7 Nisan 2011 Perşembe

Beşiktaş:3 - Gaziantepspor:0


Beleştepe'li Apaçhilerin Şeref Bey'in sessizliğini yırttığı bu gece; 

Antep adına;''Şu fitbolu ne kadar iyi oynarsan oyna ama topu üç direk arasından sokacak klasın yoksa,İşin Yaş'' durumunu yaşadık..

Tayfur Havutçu sakatlık ve cezaların törpülediği kadrodan gene en iyi sistem ve on bir seçimiyle takımını sahaya çıkarttı.

Sağ bek oynadığı her maçta rakibe bir gol ikram eden Ekrem'in sakatlığı aslında Beşiktaş'ın şansı idi.Tayfur Hoca bu durumda takımın en istikrarlı adamlarından Hilbert'e Sağ bekte tekrar görev verdi.

Defans tandeminde,orjinal stoper Atınç'ın yerine yılların tecrübesi Aurelio'ya forma verilmesi şansa :) bu gece herhangi bir kötü sonuca yol açmadı.

İsmail sol bek'in rakipsiz ismi olarak görev alırken,defansın önünde Schuster'in manevi oğlu Ernst'le,II.Atom karınca Necip forma aldı.

Sol ve Sağ açıkta maç boyu değişerek rol alan Q7 ve Simao'ydu.

Almeida tek Santrafor,Onun arkasında Sivas maçının bayık ruhsuzu Fernandes'in yerine İstanbul gecelerinin Evliya Çelebisi Guti Alexvariliğe soyunmuştu.

Ancak tüm bu doğrular oyunun kontrolünün Beşiktaş'ın eline geçmesine yetmedi.

Antep bir fitbol takımıydı,Beşiktaş amaçsız yıldızlar topluluğu....

Antep hatları birbirine yakın tutup maç boyu o kadar yardımlaşmalı oynadı ki Beşiktaş sahada kıpırdayamaz oldu.Beşiktaş'ta maç içinde hatlar koptu,takım saha içinde bölük pörçük hale geldi.

Defans tandeminde yer alan yumuşak bilekli Aurelio bile maç boyu rahat oyun kurma imkanı bulamadı.Antep 3-0 geriye düştü, hatta on kişi kaldı ancak Aurelio gene oyun kuramadı,Beşiktaş sahaya gene hakim olamadı:)  

Antep'ten Murat Ceylan ve Hürriyet orta saha savaşlarında takım arkadaşlarından devamlı destek görürken,
Beşiktaş'ta Ernts-Necip ikilisi orta saha ki cansiparane mücadelelerinde hep yalnız kaldı.

Guti'nin hayalet Casper olduğu,Q7 ve Simao'nun maç içinde istikrarsız şekilde defans görevlerini yerine görev getirmesinden dolayı Antep orta saha savaşını daha maçın başında kazandı..     

Olcan ve Sosa'nın etkili kanat oyunları Hilbert'le,İsmail'in ileri çıkma hamlesini bloke edince rakip sahada çoğalamayan bir Beşiktaş ortaya çıktı.

Ve her şey Q7,Almeida,Simao'nun usta ayaklarına kaldı.

MAÇ'In dikkate değer anları;

58.dakika'da Guti oyundan çıkana kadar sahanın tek hakimi Antep'ti..İlk yarı boyunca Altı pastan,ceza sahamız içinden Antep'in değerlendiremediği gol pozisyonlarını yaz yaz bitmez,bunlar Cenk Tosun karşısında Rüştü'nün yıldızlaştığı anlardır.

Hele ki 55.dakika'da Sosa'nın boş kaleye atamadığı bir top var ki üfffff !  

Maçın başından bu yana takımı eksik oynatan Guti'nin oyundan çıkışı Fernandes'in oyuna girişiyle Beşiktaş öncelikle defansif anlamda rahatladı.

Topa daha fazla sahip olmaya başlayan Beşiktaş Almeida,Q7 ikilisini daha verimli kullanmaya başladı.

63.dakika'da topla slalom yapan Q7'yi Hürriyet ceza sahasına girmeden indirdi.En sevdiği yerden frikik kullanmanın heyecanıyla topun başına gelen Simao topu direkt ağlarla buluşturdu.GOLLL dakika 64 (1-0)

67.dakika'da Tolunay Kafkas Beşiktaş'ın ekmeğine yağ süren Murat Ceylan-Zurita değişikliğine gitti.Tam takoz,defansif orta saha Zurita Beşiktaş orta sahasının canlanmasına yol açtı.

69.dakika'da Fernandes'in kullandığı frikiğe ön direkte Toraman kafayı zor da olsa yapıştırdı,hain top üst direğe çarpıp geri geldi,pozisyonu takip eden Schuster'in prensi Ernst,şavk vurunca parlayan kafasıyla topa bir kez daha vurdu ancak hain top,bu kez kale cizgisinde şaşkın ördek gibi bekleyen Elyasa'dan döndü.Pozisyonu takip eden Litvanyalı Karce zorlukla da olsa topu kontrol etti.
     
75.dakika'da Q7,Elyasa'nın müdahalesiyle bir kez daha sol açık bölgesinde yerde kaldı.Serbest atışı kullanan Fernandes topu ön direğe koşu yapan Almeida'nın kafasıyla buluşturdu.Almeida topu kafayla kalecinin uzanamayacağı yere gönderdi.GoLLL (2-0) 

80.dakika'da Almeida'nın yerine Bobo oyuna girdi,niye girdiyse !

87.dakika'da kullanılan korner sonrasında top yay civarında Ernst'in önüne kadar geldi.Ernst şutunu çekti top Kaleci Karce'den döndü.Topu takip eden Simao,topu boş kalenin tavanına astı.GOLLLL (3-0)

90.dakika'da İvan de Souza önce Nihat'ı çektiği için sonrada hakemi alkışladığından çift sarı kartla oyun dışında kaldı.

Hakem 90+3'te maçı bitirdi..

Oyuncu performansları;

..Maçın yıldızı maalesef Rüştü
Takımın Antep baskısı altında sallandığı anlarda çıkardığı gollük toplarla takımın,camianın-maça,tura,kupaya tutunmasını sağlayan adamdır.

Q7 sol açık bölgesinde sağ bek Elyasa'yı sürklase ederken takımına kazandırdığı iki serbest atışın da golle sonuçlanmasına dikkati çekelim.Hiç abartmıyorum bu Q7 Messi'den daha yetenekli..

Ernst-Necip ikilisi bu takımın vazgeçilmez ve alternatifsiz isimleri.Biz bugün yenilmediysek bu ikilinin mücadelesinden ötürüdür. 

Almeida,Guti'nin verimsizliğinden bu gece hep yalnızları oynadı.Boş alana koşup,attığı kafa golü Bobo'nun yapamadığı işlerdendir.

Guti bu gece takımın en kötüsüydü.Ne bir pas,ne bir koşu,ne bir şut,kariyeriyle bağdaşmayan utanç verici bir performans..Guti'nin takımını On kişi bıraktığı anlarda Tayfur Hoca onu dışarı alırken maçı Tv'den izleyen Schuster bile ''helal sana Tayfur'' demiştir. 

Toraman ,benim beğenmediğim Stoper..Sivok,Ersan,Ferrari'nin olmadığı zor günde özellikle maçın ilk yarısında yaptığı kritik müdahalerle Antep'in gol atmasını önleyen sebeblerden biridir..Hem de Aurelio ile yan yana oynamasına rağmen.

Aurelio ? sanki defansif anlamda sahada yok gibiydi.

Hilbert,Ekrem bu gece sağ bek oynasaydı kesin yenilirdik.Hilbert bu gece hücuma fazlaca katılmadı ama defansif görevini elden geldiğince yaptı.

İsmail,defansif olarak her maç gelişim gösteriyor. 

Simao klasıyla maçı döndürdü.Topa nasıl vurulacağını bir kez daha gösterdi.Savunmaya katkı çabası takdire değer ancak savunma verimsizliği dikkat çekici.

Fernandes,Sivas maçının Santrafor arkası forvet görevini yerine getiremeyen adam.Bu gece rakip kaleye biraz daha yakın oynadı.Almeida'ya attırdığı golle maçı kopardı.Sezon sonunda Bayık Fernandes'in bonservisin alınması büyük hata olur.Sezonun II.yarısından bu yana Fernandes'li kadronun maç kazanamaması bence tesadüf değildir.Trabzon'lu Selçuk mu ? Fernandes Mi ?

Bobo,Nihat sonradan oyuna giren,sezon sonunda Beşiktaş'ın yolları ayırması gereken iki topçu..


Sonuçlar;
..Tayfur Hoca'ya güvenin..Yenildiğimiz Sivasspor maçı dahil Tayfur Hoca'nın kurduğu kadrolar,sahada uygulattığı strateji bana göre hatasızdır.

Tayfur Hoca'ya destek çıkın..Gelecek sezon ''Bu Türkler Zaten Fitboldan Anlamıyor'' zihniyetiyle ülkemize gelecek züppe bir yabancı Hoca'nın aptallıklarına tahammül etmek istemiyorsanız Tayfur Havutçu'ya destek çıkın.

..Klub,sarı kart görmeye pek uygun mevki ve görevde oynayan Ernst-Necip ikilisinin alternatiflerini transfer işine şimdiden başlamalıdır.Gökhan Töre,Barış Özbek,Ceyhun Gülselam gibi..  

..Final maçı 11 Mayıs'ta Kayseri'de...İnşallah rakip Gençlerbirliği olur.

 Maçın gollerini izlemek için TIKLA

Hiç yorum yok: