1 Şubat 2011 Salı

Altidore Bursa'da

Altidore,Dünya Kupası maçlarında Abd formasıyla gözümüze batan bir oyuncuydu.

Altidore'u ben şöyle betimliyorum;Forvet bölgesinde üstlendiği tek Santrafor rolüyle takımın taktiksel anlamda tüm yükünü çeken,sırtı rakip kaleye dönük top alabilen,gol yollarına yaptığı koşularla rakip defansı yıpratan,havadan yerden rahatlıkla oynayabilen fakat topla yaptığı driplinkler de biraz yavaş da olsa kuvvetiyle,omuz genişliğiyle topu koruyabilen bir oyuncu..

Altidore Villareal'de neden tutunamadı ? Çünkü Villareal sabit bir tek Santrafor'la oynamak yerine,forvet bölgesini boş bırakıp Rossi gibi hızlı forvet adamlarını gol bölgesine sağdan soldan demarke vaziyette sokarak gol atmayı planlayan bir takım...Bu planıyla Villareal'in Barca'yı örnek aldığını söyleyebiliriz.
Nihat'ın Villareal'de sivrilmesinin ana etkeni bu oyun planıdır.

Karşıt örnek;
Real Madrid'de Mourinho ise tek sabit tek Santraforculardan..Santrafor yokluğunda forvet Benzema'yı Santrafor oynatmaya kalkmasından,Almeida'nın transfer edilmesini istemesinden ve de Adebayour'un Real Madrid'e transferinden zaten bu belli.

Konu dağılmadan Altidore transferine dönersek,
Sezon başında Almeida'nın transferinden çok çok önce forumlarda,bloglarda Altidore'u Beşiktaş'a alınması konusunda çokca fikir beyan biri olarak diyorum ki; ''Ertuğrul Sağlam transferde kedi olalı ikinci faresini tutmuştur.''Ertuğrul Hoca'nın ilk doğrusu Miller'ın alınmasıydı ikinci doğrusu ise Altidore oldu.
Ertuğrul Sağlam Higuen,Diatta,Nunez,Schildenfeld,ismi sizi yanıltmasın Arjantinli Steinert,İnsua gibi yanlışları umarım bir daha yapmaz.

Saçma transfer Arjantinli Nunez'in de bu arada gönderilmesi Bursaspor'un başka bir artısı.Şu Güney Amerikalı topçuların Türk fitboluna verdiği zarar umarım yavaş yavaş anlaşılıyordur.

Bu transfer herhalde en çok Sağ açık bölgesine mahkum olan Turgay Bahadır'ı memnun etmeyecektir.
Sercan,Volkan gibi ele avuca sığmayan pire forvetler de Ertuğrul Hoca'nın elinde diğer kozlar olarak bir kenarda duracaktır.

Miller,Altidore yan yana oynar mı ? tartışmalarına,işlerine umarım girilmez.Bence oynamaz.İlla oynatmak isterseniz Altidore tek Santafor oynar,Miller onun arkasında ki tek forvet olur.

Benim bu sezonda şampiyonluk adayım gene Bursa'dır.

Buradan Kazım dışında Galatasaray'ın saçma sapan transferlerine bir iki söz söyleyecek olursak...
Galatasaray son şampiyonluğunu Hakan Şükür'le kazanmıştır.Hakan Şükür benzeri Nonda'nın gidişinden sonra da Galatasaray'ın gol bölgesinde istikrarsız Baros'la tutunma imkanı bulamamıştır.

Bakın Bursa Miller ve Altidore'la iki doğru transfer yapmışken..Aceb siz neden hala Altidore gibi sistemi işleten bir adamı dahi düşünmezsiniz ? Kazım'ı tek Santrafor bölgesinde oynatmak santrafor yokluğunda Hagi'nin yaptığı doğru bir uygulamadır.

Galatasaray'ın gelecek sezon da ipini çekmek mi istiyorsunuz ? Sezon sonunda Bobo'yu onlara verin yeterli olur.Üstüne Nobre'yi de verin diyecem ama herhalde Gökhan Zan,Serdar Özkan'ın üstüne Nobre'yi yemezler.  

Hiç yorum yok: