16 Ocak 2012 Pazartesi

Beşiktaş:3 - Bursaspor:1


CarvalhaL geçmişten ders çıkaran bir Hoca olduğunu,bu gece bir kez gösterdi.

Son oynadığımız Antep Belediyespor maçı,CarvalhaL için iyi bir hazırlık maçı olmuş.

Antep Belediyespor maçında ortaya çıkan arızaların sorumlusu fitbolcular bu gece yedekti.

Torpilli dediğimiz kayıp adam Simao'nun yerine,sol açıkta Veli'ye forma verilmişti.

Sivok'un beklenmedik sakatlığında,tandemde forma alması muhtemel ağır çıpa Sidnei'n yerine ise Toraman formayı kapmıştı.

Hatta daha ileri gidilerek Genç Cenk yerine Tecrübe (Rüştü) tercihi yapılmıştı. 

Böylelikle eldeki malzemeden en iyi on bir sahaya sürülmüştü.
Maçın önemli pozisyonları;

2.dakika'da Ekrem'in gelişigüzel vurduğu topu Almeida rakip ceza sahasının önünde kafayla Edu'ya indirir.Edu sol ayağına gelen topu yayın içinden gol yapamaz.

7.dakika'da Necip ısrarla preslediği topu,rakibin ayağından kapar,sağ ayağıyla ceza sahası içinde bekleyen Almeida'ya postalar.Almeida doğru yere koşu yapar ve topu kafayla ağlarla buluşturur.1-0 GOLLLLLL
Golün ardından Necip tebrikleri kabul eder.

8.dakika'da Sestak'ın yerden pasına Turgay altı pastan gol yapamaz.Yüzde bir milyonluk gol pozisyonudur.

16.dakika'da Ekrem'in uzun pasını Almeida yayın önünde göğsüyle Veli'ye indirir.Veli hayatının şutunu çeker,hayret edilecek şekilde şut kaleyi bulsa da topu kaleci Carson çıkarır.  

19.dakika'da Almeida'yla başlayan Kontra atağımız Fernandes'in pasıyla Edu'yla noktalanır.Edu sol açıkta bomboş pozisyondayken topla buluşur şutunu çeker.Top kaleyi tutmaz.
(Edu'nun Veli'yle kanat değiştirdiği anlardan biridir)

20.dakika'da Ekrem sağ açıkta hızla ileriye çıkan Necip'i topla buluşturur.Necip rakip cezasahası içine yaklaştığında topu bekletmeden,cezasahası içine koşu yapan Fernandes'le topu buluşturmaya çalıştırır.Altı pastan Bursa savunması topu kornere atar. 

22.dakika çok enteresan bir pozisyon yaşandı.İsmaiL'in uzun pasını Bursa savunması bilinçsizce çıkarır,rakip ceza sahası yayı üzerinde topu Toraman Egemen'e indirir,Egemen topu kafayla Almeida'ya çıkarır.Almeida topu tekrar Egemen'e indirdiğinde,Egemen kaleci Carson'la karşı karşıya kalır.Egemen'in gol vuruşunu kaleci Carson çıkarır.
Maçın kopma anıdır.

35.dakika'da İsmaiL orta sahada markaj altındaki Fernandes'e sert bir pas verir.Fernandes bu pası kontrolsüzce iade eder.Top İsmaiL ulaşmaz Turgay tarafından kapılır.Hızla topla ilerleyen Turgay  solundaki N'Diaye'ya topu çıkarır.N'diaye'de soldan demarke koşu yapana Batalla'yı topla buluşturur.Batalla tek vuruşla golü atar.1-1
Golde Fernandes'in rakibe verdiği hatalı pas klasına yakışmaz.

Ah ulen golü yedik.Gül gibi maçı zora soktuk derken 38.dakika'da Beşiktaş'ın golü gelir.
Ernst'in uzun pasında Edu rakip ceza sahasının sol çaprazında topla buluşur.Yapabildiği en iyi vuruşu sol ayağıyla yapar ve muhteşem bir gol atar.2-1 GOLLLLLL Koyduk mu ?

Ve Meşhur 45.dakika :) Hakan ceza sahamıza yaklaşırken topu ortalar Sestak bomboş pozisyonda zayıf bir kafa vuruşu yapar.Top Rüştü'nün üzerine gelir,Rüştü topu kontrol ettikten sonra topu içeri alır.Saliseler içinde gelişen pozisyonu hakem süzemez ama pozisyon goldür.
Bazı işgüzar web siteleri de maçın bitmesini beklemeden bu pozisyonu manşetlere taşır.

II.yarıya Beşiktaş oyuncu değiştirmeden başlar.

49.dakika'da Vederson'un kullandığı serbest atışta Toraman'ın kontrolünde olması gereken Bursa'lı İbrahim az kalsın gelen topa kafayı yapıştırıyordu.
Ah Toraman ah !

62.dakika'da Sestak ceza sahamız içinde sağdan yerden bir vuruşla ağlarımızı görmek ister.Yüzde yüzlük gollük şutu Rüştü çeler.Bursalılar üzülür :( Beter olun..

Bu dakikalarda Bursa'nın cılız atakları vardır ve Beşiktaş oyunda hiç yoktur.

CarvalhaL takımı biraz öne taşımak için oyuncu değişikliğine gider.72.dakika'da sakatlanan Necip'in yerine oyuna Sİmao dahil olur.Bana göre son derece hatalı bir değişikliktir.Simao oyuna girdikten sahada bir şey değişmez.

Sahada bir şeylerin değiştirmek için Mustafa 80.dakika'da Edu'nun yerine oyuna dahil olur..Bu değişiklikten önce ise Bekir Ozan'la Bursa gene net bir gol pozisyonundan yararlanamaz.

82.dakika'da Mustafa Beşiktaş'ı rahatlatan golü atar.
Mustafa topu sol açık bölgesinde aldıktan sonra topu Fernandes'e bırakır.Fernandes arka direkte bekleyen Almeida'nın kafasına topu kondurur.Almeida kafa vuruşu kale direğinden döner.Almeida o hızla oyun sahası dışına çıkıp reklam panolarına bindirir.Dönen topu Simao altı pastaki Mustafa'ya hafifçe verir.Mustafa gelen topa körlemesine bir vuruş yapmaz.Önce bir Fake'le rakibini yanıltır sona öldürücü plasesini yapar.Rakibe çarpan top ağlarla buluşur.GOLLLLL 3-1 maç resmen olmasa da fiilen biter.

92.dakika'da Ernst'in uzun pasında topla buluşan Ekrem kaleci Carson'la baş başa kalsa da gene golünü atamaz.Beceriksizlik ne diyelim. 

Oyuncu Performansları;

Maçın yıldızı 72.dakika'da sakatlanıp oyundan çıkan Necip'tir.
Yoktan var ettiği golle bize galibiyetin yolunu açmıştır.Oyunun ilerleyen bölümlerinde Necip'in orta sahaya kattığı enerji ŞıvanŞıteiger cinsi rakibi ezen niteliktedir.

Maçın görev adamı Ernst'tir.90 dakika sekmeyen bir disiplin ve ciddiyetle oyunu tamamlamıştır.Edu'ya yaptığı asist gole dönüşürken,kazma Ekrem'e yaptığı asist mundar olmuştur.Maçta gördüğü sarı kart hakemin önceki pozisyonu süzememesinden kaynaklanmıştır.

Almeida santrafor görevini kusursuzca yapmıştır.Edu ve Egemen'e indirdiği toplar gol pozisyonuna,Veli'ye indirdiği top Carson'u zora düşüren bir şuta yol açmıştır.
Attığı gol atması lazım gelen bir goldür.Altı pastan kale direğine nişanladığı top onun istikrarsız santrafor niteliğini anlatan bir pozisyondur.  
Oyundan düştüğü anlar aslında Forvetle Orta saha hatlarının mesafece açıldığı anlardır.Edu yerine Pektemek'in oyuna girmesi Almeida'Yı tekrar canlandırmıştır.

Ekrem 92.dakika kaçırdığı gol dışında hücum bölgesinde pek görülmemiştir.Savunduğu kanatta Hilbert'i aratmaktadır.

İsmaiL iki kritik müdahale ile rakibin olası golünü önlemiştir.Çok mücadele etmesine rağmen verimini oyunun can alıcı bölgesine yani rakip ceza sahası civarına taşımasını öğrenmelidir.

Veli maça sol açıkta başladı maçı orta sahada bitirdi.İyiniyetli mücadeleci enerjik hepsine tamam da Veli sahada Fernandes'i tamamlayamıyor.

Edu en iyi yaptığı şey sol açık bölgesinden sol ayağıyla yaptığı vuruş.Bu vuruşla bu gece takımının ikinci golünü atmıştır.Yaptığı en iyi şey üstüne yoğunlaşması ve pozisyonlarda aklını sahaya yansıtması güzel işlerdendir.
Mustafa'nın Edu'dan öğreneceği şey uzak forvet rolüdür.

O kadar Kontra atak pozisyonu yakalıyoruz ama bir türlü bunları gol yapamıyoruz.Sizce neden ?

Egemen :) 28.dakika'da sarı kartı yediğinde Antalyaspor maçında cezalı duruma düştü.Sarı kartı gördüğü anda çok üzülüp yerleri dövdü.İşte takımı sahiplenmiş ve her daim oynamak isteyen muhteşem bir karakter.

Egemen sahada sarı kart için dövünürken bazı Beyzadeler hırsızlarca soyulup,kafasına saç ektiriyor.Taraftarın ahı tutmaya görsün.

Toraman her şeyi yarım yapan oyuncu...Egemen'i de bu gece hasta etti.Egemen sahada Toraman'ı uyarmak zorunda kaldı.Antalya maçında gene Toraman'a talim.

Rüştü rakipten baskı yediğimiz anlarda profesyonelliğe yatıp sakatlık tiyatroları işlerine girdi.Oyunu soğutmayı başardığı anlarda Ertuğrul Sağlam kenarda çıldırıyordu.Rüştü bu gece iki net gol topu çıkardı bir tane net gol topunu içeri aldı.Arada olur öyle hatalar :)

Fernandes önceki maçlara göre biraz düşüş içerisinde.Bursa'nın attığı tek golde kaptırdığı topu,Üçüncü golde Almeida'nın kafasına yaptığı ortayla ve 92.dakika'da Ernst'in uzun pasının üzerinden atlayıp Ekrem'i gol pozisyonuna sokmasıyla telafi etti.

Simao sonradan oyuna girdi,Pektemek'e II.golde asisti yaptı.Simao bu haliyle takımının üzerinde bir yüktür.

Sidnei,Almeida'nın yerine oyuna girdi defans hattını birbirine kattı.Carvalhal'In hatalı bir değişikliği daha.

Pektemek'ten aşağıda bol bol bahsettim.


Sonuçlar;
1.-aslında bu yazının başlığı Genç Mustafa olacaktı fakat Rıdvan'ın bu konuya değinmesiyle bizim başlığın herhangi bir esprisi kalmadı :)

Carvalhal maçın 72.dakika'sın da Necip yerine bitik Simao'yu oyuna alarak ülke fitbolunda eskiyen Genç Semih tartışması yerine,Genç Mustafa tartışmasını kazandırmayı başardı.

Yılların Genç Semih gerçeğini görmezden gelip Bienvenü hamlesine yönelen Aykut Kocaman nihayet bu sezon Semih'i bitirdi.

Semih bu sezon çok kötü ! Hadi ya neden acaba ? 

Genç Semih'in başına gelenler,genç Mustafa'nın da başına gelmek üzere...

Mustafa saha içinde 4-3-3'ün istediği uzak forvet rolünü bir türlü oynayamıyor.Bu yüzdende hep İlk on bir dışı kalıyor.

Pektemek'in oynayabileceğini düşündüğüm diğer bölge Santrafor arkası yani Elmander arkası Baros rolü..İyi de Beşiktaş 4-4-2 değil 4-4-3 oynuyor.Formasyonu değiştirsek mi ? 

Güntekin bu gece Mustafa Santrafor oynamalı falan dedi :) Geçen günde aynı şeyleri Turgay Demir söyledi :)

Sakın ha bunları takılıp kalmayın.

Pektemek'in Samsun maçında verimsizce santrafor oynadığını hatırlayın.

2.Bir kısım Beşiktaş taraftarı rüzgarın önündeki yaprak gibi maç sonuçlarına göre savrulup duruyor.
Gün olur Necip kötü oynar Necip gönderilir.
Gün olur Almeida gol atamaz Almeida gönderilir.
Gün olur Q7 kötü oynar Q7 gönderilir.

Necip'ten bir şey olmaz.Necip büyük fitbolcu kumaşı taşımıyor dediğiniz has Beşiktaş'ın çocuğu bu gece sahada harika işler yaptı.Niye Çünkü Ernst'le birlikte oynadı...

Almeida Santrafor bölgesinde sistemi,Edu oyundan düşüp,Veli geriye çekilip defansına yardım edinceye yani ileri uçta yalnız kalıncaya kadar işletti.Pektemek oyuna girdiğinde Almeida kaldığı yerden devam etti.

Basın zaten bize düşman sizlerde olur olmaz yorumlarla eşşeğin aklına karpuz kabuğunu düşürüyorsunuz.

Biraz daha dikkat.

3.Sivok maç öncesi sakatlandı.
Necip maç içinde sakatlandı bileği balon gibi şişti,muhtemelen önümüzdeki Lig maçında forma giyemeyecek.
Egemen bu gece sarı kart cezalısı durumuna düştü.
Aurelio play offlara kadar yok.
Hilbertsizlik malumunuz.
Tüm bu gelişmeler yakın gelecekteki maçları bizim aleyhimize etkileyecektir.
O günlerde bu kötü şartları görmeyip,olası kötü sonuçlarda şu topçu gitsin,bu topçu kalsın tartışmalarına girilmemelidir.
Yani Ekrem'le,Toraman'la gittiği yere kadar.  
Necip'in sakatlanmasıyla Fink hamlesi artık şart olmuştur.

4.Galatasaray liderlikte almış başını gidiyor.Şike davasından ötürü Fener'in büyük ihtimal katılamayacağı Play-off'lara Galatasaray Beşiktaş'ın 10 puan önünde girebilir.
Yani demem o ki Play Oflar başladığında şampiyon aşağı yukarı belli olacaktır.
Beşiktaş'In düşüşe geçmesini beklediğim önümüzdeki günlerde biraz daha sakin olmanız ümidiyle bunları yazıyorum.

5.ErtuğruL Sağlam Sivok'un olmadığı bu gece,Fernandes'in duran toplarına Vederson'la çok iyi önlem almış.Koy topun rotasına Vederson'u,Vederson topu kessin.   
Bursa ne yaparsa yapsın bir türlü küçük takımlıktan kurtulamıyor.Ertuğrul Sağlam'da takımına iddialı top oynatmakta ısrarcı garip :)
  

4 yorum:

tannhauser dedi ki...

üstat, tamam basının gazına gelip almeida'yı yemeyelim ama saç ektirme, soyulma muhabbetiyle de q7'yi yemeyelim. onlar da bizim basının muhabbetleri. orada ne yaptığını bilmiyoruz. bana sorarsan, yönetim yönetim olacak, taviz vermeyecek. burada güvendiği doktorlar eşliğinde tedavisini yaptıracak. ancak oraya gitmiş, bizim kerameti kendinden menkul basın saç ektiriyor diye manşet atıyor. e zaten oradaysa ektirsin. ya da tedavisi burada sürerken de ektirebilir. ne var bunda?! ardından soyulma meselesi. alt metninde, geceleri artık nerede geziyorsa, adamın önünü kesiyorlar, soyuyorlar. ya millet onu beklerken o eğlencede, şurada burada. e bu adam çingene. yanlış anlaşılmalara mahal vermek istemem ama çingene mahallelerinin birer getto olduğu, gettoların da, sosyolojik bir gerçej olarak, suç oranın yüksek olduğu mekanlar olduğu apaçık ortada. mahallesine gitmiştir, bir iki zibidi de bu haltı yemiştir. büyütülecek, adamı aforoz etmeye kadar gidecek ne var? gs'li arda türkiye'ye geldiğinde bayrampaşa'da arkadaşlarıyla takılsa, kendini bozmuyor, nereden geldiğini unutmuyor filan denir. beşiktaş'ın futbolcusu olunca böyle yazıyorlar. her iki haber de gerçek olsalar bile veriliş şekilleriyle beşiktaş'a zarar verme amacı taşıyor. bu tuzaklara biz bari düşmeyelim.

JANiTSCHAR dedi ki...

doğru ve güzel yazmışsın Dude..

Basar dedi ki...

Kardeş, azılı bir Almeida karşıtı olarak ilk defa performansını beğendim. Gol attığı için değil, vurdumduymaz, çabasız, ruhsuz hayaletten eser olmamasından dolayı beğendim.

Önümüzdeki 4 hafta bireysel performanlara çok ihtiyacımız olacak. Bence mümkünse Türkiye kupasını elden çıkartmakta fayda var. Hedef Lig ve Avrupa olmalı.


Sen Fink fikrin aklıma yatmaya başladı. Holosko'yu da hoş tutmakta fayda var. Beğenmesekte sonradan girip oyuna etki edebilecek enerjiye sahip bir arkadaş.

Hele şu Antalya maçını kayıpsız atlatalım da sonra gerisi gelir!

JANiTSCHAR dedi ki...

Başar kardeş,

Kadrodaki eksiklikleri düşündüğümde
ben,önümüzde ki maçlarda Beşiktaş'ın bol bol berabere kalacağını düşünüyorum.

Kaderimizi duran toplardaki süpriz golcüler belirleyecek.