17 Ekim 2012 Çarşamba

Trabzon maçı öncesi Beşiktaş


Beşiktaş'ın omurgası hasta.

Macaristan'a karşı Abdullah Avcı'nın ilk on birini tahtaya yazar isek,dün geceki ilk on birin omurgasının da ileri derece de rahatsız olduğu görülecektir. 

Ön Liberosuz bir on birde,Ön libero görevi Emre'ye verilmiş...

Emre'nin yanındaki iki beyzade Nuri ve Mehmet Ekici ofansif anlamda topla insiyatif alma işlerine pek girmeyince geriden oyun kurma topu rakip ceza sahasına taşıma işlerinin tümü Emre'nin üzerine yıkıldı.(bizdeki Fernandes gibi)

Macaristan golü yiyip üzerimize çullanmaya başladığı anlarda defansif olarak en çok gediği,defansımızın önündeki koca alandan verdik.(koskocaman diktörtgen içine aldığım bölge)

ÇÜNKÜ takımda bir ÖN LİBERO yoktu,ÇÜNKÜ takımın Omurgası Arızalı olarak sahaya sürülmüştü.

ÇÜNKÜ kendilerini forvet olarak gören Nuri-Mehmet Ekici ikilisinin DNA'larında orta alana defansif anlamda yardımcı olma gibi bir düşünce yoktu..

böyle bir ortamda Macarlar akın akın üstümüze gelirken çağın fitbolunun reddettiği Egemen'se fitbol hayatının en kötü günlerinden birini yaşıyordu..

Skor 1-1'e taşınıp maç devre arasına gittiğinde,ben Türkiye'de en beğendiğim teknik adam Abdullah Avcı'dan saha içindeki bu arızayı görüp Nuri-Mehmet İkilisinden birini kenara alıp,orta alana bir Defansif orta saha elemanı sürüp,Emre'yi biraz daha öne çıkarıp,takımımızın saha içindeki etkinliğini artırmasını bekliyordum..

hatta bu beklentimi maçın devre arasında Twitter'dan belirtmiştim..

Abdullah Avcı ise saha içindeki arızayı çözemeyip II.yarının başında Aydın-Tınay değişikliğine giderek resmen intihar etti.

Macarlar saha içinde devam eden omurga rahatsızlığımızdan pek güzel yararlanıp 2 gol bulunca maçta bitti...

Dün gece ve bugün okuduğum kadarıyla fitbol yorumcularımızdan hiçbiri yukarıda anlattığım Omurga Rahatsızlığına değinmemiş..

Aga bu nedir ? diye soran sormayınca bende sinirlenip bu yazıyı kaleme aldım..

Diyelim ki kendinizi fitboldan bihaber,öküz ve mal olarak hissediyorsunuz..

Fitbol konusunda güvendiğiniz fitbol yazarları var ve onlar ne derse onların dediklerine itibar edip sorgusuz sualsiz inanıyorsunuz...

çaresizsiniz çünkü...ve üstüne yetmezmiş gibi,bu üstün fitbol ulemalarının düşüncelerini kendi düşünceniz miş gibi Bloglarda,Forumlarda yazıp çeşitli tartışmalardan galip çıkma uğraşı içindesindesiniz.. 

Üzülme kardeşim,bu problemin bir çözümü var..Bak Lucescu yıllar önce Beşiktaş'a nasıl bir omurga kurmuş.

Bir şey bilmiyorsan bu omurgayı şablon olarak kullanıp saha içindeki arızaları en azından ucundan görebilirsin.. 

bir ön liberonun varlığı sahada bir kaleci,bir stoper kadar,ELZEMDİR..

Real Madrid'in El Galactikos döneminde şımarıklıktan Makalele'yi gönderip orta alanda yarattığı omurga arızasıyla başarı sağlayamaması bu duruma iyi bir örnektir.

Şimdilerde geçmişten dersini almış Real Madrid'in orta alanında gösterişsiz Khedira oynuyor,yanında gene defansif yönü kuvvetli Alonso var..

defansif özellikleri üst düzey bu oyuncuların bile yetmediğine inanan Mourinho'nun bir El Classico'da Pepe'ye nasıl orta alanda görev verdiğini hatırlayınız. 

Fitbol asla omurga arızasını kaldırmaz anında cezayı keser.

Fenerbahçe deplasmanda Mönchengladbach'ı SIFIR omurga rahatsızlığı sebebiyle bozguna uğratmıştır.

Mönchengladbach maçı öncesinde benim Fenerbahçe'den umudum yoktu,Aykut Kocaman'dan Baroni hamlesini de beklemiyordum..Twitır'da Fener nasılsa yenilir deyip hahaha hihihihi yapıyordum..

Alex'in yerine Baroni,arkalarından Meireless-Mehmet topal ikilisi Fenerbahçe'ye sahada ÜBER omurga sağlamlığı getirmiştir.

Nitekim Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde Fenerbahçe'nin OMURGASI ARIZALI Beşiktaş karşısında kolayca galip gelmesini gene bu etkene bağlayabiliriz..

yazının başlığına dönecek olursak...

Trabzon maçında Beşiktaş ne yapar ? :) :) benim açımdan maçın sonucunun hiçbir önemi yok

Koçum,ben size iki saattir burada ne anlatıyorum ? 

Beşiktaş'ın Omurgası Hasta diyorum,rahatsız diyorum..

OMURGA HASTA,anladınız mı ? HASTA HASTA 

Nene gelecek dertler bitecek,Q7 affedilecek dertler bitecek...

ben sana OMURGA HASTA diyorum sen hala neyin derdindesin ?

gece hayatıyla nam salmış Ozan İpek gelecek dertler bitecek :)

Beşiktaş'ın OMURGASI HASTA...

Sen Önce Omurganı bir düzelt,sıra bek ve açık bölgesine gelsin..

Bu hastalığın sebebleri (önceki yazımda genişçe anlattığım gibi)

Necip tam bir ön libero gibi orta alanda alan kaplamayı bilmiyor.
 
Veli'nin Orta Alanımızda oynaması tam bir fitbol cinayeti.

Ve Toraman çağın istediği stoper değil.

Fitbol basınımızda okuyup okuyup zehirlendiğiniz bir konuda da bir şeyler söyleyelim..Necip'in ifade edildiği üzere fitbolunda herhangi bir gelişme YOK.

Necip geçen seneye nazaran biraz daha koşuyor o kadar.Necip bu haliyle hedeflediği La Liga'nın en alt düzey takımlarında bile zor forma giyer..

Sonuç:Beşiktaş'ın OMURGASI HASTA...Umarım anlaşılmıştır...

İlaç Beşiktaş'ın orta alanına acilen Baroni tipinde bir oyuncu lazımdır..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bizim takımın hiçbir yeri düzgün değil, sadece omurga değil...

Defansı zaten yazmışsın ama bekleri unutmuşsun. Sağda Hilbert, üstün Alman teknolojisi alt yapısı ile idare ediyorama esas yeri bek değil. Uğur Boral da keza aynı şekilde.

Orta sahayı da yazmışsın ama yine eksik. ELimizde kanat adamı da yok.Fernandes hiçbir mevkide başarılı olamayan bir arkadaş. Ortada da çok top kaybettiriyor ki fener maçında ilk golü sayesinde yedik.

Forvet desen 2 yıldır tartışıyoruz zaten. Almeida forvet filan değil, santrafor da değil... Bu arkadaşın oynadığı takım başarısızlığa mahkumdur! İşin kötüsü, elimizdeki Almeida sayısı birden ikiyi çıkmış durumda.

Çok karamsar değilim ama ilk yarının sonuna kadar kötü sonuçlar devam edecek.
1) Bir kere defansta Sivok-Escude-Ersan'dan 2sini monte edeceksin. Sivok sağ geri oynadığına göre partneri ya Escude ya Ersan olacak.
2)İsmail'in bir an önce iyileşmesi için Eyüp Sultan'a gideceksin.
3)Ortada, ön liberoda Necip-Veli filan değil, Hasan Türk oynayacak. Batacaksak bu genç arkadaşımız ile batalım.
4) Fernandes'e Hagi vari bir özgürlük vermek, onu daha ileride oynatmak verimini arttırabilir. Kanatlardan birinde, hatta mümkünse sol kanatta serbest oynayacak. Açtığı boşluğu yerine göre Veli veya Necip ile dolduracaksın.
5) Nene'ye inanılmaz ihtiyaç var. Fernandes'e iyi baskı kuran her takım bizi yeniyor. Nene gibi bir adam takımın zeka, yetenek ve gol vuruşu kapasitesini yükseltir. Takımın daha fazla koşu kalitesini yükseltecek oyuncuya ihtiyacı yok, takım oyununu bozmadan oyunun akıl yönünü Fernandes ile paylaşacak bir adama ihtiyaç var.
6)Eyüp Sultan'a İsmail için gitmişken üşenmeyip Mustafa'nın da sağlığına duacıyız Allah'ım demek lazım. Bugünlerde iyi bir Mustafa hem Beşiktaş'a hem de Milli takıma lazım.
7)Oradan çıkınca, üşenmeyip bir 10 km daha yol yapıp havaalanından Almeida'yı yolcu etmek lazım. Kendisinin aldığı paraya, taklalar ata ata gelecek yüzlerce forvet oyuncusu var dünyada. Ha bu parayı cepte tutmak istiyorsanız, çok daha ucuzuna en azından Almeida kadar oynayacak Batuhan var elde.

Özetle; bol bol dua, Nene-Almeida değişimi ile 2 yarı çok daha başarılı bir Beşiktaş izleyebiliriz.