yapıp Maccabi defansını yerlerde süründüren II. Q7 golü..

Yay diyoruz Yay..Rakip ceza sahası Yay civarı diyoruz..Yay..Mesela benim Burçum yay yükselenim de yay konuyla ne alakası varsa :(

Diğer oyuncuların performansları;

Hilbert maç boyu kaç tane kademeye girdiğini ben sayamadım.Bazen İsmail'in bile açığını kapattı.Maçlar geçtikçe fizik gücü deliren bir oyuncu.Hep söylerim has adamımdır diye.Her platformda ki Beşiktaş yazarının kendisini bir türlü keşfedememesine hep şaşarım. Hilbert Q7'den sonra maçın adamıdır..

İsmaiL bir pozisyonda Maccabi'li oyuncu sol bek bölgemizde sıfırda topla buluşur.İsmail ise kendi sorumluluğunda ki bölgede bulunan rakibin önünü kapatmaya aheste aheste giderek beni delirtir.İsmaiL'i öve öve bitiremiyoruz fakat maç içinde bazen öyle işler yapıyor ki inanılacak gibi değil.Gene de Türkiye'nin en iyi sol beki.

Egemen hücuma çıkarken geriden oyun kurmaya çalıştığımız anlarda topu ayağına aldığında hep yanlış pas verecek diye heyecanlandım.Bugün önünde Toraman oynadığından oyun kurmada genellikle uzun top tercihi yaptı.

Sivok Beşiktaş defansının temel direği.Onsuz Beşiktaş defansı olmaz.

Toraman'ı Trabzon maçında kafası önde olduğu halde topla ileriye çıkmadığı için övmüştük.Bu gece o hatayı bir kere yaptı.Bunun dışında basit oynadı ve bir Maccabi atağında golü ince bir kafa vuruşuyla önledi.Attığı gol Beşiktaş'a soluk aldıran nefis bir kafa golüydü.

Fernandes yanında kendi gibi ayağa pas oynamayı bilmeyen adamlar olunca ya yanlamasına çalım atıyor ya da top kaybı..İlk Gol de Ernst'te attığı uzun pas müthişti.II.golde gene korner yeteneğini konuşturup Toraman'a golü attırdı.

Ernst eski Ernst değil.Evet değil.İyi de adam hangi maçta nereye koşacağını şaşırıyor.İlk golde inançla attığı depar ve Q7'ye yaptığı asist olağan dışıdır.

Ekrem tam formuna kavuştuğunda sağ bekte görev almayıpta sol veya sağ açıkta görev alırsa takıma çok yararlı olur.

Almeida formsuz...Sakatlıktan sahaya ürkek döndüğü kafa toplarında ki anti-yırtıcı halinden belli..Kaçırdığı gollerle Güntekin'i delirtti.Bugün 90 dakika sahada kalması büyük ayıptı da 90+2'de Q7'ye pası veren gene Almeida idi.İstikrarsız Almeida'yı bugün satış listesine koysan anında satılır.Çünkü dünyada bu tip Santrafor pek yok.

Cenk yediği ilk golde hava topuna hatalı çıktı,yediği II.golde ki şutu çıkarmalıydı.Büyük takım kalecisine yakışmayan iki hatalı golle maçı tehlikeye soktu.

Alves son saniye de oyuna girerken yaptığı koşuyu çok beğendim :) 3,5 Milyon Avroluk koşu hem de yarısına

Veli Koşucu Germen,ayağa pasçı Fernandes'le uyumsuz..

Sonuç;
..CarvahaL'la gittiği yere kadar..
  Blogta CarvalhaL'ı paketleyip göndermişken Carlos Hoca emin adımlarla hedefine doğru ilerliyor.

..Grupta Dinamo Kiew'in 3 puan önünde yer alan Beşiktaş son maçında Stoke'la berabere kaldığında bir üst tura yükseliyor.Beşiktaş'ın Stoke yenilmesi halinde Beşiktaş'la Dinamo arasında Beşiktaş lehine olan +4'lük gol averajı devreye giriyor.

Kazmalardan kurulu Anti fitbol takımı Stoke City'den açıkcası çok korkuyorum.

Umarım son maçta başımıza bir iş gelmez.

Hiç yorum yok: