12 Nisan 2010 Pazartesi

The Collector (2009)

Eski filmler bir sonuca ulaşır,İyiler her zaman kazanır,kötü adamlar filmin sonunda feci şekilde cezalandırılır,Gökten Üç elma düşer herkes elmasını alıp memnun şekilde sinemadan ayrılırdı.

Şimdi ki filmlerde ruh hastası,manyak,kana susamış Katillerin Maceraları ve ölmezlikleri Moda.

Jigsaw'la doruğa ulaşan bu furyaya,The Collector'da yüzü görülmeyen adı sanı belli olmayan Böceksever bir seri katille katılmış.

The Collector Türkçesi koleksiyoncu eleman insan koleksiyonu yaptığından filmin adı bu.
65 yılında aynı adı taşıyan bir film çekilmiş o filmi izlemediğimden arasında ne tür benzerlik var bilemiyorum,O filmdeki ruh hastasının da Böcek koleksiyonu yaptığını okuduklarımdan öğrendim.

Kısaca konusundan bahsedelim,

İnşaat işlerinde çalışan temiz yüzlü kahramanımız Arkin aslında bir hırsızdır.
Zengin,iyi bir adamın büyük evine gene ufak tamiratlar için giden Arkin'in asıl amacı evdeki gizli kasanın yerini belirlemektir.
Arkin işini bitirip,parasını alıp küçük kızı ve karısının yanına döner.Karısı bir tefeciye borcu olduğunu ve Arkin'nın getirdiği paranın yetersiz olduğunu borcunu da gece yarısına kadar ödemek zorunda olduğunu söyler.İki arada bir derede kalan Arkin o gece evi soymaya karar verir ve işbirlikçisiyle alacağı pay konusunda anlaşır.

Soyacağı evin yolunu tutan Arkin kolaylıkla eve girer,kasayı bulur kasayı açma girişimlerine başlar.Ama o da ne evde kendisinden başka biri daha vardır.Evin her tarafına tuzaklar yerleştirmiş bir Manyak..Dahasını anlatmıyorum.

Filmde pek çok Mantık hatası var.Bunlar belki de senaryonun bir parçasıdır.Hikaye bu ilk filmde sonlanmadığından neyin ne olduğunu tam bilemiyoruz.

Bunlar dışında insanın midesini bulandıracak kadar kan, gene insanı rahatsız edecek kadar işkence sahnesi filmde mevcut.Biraz Hostel biraz SAW tarzı pek de Orjinal olmayan bir film olmuş.

Gerilim,korku türü severler bu filmi merakla izleyeceklerdir..

Benim Notum ise 10 üzerinden 5


Hiç yorum yok: